אחרי שנתיים ארוכות של היעדרות, פסטיבל האוכל 2022 תל אביב EAT (“טעם העיר” לשעבר) חוזר ומבטיח להיות גדול ומגוון מתמיד עם מיטב מסעדות העיר המציעות ממרכולתן, דוכני אוכל רחוב מושחתים, פוד טראקס ומתחמים ייחודיים נוספים.
חירפנו נפשנו ויצאנו לבדוק מה כדאי לאכול ואיך זה מרגיש בכלל לבקר ביריד אוכל גדול ראשון אחרי הקורונה.
עוד טעימה: פסטיבל תל אביב EAT – כל מה שצריך לדעת
חייבים להודות ששנות הקורונה שעברו עלינו שינו דרמטית את הדרך בה אנחנו חושבים על אוכל ואת האופן בו התרגלנו לצרוך אותו, כשיצאנו אמש (ראשון) לקראת השקיעה אל פארק צ’ארלס קלור תהינו האם אנו צועדים בעצם אל עבר מלכודת.
החשש נבע מההנחה כי השילוב בין הצורך לחגוג לאחר הסרת כל מגבלות הקורונה, מזג האוויר הנעים יחסית וקונספט התמחור הקבוע עשוי לגרום לנהירה המונית לפסטיבל ולגדוש את הפארק בחוויה מפוקפקת של תורים שיגרמו להמתנה לחידוש דרכון להראות כמו משחק ילדים ולזיעה נוטפת שלא נראתה מאז שהמקועקע הוריד חולצה בירקון.
עוד טעימה: מה תמצאו בפסטיבל הטבעוני בשרונה?
לשמחתנו, החששות התבדו. הגענו אל פסטיבל האוכל 2022 תל אביב EAT בפארק צ’רלס קלור בשעה 19:30 לערך ולא נאלצנו להידחק כלל לאורך כל הערב. אולי זה המתחם שהורחב עם השנים ומסוגל לאכלס יותר מבקרים מבלי לגרום לצפיפות לא נעימה ואולי אלו סיבות אחרות שנעלמות מעינינו אך על פי הערכות המארגנים כבר בשעה הראשונה נכנסו כ-10 מבקרים למתחם, מספר גבוה בהרבה מההערכות הראשוניות.
אמנם חיכינו בתור למסעדות, אך לא יותר מכמה דקות בכל פעם. גם בתור לדוכן הדגל של פסטיבל האוכל 2022, “אהרוני’ס”, בו השיק השף ישראל אהרוני את מסעדת ההמבורגרים החדשה שלו שעתידה להיפתח בקרוב בגני תקווה, חיכינו לא יותר מ-10 דקות.
פסטיבל האוכל 2022 תל אביב EAT – אז מה טועמים?
מתחם פסטיבל תל אביב EAT אכן מרשים והליכה מקצה לקצה לאורך עשרות דוכני אוכל יכולה לכפר ולו במעט על מספר הקלוריות שמבקר ממוצע יכניס לגופו לאורך הערב. טיילנו, הצצנו בתפריטים המתנוססים לצד כל דוכן וטעמנו את המנות שסקרנו אותנו במיוחד.
OLE של אורן אסידו – קטאייף צוואר טלה
המסעדה הראשונה שמשכה את עינינו היתה OLE של אורן אסידו שנפתחה רק בדצמבר האחרון והפכה לאחת מהמסעדות המדוברות בעיר עם ביקורות חיוביות ברובן. גם המיקום הטרנדי להפליא בו התמקמה – פארק המסילה, תרם אף הוא את חלקו.
הוייב של הצוות ובראשם אסידו שמתרוצץ מחויך מפינה לפינה עם מגפון, הגביר את התחושה שזו בחירה ראויה לפתיחת הערב. הזמנו ללא היסוס מנה של קטאייף צוואר טלה (40 ש”ח) שהתגלתה במהרה כאכזבה.
עכשיו, אנחנו מבינים שהנגשה של מסעדות שף עם חומרי גלם איכותיים זו לא משימה קלה, אבל חלק מהותי בהצלחת ההנגשה לעניות דעתנו זו תחושת התמורה לכסף. מראה הכיסונים הקטנטנים מונחים ברישול עם זילוף הטחינה לא בישרו טובות אך עוד רצינו להאמין שהחוויה עצמה תצדיק את גודל ומראה המנה.
גם כאן, לצערנו, התאכזבנו. זה לא היה רע, אבל גם לא מרשים במיוחד ובטח לא מה שציפינו מביס של מסעדת שף. הכיסונים לא הזכירו או הרגישו כמו קטאייף, המילוי המועט היה סטנדרטי ומעט תפל וגם הטחינה מעל לא הצליחה להפיח חיים בקערית.
הדוכן של מנאל אסמעיל – שישברק
מובסים קלות מהבחירה הראשונה, המשכנו לדוכן הבא עליו עוד תכננו מבעוד מועד. הדוכן של מנאל אסמעיל, בוגרת מאסטר שף שהציעה מבחר מנות מעשה ידיה כמו עלי גפן, מסאחין, קובה לבניה, שישברק וכמובן כנאפה, קטאייף ובקלוואה.
לו היינו פחות אחראים היינו מזמינים את כל התפריט שהציעה מנאל אך בגדלות נפש לא אופיינית החלטנו להקפיד על מדיניות דגימת מנה אחת לדוכן ובחרנו בשישברק.
מנת השישברק של מנאל היתה כל מה שרצינו. גם מבחינה אסתטית עם לוק שגורם למנה להרגיש יותר ממנת רחוב וגם מבחינת הכמות הנדיבה והמפנקת באמת בשביל 40 ש”ח.
גם מבחינת הטעם מנת השישברק של מנאל עושה את זה בגדול. היוגורט החמצמץ טעים ומפתיע ואם לא תזהרו אתם עלולים למצוא את עצמכם גומעים אותו עד סופו. הכיסונים עצמם טעימים ועם אופי והצליחו לשמור על פריכות גם בתוך היוגורט.
אהרוני’ס בורגר של ישראל אהרוני – המבורגר בקר
מלאי אנרגיות מחודשות צעדנו בבטחה לתחנת החובה הבאה של פסטיבל האוכל 2022, הדוכן של מסעדת “אהרוני’ס בורגר” בה הציג השף לראשונה מנות מהמסעדה העתידית בגני תקווה. הדוכן עורר תשומת לב רבה בשבועות האחרונים והתהדר בתור ארוך אך לא מוגזם
לכשהגיע תורנו, הבחנו באהרוני מתרוצץ לאורכו של הדוכן, משוחח עם לקוחות, עם התקשורת הסקרנית וגם עם חולדאי שקפץ לביקור ונראה כמי שסך הכל די מרוצה מהסיטואציה.
הזמנו כמובן המבורגר בקר בלחמניית מחמצת מיוחדת עם חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ (40 ש”ח, תוספת גבינה ב-5 ש”ח). החלטנו לוותר על הצ’יפס בהתאם למדיניות הקשוחה שנכתבה בדם.
הלחמנייה עצמה הייתה שינוי מרענן מהמקובל בז’אנר עם מרקם כיפי שמשתלב היטב עם הקציצה ויכולת לשאת את תכולתה בגאון. הקציצה עצמה היתה מהטובות שטעמנו בשנים האחרונות עם טעמי בשר עמוקים ומענגים, מידת עשייה מדויקת ותיבול מינימלי עד לא קיים שמשאיר את הבמה לנתח האיכותי היישר מהקצביה של אהרוני. עצירת חובה לחובבי המבורגרים באשר הם.
טש וטשה – חצ’פורי
לדוכן של טש וטשה האהובה מיפו הגענו כבר מתנודדים קלות כשהבטן כבר שולחת רמזים עבים לגבי יכולות הקיבולת שלה, רמזים מהם החלטנו להתעלם בבוטות.
זהו ללא ספק אחד הדוכנים היותר שמחים בפסטיבל עם מנות גאורגיות מסורתיות בגרסאות מושחתות במיוחד והתגייסות של הצוות גם לבידור של העוברים והשבים עם מוזיקה חיה אותנטית.
עוד טעימה: טש סולטן – בר חדש מבית טש וטשה
בחרנו מהתפריט מנת חצ’פורי עמוסת גבינות וקיבלנו מנה שהלכה לאיבוד מרוב כוונות טובות. הניסיון לייצר מנה מושחתת במיוחד יכול לרצות את חובבי הקונספט אך לאכזב רבים אחרים.
המנה עצמה גם אינה מזכירה חצ’פורי כפי שרובנו מכירים, מדובר במאפה מדופדף ונמוך המונח בצלחת כשמעליו נמזגת גבינה בכמות שעלולה להשאיר אתכם פעורי פה.
זו המנה היחידה בפסטיבל שלא הצלחנו ולא רצינו לסיים. אמנם בדוכן הזהירו מראש שמדובר במנה מושחתת במיוחד, אך גם שחיתות יכולה להיות מדויקת ובמידה. לצערנו, מנת החצ’פורי קרסה אל תוך עצמה מעומס הגבינה והשמן ולאחר כמה ביסים כבדים ומעייפים החלטנו שאין כאן טעמים שמצדיקים צנתור הערב.
כבאכה של משפחת דאוד – ליאלי ביירות
נחושים לסיים את הערב עם קינוח מנחם, הצצנו לאחד הדוכנים הסמוכים של מסעדת כבאכה, סוג של מסעדת בת של ‘עזבה’ הידועה מכפר ראמה בגליל. המסעדה שנפתחה לפני מספר חודשים בכיכר קדומים ביפו, מנוהלת על ידי שלושת הבנים של בני הזוג דאוד המנהלים את מסעדת האם.
בדוכן הציעו מנות כמו עלי כרוב עם בשר ואורז, שישברק וקובה סינייה, אך אנחנו כאמור הגענו לשלב הקינוח והביתה אז בחרנו במנת ליאלי ביירות (עוגת סולת עם קרמה ו
הקינוח עצמו היה נדיב בגודלו עם מתיקות מעודנת ומשחק מרקמים וטמפרטורות מעניין ומפתיע שהיווה אחלה סיומת לערב העמוס והמתעתע.
פסטיבל האוכל 2022 תל אביב EAT היה ועודנו יותר מפסטיבל אוכל. כן, יש כאן הזדמנות למי שלא הולך למסעדות בתכיפות גבוהה ליהנות ממנות של שפים מוכרים בתמחור אחיד של 25 עד 40 ש”ח, לא דבר של מה בכך באקלים הנוכחי. אבל מה שעוד מסתתר בפסטיבל הענק הזה בפארק צ’ארלס קלור הוא סוג של מרחב טיפולי ל-FOMO.
תסמונת חרדת ההחמצה שחדרה לתודעה בעשור האחרון ביתר שאת עברה אף היא טלטלה בשנות הקורונה כשלתקופות ארוכות פשוט לא היה מה להחמיץ או להפסיד. כעת עם החזרה לשגרה ולנורמליות יחסית, פסטיבל האוכל הגדול בישראל שואף להאכיל ולהכיל אתכם טוב לערב אחד ולשלוח הביתה עם תחושה חמימה שדגמתם, הייתם, טעמתם ושניצחתם קצת את ה-FOMO, לפחות עד הפעם הבאה.
פסטיבל האוכל 2022 תל אביב Eat | פארק צ’ארלס קלור, תל אביב | ימים ב’-ה’, 23-26 במאי, 18:00-23:00
פרטים נוספים בעמוד הפסטיבל באתר העירייה.