הסוד של השפים: איך לשבור ביצה ביד אחת כמו מקצוענים

תמיד רציתם לדעת איך לשבור ביצה ביד אחת? המדריך המלא כולל הוראות מפורטות שלב אחרי שלב בדרך למיומנות הנחשקת של השפים
איך לשבור ביצה ביד אחת
איך לשבור ביצה ביד אחת
שיתוף

גם אתם צופים באין ספור סרטוני מתכונים ברשת ותוהים איך השפים תמיד שוברים ביצה ביד אחת בנונשלנטיות ובלי בלגן ותאונות מצערות?

שבירת ביצה ביד אחת היא ללא ספק מיומנות שאפשר לרכוש בקלות יחסית עם מעט אימון, מיומנות שיכולה להרשים את החברים והמשפחה, לגרום לכם להראות מקצוענים במטבח ולחסוך לכם זמן.

בפוסט הבא נפרט את הצעדים שיעזרו לכם לשבור ביצה ביד אחת כמו מקצוענים, נשתף טיפים וטריקים להתמקצעות בשיטה וכמה טעויות שכדאי להימנע מהן בדרך לפצח את המיומנות הנחשקת.

עוד טעימה: איך לקלף ביצה קשה בלי מאמץ

למה בכלל לשבור ביצה ביד אחת?

מעבר לאפקט השופוני על המשפחה ועל החברים וההזדמנות להרגיש כמו שפים מקצועיים במטבח הביתי, לשבירת ביצה ביד אחת יש מספר יתרונות נוספים.

שימוש בשיטה זו לשבירת ביצים מפנה לכם למעשה את היד השנייה ומאפשרת לכם לשלב מספר משימות בזמן ההכנה כמו ערבוב או אחיזה בקערה, מה שחוסך לכם זמן בהכנות ומייעל את העבודה.

בנוסף, שיטה זו מפחיתה את הסיכון להתפתחות בקטריות וזיהומים מאחר ואתם לא נוגעים בקליפה עם האצבעות. מאחר וביצים רגישות במיוחד להתפתחות זיהומים, השימוש ביד אחת על מנת לשבור את הביצה מקטינה את הסיכון להרעלת מזון או קלקולי קיבה.

עוד טעימה: כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?

איך לשבור ביצה ביד אחת – צעד אחר צעד

על מנת לשבור ביצה ביד אחת במהירות ובקלות תצטרכו רק משטח שטוח כמו השיש, קרש חיתוך או צלחת וקערה בגודל מותאם לכמות הביצים שתשברו.

1. החזיקו את הביצה ביד הדומיננטית שלכם עם האגודל והאצבע המורה כששאר האצבעות תומכות מתחת. וודאו שהאחיזה שלכם חזקה אך לא יותר מדי בכדי לא לשבור את הביצה טרם עת.

2. דפקו את הביצה בעדינות על משטח שטוח עד שנוצר סדק קטן, הקפידו להשתמש במספיק כוח בכדי לייצר סדק ולא ביותר מדי כוח שישבור את הביצה כבר עכשיו.

3. הזיזו את האגודל והאצבע המורה אל עבר הסדק שנוצר ולחצו עליו קלות בעזרתן. אם הקליפה לא מתחילה להיפרד ל-2 חצאים, הקישו עוד פעם על המשטח.

4. הרימו את הביצה מעל הקערה או המחבת ובעדינות משכו את האגודל והאצבע המורה זה מזו עד שביצה נפתחת ותוכנה גולש לתוך הקערה. הקפידו לא ללחוץ על הביצה חזק מדי או להזיז את האצבעות לאט או מהר מדי בכדי לא לשבור את החלמון.

5. היפטרו מהקליפה, חזרו על הפעולה עם ביצים נוספות אם יש צורך ושטפו ידיים היטב.

עוד טעימה: כמה ביצים מומלץ לאכול כל יום – ההמלצות המעודכנות

טיפים וטריקים לשבירת ביצה כמו מקצוענים

הנה עוד כמה טיפים וטריקים שיעזרו לכם לשבור ביצה ביד אחת כמו השפים המקצוענים:

– התחילו להתאמן בשיטה עם ביצים קרות. לביצים שנשמרו במקרר יש קליפה וחלבון יציבים יותר מאשר ביצים שנשמרו בטמפרטורת החדר, מה שמקטין את הסיכוי לשברים ונזילות לא רצויות.

– העדיפו להשתמש בביצים טריות שמחזיקות אף הן בקליפה ובחלבון יציב יותר מביצים ישנות וחלמון עגול יותר שמועד פחות להתפקע בזמן השבירה. כך תדעו אם ביצה טרייה או שעבר זמנה.

– בחרו ביצים גדולות שיאפשרו יותר שליטה ויקל על האצבעות לפתוח את הביצה דרך הסדק והימנעו מביצים לא חלקות עם בליטות או סדקים.

יש לכם שיטה מנצחת משלכם לשבירת ביצים? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות ממש כאן למטה.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments