ארוחת אומקסה במסעדת a של שף יובל בן נריה
קרדיט תמונה – גל קולוג
שיתוף

תוכן עניינים

לפני מספר שבועות השיקו במסעדת a של השף יובל בן נריה מסורת קולינרית חדשה של ארוחות אומקסה (Omakase) מדי יום ראשון בערב.

התרגום המילולי של אומקסה מיפנית הוא "אשאיר את זה לך", ביטוי בו נעשה שימוש בעיקר במסעדות יפניות בהן האורחים משאירים את בחירת המנות וחומרי הגלם שיוגשו להם לשף עצמו.

עוד טעימה: היפנית הכשרה קמאקורה בארוחת ספיישל חד פעמית

במסעדת a מדובר בארוחת טעימות בת 15 מנות (2 מהן קינוחים) העשויות מחומרי גלם עונתיים ומקומיים ודגה מובחרת על פי בחירת השף, חלקן מתפריט המסעדה הקבוע, אך רובן משתנות מעת לעת. הישיבה בארוחות היא סביב בר המסעדה בלבד כששאר מתחם המסעדה מוחשך בכדי לייצר חוויה אינטימית ואישית יותר.

עוד טעימה: בראנץ' הטעימות החדש של מסעדת אריא

הדגש על האווירה האישית ממשיך עם חווית הארוחה עצמה שמתפתחת בהדרגתיות תוך כדי שיח עם הסועדים ושיתוף סיפורים והסברים של בן נריה ואורחים על המנות וחומרי הגלם. את הערב מלווים צוות הסו-שפים של המסעדה שמשתתפים גם הם באופן אקטיבי בהצגת המנות לסועדים.

עוד טעימה: עסקיות צהרים למבוגרים וקטנטנים במסעדת a

ארוחת אומקסה במסעדת a של שף יובל בן נריה
ארוחת אומקסה במסעדת a של שף יובל בן נריה | צילום: יח"צ

ארוחת אומקסה – מה בתפריט?

חווית האומקסה כאמור מתמקדת בהתמסרות לשף בכל מה שקשור לבחירת המנות, כך שלא ניתן לדעת מראש מה יהיו המנות שתזכו לטעום, אך אפשר לקבל את הכיוון הכללי על פי מנות שהוגשו בערבים שהתקיימו עד כה.

מנות כמו ניגירי אריאן מיושן לשבוע; טאקויאקי טרטר שרימפס עם קוויאר וצ'יפס; אויסטר ג'ילרדו נא עם טארה שרימפס; טרטר טלה עם איולי יוזו וקרם חלמון; בשר סרטנים כחולים עם אטריות סומן.

עוד טעימה: ארוחת טעימות לקיץ במבחר המסעדות בתל אביב

בגזרת המתוקה הוגשו קינוחים כמו פאדג' שוקולד מריר עם טופי פלפל שחור או קרם דליס דה בורגון עם ענבים וטונקה.

ארוחת האומקסה של מסעדת a נערכת מדי יום ראשון עם סבב הושבה המותאם ל-36 סועדים בלבד, הראשון מביניהם בשעה 18:45 והשני ב-21:15.

מחיר הארוחה מתמקם ברף הגבוה של ארוחות הטעימות בתל אביב ועומד על 580 שקלים לסועד כולל מים מינרלים ומוגזים. המנות בתפריט אינן ניתנות לשינוי.

עוד טעימה: "המסעדה הטובה בישראל" – דוקו-אוכל אינטימי על השף יובל בן נריה

ארוחת אומקסה במסעדת a

כתובת: מנחם בגין 121, תל אביב

שעות פעילות: מדי יום ראשון ב-18:46 וב-21:15

מחיר: 580 ש"ח לסועד

טלפון להזמנות: 074-7588818

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס