מסעדת קפטן הוק ביפו
קרדיט תמונה – אנטולי מיכאלו
שיתוף

תוכן עניינים

מסעדת קפטן הוק של השף עומר עילוואן (עלה גפן, דיאנה) בשוק הפשפשים ביפו משיקה תפריט חורף חדש ומחמם לב עם מבחר מנות דגים מהמטבח הערבי עם נגיעות עכשוויות.

עוד טעימה: האלכימאי – בר הקוקטיילים החדש שמשגע את יפו

המסעדה נפתחה לפני כשנה על ידי עילוואן ובלאל אבו ריא האמון על הייעוץ הקולינרי כמסעדת פיש אנד צ'יפס עם טאץ' ערבי עם שלל דגים ופירות ים שטוגנו בבלילה עד קריספיות מושלמת.

לצד מנת הפיש אנד צ'יפס של קפטן הוק שהפכה במהרה לאחת המדוברות והמוערכות בעיר, הציעו במסעדה מיום הקמתה מגוון מנות מהמטבח הערבי שזוכה כעת לחיזוק נוסף בתפריט החורף החדש.

מנות חדשות במסעדת קפטן הוק

בין המנות החדשות תמצאו שילובים מסקרנים כמו משאוושה שרימפס מוקפצים בחמאה לימונית, שום, יוגורט, גרגרי חומוס וטחינה גולמית; דג חלאבי צרוב על הפלאנצ'ה ברוטב מאשוויה, חציל, עגבניות, בצל, שום, פלפל חריף וטחינה; מוסבחה חציל ושרימפס מוקפץ בחמאה לימונית עם קוביות חציל מטוגן, יוגורט, גרגרי חומוס וקרוטונים ועוד.

משוואשה שרימפס של קפטן הוק
משוואשה שרימפס של קפטן הוק | צילום: אנטולי מיכאלו

עוד בתפריט – סיגר דגים מבצק פילו במילוי קבב דג טרי לצד טחינה, עמבה, חריסה ביתית ולימון כבוש; סיר מולים שחורים ברוטב חמאה, יין, שום ולימון ושרימפס ג'מבו בלאק טייגר מבושל בחמאת ערק עם זעתר טרי, בצל ירוק, שמיר, שום ולימון.

אלו יוצעו לצד מנות הדגל של פיש אנד צ'יפס קלאסי מפילה דג קוד נורווגי, קלמרי, שרימפס או סלמון בבלילת הבירה של הקפטן.

עוד תמצאו מבחר ממרחים, סלטים עם פירות ים, מבחר נתחי דגים נאים או על הפלנצ'ה כולל ברבוניות בצ'ימיצ'ורי או מוחמר דג עם פיתה קריספית, טחינה, בצל מאודה, סומאק ותבלינים וגם פישווארמה מפילה אמנון מטוגן עם פיתה, טחינה, עמבה וחמוצים.

לקינוח מציעים בקפטן הוק מתוקים קלאסיים כמו מלבי אותנטי של הקפטן עם סירופ ורדים, קוקוס, בוטנים מקורמלים ופיסטוק חלאבי או פנקוטה וניל עם קולי פירות יער (24-27 ש"ח)

קפטן הוק | עמיעד 13, פינת רבי חנינא 1, תל אביב | שני-שישי 11:00-01:00, שבת 11:00-00:00 | הזמנות בטלפון 03-6445440 ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס