לפני מספר שבועות השיקו במסעדת a של השף יובל בן נריה מסורת קולינרית חדשה של ארוחות אומקסה (Omakase) מדי יום ראשון בערב.
התרגום המילולי של אומקסה מיפנית הוא "אשאיר את זה לך", ביטוי בו נעשה שימוש בעיקר במסעדות יפניות בהן האורחים משאירים את בחירת המנות וחומרי הגלם שיוגשו להם לשף עצמו.
במסעדת a מדובר בארוחת טעימות בת 15 מנות (2 מהן קינוחים) העשויות מחומרי גלם עונתיים ומקומיים ודגה מובחרת על פי בחירת השף, חלקן מתפריט המסעדה הקבוע, אך רובן משתנות מעת לעת. הישיבה בארוחות היא סביב בר המסעדה בלבד כששאר מתחם המסעדה מוחשך בכדי לייצר חוויה אינטימית ואישית יותר.
הדגש על האווירה האישית ממשיך עם חווית הארוחה עצמה שמתפתחת בהדרגתיות תוך כדי שיח עם הסועדים ושיתוף סיפורים והסברים של בן נריה ואורחים על המנות וחומרי הגלם. את הערב מלווים צוות הסו-שפים של המסעדה שמשתתפים גם הם באופן אקטיבי בהצגת המנות לסועדים.
עוד טעימה: עסקיות צהרים למבוגרים וקטנטנים במסעדת a וזה מה שקרה בחגיגות השנה למסעדת a
ארוחת אומקסה – מה בתפריט?
חווית האומקסה כאמור מתמקדת בהתמסרות לשף בכל מה שקשור לבחירת המנות, כך שלא ניתן לדעת מראש מה יהיו המנות שתזכו לטעום, אך אפשר לקבל את הכיוון הכללי על פי מנות שהוגשו בערבים שהתקיימו עד כה.
מנות כמו ניגירי אריאן מיושן לשבוע; טאקויאקי טרטר שרימפס עם קוויאר וצ'יפס; אויסטר ג'ילרדו נא עם טארה שרימפס; טרטר טלה עם איולי יוזו וקרם חלמון; בשר סרטנים כחולים עם אטריות סומן.
בגזרת המתוקה הוגשו קינוחים כמו פאדג' שוקולד מריר עם טופי פלפל שחור או קרם דליס דה בורגון עם ענבים וטונקה.
ארוחת האומקסה של מסעדת a נערכת מדי יום ראשון עם סבב הושבה המותאם ל-36 סועדים בלבד, הראשון מביניהם בשעה 18:45 והשני ב-21:15.
מחיר הארוחה מתמקם ברף הגבוה של ארוחות הטעימות בתל אביב ועומד על 580 שקלים לסועד כולל מים מינרלים ומוגזים. המנות בתפריט אינן ניתנות לשינוי.
עוד טעימה: "המסעדה הטובה בישראל" – דוקו-אוכל אינטימי על השף יובל בן נריה
ארוחת אומקסה במסעדת a
כתובת: מנחם בגין 121, תל אביב
שעות פעילות: מדי יום ראשון ב-18:46 וב-21:15
מחיר: 580 ש"ח לסועד
טלפון להזמנות: 074-7588818