כשקרואסון פוגש טילון: הקינוח של הקיץ מגיע לפופ אפ אקסטרים

היוניקון, קינוח כלאיים של קרואסון וטילון, פרי שיתוף פעולה של מיקי שמו, נדב בורנשטיין וגלידות נסטלה נוחת בישראל לפופ אפ הלוהט של הקיץ.
UNICONE - קרואסון וטילון אקסטרים
UNICONE - פופ אפ קרואסון וטילון | צילום: אנטולי מיכאלו

זה מתחיל כמו חידה: מה מקבלים כשמכניסים טילון לתוך קוביית קרואסון חמה? התשובה היא "Unicone", הקינוח החדש שיופיע בישראל לשבועיים בלבד ויצר לעצמו שיח עוד לפני שנמכר מאפה אחד. אבל מאחורי השם הקליט והמראה הפוטוגני, מסתתר סיפור על עולם שלם של קינוחים יצירתיים, ועל שיתוף פעולה שהתחיל עוד קודם, בטעמי טירמיסו וסינבון.

בואו נדבר רגע על הקינוח עצמו. הרעיון הוא שילוב של מרקמים וטמפרטורות: קוביית בצק קרואסון עשירה בחמאה, הנאפית במקום ומוגשת חמה. במרכזה, טילון "אקסטרים" של נסטלה, כשהוא נעוץ במהופך, וגביע הוופל שלו מזדקר החוצה כמו קרן.

החום של המאפה מרכך את הגלידה שבתוכו, והביס משלב את הרכות החמאתית, הקרירות המתוקה והקראנצ'יות של הגביע.

 

קרואסון מרובע עם גלידת טילון נעוצה בו
אקסטרים יוניקון – הקינוח הלוהט של הקיץ? | צילום: אנטולי מיכאלו

טרנד הקינוחים ההיברידיים

אבל כדי להבין מאיפה הוא צץ, צריך לדבר על טרנד הקינוחים ה"היברידיים". זה התחיל בהתפוצצות עולמית אחת, ב-2013, כשהשף-קונדיטור דומיניק אנסל החליט לטגן בצק קרואסון כאילו היה דונאט, ויצר את ה-"Cronut". התוצאה הייתה סנסציה: תורים אינסופיים במנהטן, סיקור תקשורתי עולמי, ולידתו של ז'אנר חדש.

לפתע, כולם רצו לשלב בין קינוחים מוכרים. כך נולדו ה-"Bruffin" (בריוש ומאפין), ה-"Croffle" (קרואסון וופל בלגי), וה-"Suprême", קרואסון עגול וממולא שהפך בעצמו ללהיט. הרעיון המרכזי היה תמיד זהה: ליצור משהו מפתיע, טעים, וכזה שלא ניתן להתעלם ממנו ברשתות החברתיות.

אפילו השנה, ה-"Crookie", קרואסון שנחצה ובתוכו נאפה בצק עוגיות, כבש את פריז ואת טיקטוק בסערה והוכיח שהמגמה חיה וקיימת.

 

מיקי שמו, נדב בורנשטיין וגלידות נסטלה נפגשים

היוניקון הוא התשובה הישראלית לז'אנר הזה, והוא לא נולד ביום אחד. המקור שלו הוא בשיתוף פעולה שהתחיל לפני מספר חודשים בין 'גלידות נסטלה' לשף-קונדיטור מיקי שמו. תחת המותג "אקסטרים פטיסרי", הם השיקו שני טילונים חדשים שנועדו להביא את עולם הקונדיטוריה האיכותית למקפיא בסופר.

הטעמים שנבחרו היו אקסטרים טירמיסו, עם גלידת קפה ומסקרפונה ושבבי אספרסו ועוגיות, ואקסטרים מאפה קינמון, עם גלידת קינמון עשירה וליבת חלב מרוכז.

ההשקה הזאת היא שהולידה את השלב הבא. במהלך העבודה המשותפת, ועם חיבור לאיש התקשורת והיזם הקולינרי נדב בורנשטיין, עלה הרעיון לקחת את הטילונים האלה ולהפוך אותם לחלק מקינוח חדש, כזה שמשלב את עולמות התעשייה והפטיסרי באופן פיזי.

כך, אחרי שבועות של פיתוח, נולדה קוביית הקרואסון המארחת את הטילון – ה-Unicone.

האסטרטגיה שנבחרה להשקה, בפורמט "פופ-אפ" זמני ונודד, היא חלק בלתי נפרד מהחוויה. זהו מודל שנועד לייצר אירוע ממוקד וקצר מועד, שמעורר סקרנות ומעודד אנשים להגיע לפני שייגמר. זוהי דרך להפוך אכילת קינוח לחוויה ייחודית שצריך "לתפוס".

 

אז מה מחכה לכם בפופ-אפ?

חמש וריאציות של הקינוח, כשכל אחת מהן מבוססת על טילון אחר ומקבלת ציפוי ייחודי:

  • האקסטרים UNICONE סופלה: עם גנאש שוקולד חלב וסוכריות קונפטי צבעוניות.

  • האקסטרים UNICONE טירמיסו: מבוסס על הטילון של שמו, עם גנאש שוקולד לבן ואבקת קקאו.

  • האקסטרים UNICONE ⁠סינבון: גם הוא מבוסס על טילון הסדרה, עם גנאש שוקולד חלב-לבן ושברי וופל.

  • האקסטרים UNICONE ⁠בראוניז: לחובבי השוקולד, עם גנאש שוקולד חלב ושברי עוגיות קקאו.

  • האקסטרים UNICONE ריבת חלב: בטאץ' דרום אמריקאי עם גנאש שוקולד לבן ופניני שוקולד חלב.

יד מחזיקה קינוח קרואסון עם גלידת טילון ורוטב שוקולד
יוניקון של מיקי שמו, גלידות נסטלה ונדב בורנשטיין | צילום: אנטולי מיכאלו

 

ימים ושעות פעילות הפופ אפים ברחבי הארץ:

  • 12-14.8: קניון עזריאלי, תל אביב

  • 15,17,18.8: קניון מלחה, ירושלים

  • 19-20.8: קניון חיפה

  • 21-22.8: קניון הנגב, באר שבע

פופ אפ ה-Unicone | חודש אוגוסט בקניונים ברחבי הארץ | שעות הפעילות: ימים א'-ה' 13:00-19:00, ובשישי 10:00-15:00 | כשר חלבי

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
גלידת בוזה חוגגת 10 עם טעמים חדשים
גלידת בוזה חוגגת עשור עם טעמים חדשים ומפתיעים
חדשות האוכל
ליטל מונס - מוצ'י בטעמים במשלוח של יאנגו דלי
המוצ'י של Little Moons מגיע ליאנגו דלי עם משלוח עד הבית
חדש על המדף
הולי קראק פאי
התמכרות פרימיום: הולי קראק פאי מפיצים את הבשורה
חדשות האוכל
טבלאות שוקולד של פררו רושה
חדש: שוקולד פררו רושה, שלגון צ'אי, פנקייקים ללא גלוטן ויינות לחג
חדש על המדף
טרנדים קולינריים טריים
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כדאי לדעת: כמה זמן מותר לשמור מרק במקרר?
טיפים למטבח
כמה קלוריות יש בפיתה מקמח לבן, מלא או כוסמין
טיפים למטבח
חזה, שוקיים, ירכיים או כנפיים: כמה קלוריות יש בעוף?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל