עסיסי ופריך: איך לחמם עוף בגריל מבלי לייבש אותו

חימום שאריות של עוף בגריל יכול להיות מאתגר במיוחד. כך תחממו עוף בגריל ותשמרו עליו עסיסי ופריך במיוחד בתנור, במחבת ובמיקרוגל
איך לחמם עוף בגריל
איך לחמם עוף בגריל
שיתוף

לא משנה אם אתם מכינים עוף בגריל לבד בבית או מהרוטיסרי השכונתי, פעמים רבות תמצאו את עצמכם מתמודדים עם השאלה איך לחמם את השאריות ביום למחרת. חימום מחדש של עוף בגריל עלול להיות מאתגר בכל מה שקשור לשמירה על העסיסיות ומניעת התייבשות. עם השיטות הנכונות, תוכלו ליהנות מהעוף הצלוי ממש כמו בפעם הראשונה תוך שמירה על הלחות, הרכות ועל הטעמים המלאים של העוף.

עוד טעימה: הסוד לעוף צלוי עם עור קריספי במיוחד

להבין עוף בגריל

עוף רוטיסרי או עוף בגריל הפך לפופולרי במיוחד בזכות השילוב בין עור פריך ובשר רך ומלא טעמים. עוף רוטיסרי קלאסי מסתובב ומתבשל במיצים של עצמו במשך שעות. שיטת הצלייה מבטיחה תוצאה עסיסית במיוחד אך גם הופכת את העוף למועד במיוחד להתייבשות בחימום לא נכון. הבשר, בעיקר חזה העוף, רזה יחסית עם מעט תכולת שומן שעוזרת בדרך כלל לשמור על העסיסיות.

בכדי להצליח לחמם עוף בגריל מבלי לייבש אותו, יש צורך להבין את מבנה העוף ואת התפקיד המכריע של המיצים שלו בזמן בבישול. בחימום מחדש לא נכון, המיצים מתאדים ומשאירים את הבשר יבש וקשה.

גם אחסון נכון של העוף לפני החימום מחדש הכרחי על מנת להגיע לתוצאות המיוחלות. את העוף צריך לאחסן בקופסא אטומה במקרר בכדי לשמור על הלחות ולמנוע ממנו להתייבש.

הכנות מקדימות

אם אתם מחממים עוף שלם, עדיף להוציא ממנו את העצמות לפני החימום בכדי להאיץ את התהליך ולוודא חימום אחיד. אם מדובר בשאריות עוף בגריל מהמקרר, הניחו להן לשבת מחוץ למקרר בטמפרטורת החדר כרבע שעה לפני החימום בכדי להבטיח חימום אחיד.

מומלץ גם לחתוך את העוף לחלקים קטנים יותר בכדי לחשוף כמה שיותר שטח פנים של העוף לחום ולעזור לשמור על הלחות הפנימית. לבסוף, שקלו להוסיף לעוף מעט מים או ציר לפני החימום בכדי ליצור סביבה לחה יותר בעת החימום ולשמור על העוף עסיסי.

עוד טעימה: כמה קלוריות יש בעוף?

איך לחמם עוף בגריל – צעד אחר צעד

חימום עוף בתנור

  1. חממו את התנור ל-180 מעלות וסדרו את חלקי העוף בתבנית אפייה מבלי לצופף יותר מדי.
  2. הוסיפו לתבנית כמה כפות של ציר עוף או מים ועטפו את העוף והתבנית עם נייר כסף מבלי להדק יותר מדי בכדי ללכוד את האדים ולשמור על העוף עסיסי.
  3. חממו למשך 20-25 דקות או עד שהטמפרטורה בחלק הפנימי של העוף מגיע ל-75 מעלות.
  4. הסירו את נייר הכסף וחממו ל-5 דקות נוספות על 200 מעלות בכדי להוסיף פריכות לעור. לעור אקסטרא פריך העבירו את העוף לרשת התנור וחממו 5 דקות על מצב גריל.

חימום עוף במחבת

  1. הוסיפו מעט שמן או ציר עוף למחבת וחממו על אש בינונית-נמוכה.
  2. הוסיפו את חלקי העוף עם העור למטה וכסו את המחבת בכדי ללכוד את האדים ולשמור על הלחות.
  3. המשיכו בחימום מספר דקות עד שהעור הופך פריך, הסירו את המכסה והפכו את העוף. חממו למספר דקות נוספות.
  4. העבירו את העוף לצלחת והמתינו דקה לפני ההגשה.

חימום עוף במיקרוגל

  1. הניחו את חלקי העוף בצלחת מתאימה לשימוש במיקרוגל וכסו אותם עם נייר מגבת לח.
  2. כסו עם מכסה מותאם לשימוש במיקרוגל והפעילו ל-30 שניות בכל פעם תוך בדיקה של הטמפרטורה בכדי להימנע מבישול יתר.
  3. להשגת פריכות העבירו את חלקי העוף למחבת חם עם העור למטה למשך דקה-שתיים.
  4. העבירו לצלחת והמתינו כדקה לפני ההגשה.

טיפים וטעויות נפוצות

התאזרו בסבלנות: אמנם זה מפתה להעלות את הטמפרטורה בכדי לחמם את העוף מהר, אך חום גבוה עלול להוביל לייבוש העוף. השתמשו באש בינונית-נמוכה והניחו לעוף להתחמם בהדרגה.

השתמשו במדחום: בכדי לוודא שהעוף חם ברמה מספקת השתמשו במדחום בשר. העוף מוכן כשהטמפרטורה מגיעה ל-75 מעלות.

זכרו תמיד לכסות: לא משנה אם אתם מחממים את העוף בתנור, על הכיריים או במיקרוגל, זכרו לכסות את העוף על מנת ללכוד אדים ולשמור על הלחות והעסיסיות.

שאלות ותשובות

כמה זמן לוקח לחמם עוף שלם?

20-25 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות. וודאו שהטמפרטורה הפנימית של העוף מגיע ל-75 מעלות.

מותר לחמם עוף בגריל יותר מפעם אחת?

מסיבות של בטיחות מזון ואיכות המנה, כדאי לחמם בכל פעם רק את הכמות שאתם מתכננים לאכול ולהימנע מחימום חוזר מספר פעמים.

זה בטוח לחמם עוף בגריל במיקרוגל?

כן, אך השיטה מיועדת לחימום של מנות קטנות בעיקר. וודאו שאתם מכסים את העוף ומוסיפים מעט מים או ציר בכדי למנוע מהעוף להתייבש.

איך לאחסן עוף בגריל?

המתינו עד שהעוף מתקרר והכניסו לא יאוחר משעתיים לקופסא אטומה במקרר. העוף יהיה טוב לאכילה לכ-3-4 ימים.

הסוד לחימום נכון של עוף בגריל הוא שמירה של העסיסיות והלחות על ידי חימום עדין, אם זה בתנור, במחבת או במיקרוגל. לכל שיטה יתרונות וחסרונות, אך כולן יכולות להניב תוצאות טעימות כשהן מבוצעות כהלכה.

אהבתם את המדריך? יש לכם שיטה מנצחת משלכם לחימום עוף בגריל? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת