פסטיבל השקשוקות של בנדיקט 2022
קרדיט תמונה – מערכת לזלול
שיתוף

תוכן עניינים

ביצים רכות, המון עגבניות וחלה שמתמזגות לתבשיל מנחם במיוחד. אנחנו חולים על שקשוקות. שקשוקות זה החיים. כשמזג האוויר גם מתחיל סוף סוף להתקרר והגשם נותן את אותותיו בצורה רצינית יותר, שקשוקות זה כבר העולם כולו.

כששמענו שפסטיבל השקשוקות של קבוצת בנדיקט חוזר כמו שעון לחודש שלם (15.11-15.12) עם תפריט ספיישל של שקשוקות בטעמים ממטבחים מרחבי העולם, ידענו שאין לנו ברירה אלא להתייצב ולמלא את חובתנו האזרחית בזלילת שקשוקה תאוותנית עדלאידע.

עוד טעימה: איך להכין שקשוקה של אלופים

פסטיבל שקשוקה-פסט של בנדיקט עושה כבוד ונותן את הבמה במלואה לאחת מארוחות הבוקר האהובות בישראל אם לא ה- עם מבחר של שקשוקות במסע מסביב לעולם עם הפרשנות של השף שיוגשו כמובן לאורך כל היום (גם בטייק אווי).

מסע השקשוקות עובר מהשקשוקה הקלאסית והמוכרת לווריאציות של שלל מדינות על המנה האהובה, מתאילנד ועד מקסיקו, מהודו ועד איטליה.

עוד טעימה: פסטיבל ארוחות הבוקר של בנדיקט חוזר

פסטיבל השקשוקות 2022 של בנדיקט – מה בתפריט?

הגענו לבנדיקט סניף רוטשילד בתל אביב בשעת ערב קרירה. מבלי לבזבז יותר מדי זמן ניגשנו היישר לתפריט השקשוקות של הפסטיבל.

בתפריט פסטיבל השקשוקות תוכלו לבחור בין שקשוקה לפי הספר עם 2 ביצים בתבשיל עגבניות פיקנטי שמוגשת עם חלה טרייה, טחינה וחריף (61 ש"ח); שקשוקה "ירוק בעיניים" עם ביצים עלומות ברוטב שמנת, מנגולד, ברוקולי, אפונה, טפנאד זיתים, בצל סגול וגבינת פטה עם חלה וחריף (69 ש"ח) ושקשוקה סרדיניה עם 2 ביצים בתבשיל עגבניות פיקנטי, כדורי ארנצ׳יני מטוגנים במילוי מוצרלה ופרמז׳ן מגורר מעל שמוגשת עם ברוסקטה וסלסה ורדה (68 ש״ח).

חובבי הבייקון ימצאו בתפריט את השקשוקה הצהובה עם פולנטת תירס, ביצים עלומות, בייקון/טלה/פורטבלו ותירס צלויים, פרמז'ן ושמן בצל ירוק שמוגשת עם חלה וחריף ושקשוקת מי אמורה עם 2 ביצים בתבשיל אמטריציאנה איטלקי פיקנטי עם בייקון צלוי, גאודה, פרמז'ן ובזיליקום עם חלה וחריף (72 ש"ח).

פסטיבל השקשוקות של בנדיקט 2022
פסטיבל השקשוקות של בנדיקט 2022 | צילום: שרית גופן

מי שבעניין של יותר בשר יוכל לזלול שקשוקת קזבלנקה עם 2 ביצים בתבשיל עגבניות ופלפלים פיקנטי, נקניקיות מרגז צלויות, טחינה ירוקה, צנוברים ופלפל חריף קלוי עם חלה וסחוג; ושקשוקה מקסיקנית עם בשר אונטריב בבישול ארוך בתבשיל עגבניות מעושנות, אבוקדו, שעועית אדומה, פיקו דה גאיו, כוסברה עם נאצ׳וס ושמנת חמוצה (72-73 ש"ח).

באגף האסייתי תמצאו שקשוקה תאילנדית עם ביצים עלומות בתבשיל קארי תאילנדי אדום פיקנטי, שרימפס, חצילים מטוגנים, פטריות פורטובלו, ברוקולי, בזיליקום וצ׳ילי אדום המוגשת עם לחמניות סטיקי רייס (74 ש"ח) וגם שקשוקה הודית טבעונית עם ביצי "Yo-Egg" עלומות טבעוניות על תבשיל תפוחי אדמה, תרד, אפונה, כרובית מטוגנת, קרם קוקוס ותבלינים הודיים המוגשת גם היא עם לחמניות סטיקי רייס (71 ש"ח).

כל השקשוקות בתפריט מוגשות עם סלט צד לבחירה.

פסטיבל השקשוקות 2022 של בנדיקט – יצאנו לזלול

לפתיחת הארוחה לקחנו גבינת קממברט בשלה וצלויה בתנור עם מקלות שקדים קלויים שמוגשת לצד קעריות שום קונפי, ריבת בצל, סלסה וורדה וברוסקטה פריכה שהתגלתה כמנה די מסיבית בגודלה ומושחתת במיוחד. בתור סאקרים של גבינות נמתחות לא התאפקנו מלטעום ממנה עוד ועוד אך בסופו של דבר עצרנו בכדי להשאיר מקום לכוכבת האמיתית של הערב.

מתוך תפריט השקשוקות בחרנו לאחר לבטים לא קטנים את השקשוקה הצהובה שקרצה לנו בגלל חיבתנו לפולנטות באשר הן ואת המקסיקנית שנשמע מושחתת במיוחד עם ההבטחה לבשר אונטריב בבישול ארוך שמתאים בול בערב קריר.

השקשוקה הצהובה הייתה מה שקיווינו שתהיה – תבשיל מושחת ומהביל עם ביצים עלומות בדיוק במידה, נוזליות, חמימות וקרמיות. רצועות הבייקון נדיבות וקריספיות ופולנטה רכה ונעימה. אמנם לא היה מזיק להוסיף מעט מלח בכדי לאפשר לטעמים לבלוט יותר אך אין ספק שמדובר בשקשוקה מנחמת ומפנקת, במיוחד עם החלה הטרייה מהמאפייה של הבנדיקט שעושה את מלאכת הניגוב נאמנה.

שקשוקה צהובה עם פולנטה ובייקון של בנדיקט
שקשוקה צהובה עם פולנטה ובייקון של בנדיקט | צילום: מערכת לזלול

גם השקשוקה המקסיקנית התגלתה כהצלחה עם כמות נדיבה במיוחד של בשר אונטריב בבישול ארוך ששחה לו בתבשיל עגבניות מעושנות בתחתית המחבת והסתתר תחת הביצים, האבוקדו והשעועית האדומה. כל המרכיבים היו טריים והתאחדו לתבשיל הולם במיוחד ללילות הקרים.

אמנם חלף לא מעט זמן מאז שביקרנו בבנדיקט בפעם האחרונה אך הביקור המחודש לרגל פסטיבל השקשוקות הזכיר לנו מדוע אהבנו אותה לראשונה. סלסלת הלחמים המיתולוגית מהמאפייה שומרת עדיין על רמתה, האווירה נעימה, הצוות מסביר פנים והמנות עושות בדיוק את מה שהן אמורות לעשות – לתת מפלט בכל שעה ביום עם ארוחות בוקר מפנקות, טעימות ומושחתות.

פסטיבל השקשוקות של בנדיקט 2022 | 15.11-15.12 | להשיג בכל סניפי רשת בנדיקט

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס