לזלול - מגזין אוכל ישראלי

יובל בן נריה משיק ארוחות אומקסה אינטימיות במסעדת a

בארוחת האומקסה של מסעדת a יציע השף יובל בן נריה קונספט קולינרי אישי עם ארוחת טעימות המורכבת ממנות לבחירת השף ממיטב התוצרת המקומית הישראלית
ארוחת אומקסה במסעדת a של שף יובל בן נריה
ארוחת אומקסה במסעדת a של שף יובל בן נריה | צילום: יח"צ
שיתוף

לפני מספר שבועות השיקו במסעדת a של השף יובל בן נריה מסורת קולינרית חדשה של ארוחות אומקסה (Omakase) מדי יום ראשון בערב.

התרגום המילולי של אומקסה מיפנית הוא "אשאיר את זה לך", ביטוי בו נעשה שימוש בעיקר במסעדות יפניות בהן האורחים משאירים את בחירת המנות וחומרי הגלם שיוגשו להם לשף עצמו.

במסעדת a מדובר בארוחת טעימות בת 15 מנות (2 מהן קינוחים) העשויות מחומרי גלם עונתיים ומקומיים ודגה מובחרת על פי בחירת השף, חלקן מתפריט המסעדה הקבוע, אך רובן משתנות מעת לעת. הישיבה בארוחות היא סביב בר המסעדה בלבד כששאר מתחם המסעדה מוחשך בכדי לייצר חוויה אינטימית ואישית יותר.

עוד טעימה: בראנץ' הטעימות החדש של מסעדת אריא

הדגש על האווירה האישית ממשיך עם חווית הארוחה עצמה שמתפתחת בהדרגתיות תוך כדי שיח עם הסועדים ושיתוף סיפורים והסברים של בן נריה ואורחים על המנות וחומרי הגלם. את הערב מלווים צוות הסו-שפים של המסעדה שמשתתפים גם הם באופן אקטיבי בהצגת המנות לסועדים.

עוד טעימה: עסקיות צהרים למבוגרים וקטנטנים במסעדת a

ארוחת אומקסה במסעדת a של שף יובל בן נריה
ארוחת אומקסה במסעדת a של שף יובל בן נריה | צילום: יח"צ

ארוחת אומקסה – מה בתפריט?

חווית האומקסה כאמור מתמקדת בהתמסרות לשף בכל מה שקשור לבחירת המנות, כך שלא ניתן לדעת מראש מה יהיו המנות שתזכו לטעום, אך אפשר לקבל את הכיוון הכללי על פי מנות שהוגשו בערבים שהתקיימו עד כה.

מנות כמו ניגירי אריאן מיושן לשבוע; טאקויאקי טרטר שרימפס עם קוויאר וצ'יפס; אויסטר ג'ילרדו נא עם טארה שרימפס; טרטר טלה עם איולי יוזו וקרם חלמון; בשר סרטנים כחולים עם אטריות סומן.

בגזרת המתוקה הוגשו קינוחים כמו פאדג' שוקולד מריר עם טופי פלפל שחור או קרם דליס דה בורגון עם ענבים וטונקה.

ארוחת האומקסה של מסעדת a נערכת מדי יום ראשון עם סבב הושבה המותאם ל-36 סועדים בלבד, הראשון מביניהם בשעה 18:45 והשני ב-21:15.

מחיר הארוחה מתמקם ברף הגבוה של ארוחות הטעימות בתל אביב ועומד על 580 שקלים לסועד כולל מים מינרלים ומוגזים. המנות בתפריט אינן ניתנות לשינוי.

עוד טעימה: "המסעדה הטובה בישראל" – דוקו-אוכל אינטימי על השף יובל בן נריה

ארוחת אומקסה במסעדת a

כתובת: מנחם בגין 121, תל אביב

שעות פעילות: מדי יום ראשון ב-18:46 וב-21:15

מחיר: 580 ש"ח לסועד

טלפון להזמנות: 074-7588818

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

Sweeties - פסטיבל הקינוחים המושחתים חנוכה 2022

אהרוני, שפיץ ו-NUNUNU: פסטיבל הקינוחים המושחתים חוזר

אירועים ופסטיבלים
מסעדת ברטה החדשה של שף אסף גרניט בברלין

ברטה: המסעדה החדשה והאישית של אסף גרניט בברלין

חדשות האוכל
מסעדת אונזה חוגגת עשור עם שפיות מובילות

גירל פאוור: מסעדת אונזה מארחת את השפיות המובילות בישראל

אירועים ופסטיבלים
הופעות וארוחת שף - זאפה ירושלים חוגגים עשור

הופעה וארוחת שף: זאפה חוגגים עם פסטיבל של מוזיקה וטעמים

אירועים ופסטיבלים
המנצח במשחקי השף - תום לוי

המנצח הגדול בגמר משחקי השף: תום לוי

חדשות האוכל
המסעדה הבאה של ישראל

המסעדה הבאה של ישראל – איך להזמין מקום?

חדשות האוכל
המסעדה הטובה בישראל - דוקו-אוכל על שף יובל בן נריה

המסעדה הטובה בישראל: דוקו-אוכל אישי על שף יובל בן נריה

חדשות האוכל
ישראל אהרוני מתארח במסעדת זוס לערב אחד

השבוע בחיפה: שף ישראל אהרוני מתארח במסעדת זוס

חדשות האוכל
שף ישראל אהרוני - קצביה והמבורגר גורמה בגני תקווה

זה קורה: שף ישראל אהרוני פותח המבורגר גורמה

חדשות האוכל
טושה בייקרי מתארחים בבלוברי נהריה

חדשות האוכל: רז רהב, פאפא ג'ונס, מקדונלד'ס, תושה בייקרי ונספרסו

חדשות האוכל
חיים כהן ואריאל לייזגולד -בלבוי X יפו-תל אביב

חיים כהן מארח את הבר הכי מדובר בתל אביב לערב חד פעמי

אירועים ופסטיבלים
קיץ 2024 במסעדת החוף לולי

מה אוכלים השבוע: תפריטי אביב וחידושים מרעננים במסעדות

חדשות האוכל