פיצה בזיליקה מאשקלון חוגגת חודש שכולו פסטה עם תפריט ספיישל של השף המוערך מנה שטרום המשלב בין המטבח הדרום איטלקי לטעמים הישראליים.
במסגרת פסטיבל הפסטה של בזיליקה יוצעו מבחר פסטות טריות עבודת יד במגוון רטבים מהתפריט של שטרום לצד המנות הקבועות של המקום והפיצה הנפוליטנית ששמה יצא למרחוק.
חודש הפסטה של בזיליקה – מה יש לזלול?
בין המנות החדשות בתפריט הספיישל פסטות על בסיס עגבניות כמו רדיאטורי ארביאטה עם רוטב עגבניות, שמן זית, שום, בצל, פלפל חריף, צ'ילי שאטה, שרי תמר, זיתי קלמטה, בצל ירוק ועלי פטרוזיליה ופטוצ'יני חמאת עגבניות ומסקרפונה עם שמן זית, שום, קרם מסקרפונה, בזיליקום ופרמזן (62-66 ש"ח).
עוד תמצאו בתפריט פטוצ'יני אליו אוליו עם שמן זית, שרי תמר, שום, זיתי קלמטה, צנוברים קלויים, עלי פטרוזיליה, גרידת לימון ופרמזן; פטוצ'יני שמנת פטריות עם חמאה, שום, בצל, מיקס פטריות, ערמונים, יין לבן, קרם שמנת, מחית כמהין ופרמזן ורדיאטורי בקרם סלק עם שקדים קלויי, גבינת מנצ'גו, גרידת לימון, פרמזן ומיקרו בזיל (62-69 ש"ח).
עוד טעימה: מסעדת לינדה באשקלון הופכת לכשרה
חובבי הרביולי ימצאו בתפריט הספיישל רביולי גבינות ברוטב רוזה עם פרמזן ומיקרו בזיל; רביולי בטטה בקרם שמנת פרמזן עם בטטה קראנץ׳ ומיקרו בזיל ורביולי סלק עם קרם שמנת, קממבר צאן מקורמלת, זילוף סילאן, מיקרו בזיל ופרמזן (68-69 ש"ח).
במסגרת חודש הפסטה של בזיליקה יוצעו 10% הנחה על כל הפסטות לצד מנות ספיישל מתחלפות.
את בזיליקה פתחו גל בר וטל זוהר לפני כשנתיים באשקלון מתוך רצון להביא לעיר טעמים חדשים וקולינריה איכותית. גל בר שעוסק כבר שנים בעולם הפיצות מייצר בצק נפוליטני לפי הספר עם תסיסה והתפחה מבוקרת של עד 72 שעות שנאפה בטאבון אבן מיוחד לפיצה עם שוליים עבים ואווריריים.
על אגף הפסטות אמון טל זוהר ששוקד על בניית המתכונים ובוחר חומרי גלם טריים וירקות ואיכותיים מחקלאים מקומיים.
חודש הפסטות של בזיליקה | בן גוריון 13 אשקלון | ראשון-רביעי: 11:00-23:00 | חמישי ומוצ״ש 11:00-00:30 | הזמנות בטלפון 08-676-5555