כשקרואסון פוגש טילון: הקינוח של הקיץ מגיע לפופ אפ אקסטרים

היוניקון, קינוח כלאיים של קרואסון וטילון, פרי שיתוף פעולה של מיקי שמו, נדב בורנשטיין וגלידות נסטלה נוחת בישראל לפופ אפ הלוהט של הקיץ.
UNICONE - קרואסון וטילון אקסטרים
UNICONE - פופ אפ קרואסון וטילון | צילום: אנטולי מיכאלו

זה מתחיל כמו חידה: מה מקבלים כשמכניסים טילון לתוך קוביית קרואסון חמה? התשובה היא "Unicone", הקינוח החדש שיופיע בישראל לשבועיים בלבד ויצר לעצמו שיח עוד לפני שנמכר מאפה אחד. אבל מאחורי השם הקליט והמראה הפוטוגני, מסתתר סיפור על עולם שלם של קינוחים יצירתיים, ועל שיתוף פעולה שהתחיל עוד קודם, בטעמי טירמיסו וסינבון.

בואו נדבר רגע על הקינוח עצמו. הרעיון הוא שילוב של מרקמים וטמפרטורות: קוביית בצק קרואסון עשירה בחמאה, הנאפית במקום ומוגשת חמה. במרכזה, טילון "אקסטרים" של נסטלה, כשהוא נעוץ במהופך, וגביע הוופל שלו מזדקר החוצה כמו קרן.

החום של המאפה מרכך את הגלידה שבתוכו, והביס משלב את הרכות החמאתית, הקרירות המתוקה והקראנצ'יות של הגביע.

 

קרואסון מרובע עם גלידת טילון נעוצה בו
אקסטרים יוניקון – הקינוח הלוהט של הקיץ? | צילום: אנטולי מיכאלו

טרנד הקינוחים ההיברידיים

אבל כדי להבין מאיפה הוא צץ, צריך לדבר על טרנד הקינוחים ה"היברידיים". זה התחיל בהתפוצצות עולמית אחת, ב-2013, כשהשף-קונדיטור דומיניק אנסל החליט לטגן בצק קרואסון כאילו היה דונאט, ויצר את ה-"Cronut". התוצאה הייתה סנסציה: תורים אינסופיים במנהטן, סיקור תקשורתי עולמי, ולידתו של ז'אנר חדש.

לפתע, כולם רצו לשלב בין קינוחים מוכרים. כך נולדו ה-"Bruffin" (בריוש ומאפין), ה-"Croffle" (קרואסון וופל בלגי), וה-"Suprême", קרואסון עגול וממולא שהפך בעצמו ללהיט. הרעיון המרכזי היה תמיד זהה: ליצור משהו מפתיע, טעים, וכזה שלא ניתן להתעלם ממנו ברשתות החברתיות.

אפילו השנה, ה-"Crookie", קרואסון שנחצה ובתוכו נאפה בצק עוגיות, כבש את פריז ואת טיקטוק בסערה והוכיח שהמגמה חיה וקיימת.

 

מיקי שמו, נדב בורנשטיין וגלידות נסטלה נפגשים

היוניקון הוא התשובה הישראלית לז'אנר הזה, והוא לא נולד ביום אחד. המקור שלו הוא בשיתוף פעולה שהתחיל לפני מספר חודשים בין 'גלידות נסטלה' לשף-קונדיטור מיקי שמו. תחת המותג "אקסטרים פטיסרי", הם השיקו שני טילונים חדשים שנועדו להביא את עולם הקונדיטוריה האיכותית למקפיא בסופר.

הטעמים שנבחרו היו אקסטרים טירמיסו, עם גלידת קפה ומסקרפונה ושבבי אספרסו ועוגיות, ואקסטרים מאפה קינמון, עם גלידת קינמון עשירה וליבת חלב מרוכז.

ההשקה הזאת היא שהולידה את השלב הבא. במהלך העבודה המשותפת, ועם חיבור לאיש התקשורת והיזם הקולינרי נדב בורנשטיין, עלה הרעיון לקחת את הטילונים האלה ולהפוך אותם לחלק מקינוח חדש, כזה שמשלב את עולמות התעשייה והפטיסרי באופן פיזי.

כך, אחרי שבועות של פיתוח, נולדה קוביית הקרואסון המארחת את הטילון – ה-Unicone.

האסטרטגיה שנבחרה להשקה, בפורמט "פופ-אפ" זמני ונודד, היא חלק בלתי נפרד מהחוויה. זהו מודל שנועד לייצר אירוע ממוקד וקצר מועד, שמעורר סקרנות ומעודד אנשים להגיע לפני שייגמר. זוהי דרך להפוך אכילת קינוח לחוויה ייחודית שצריך "לתפוס".

 

אז מה מחכה לכם בפופ-אפ?

חמש וריאציות של הקינוח, כשכל אחת מהן מבוססת על טילון אחר ומקבלת ציפוי ייחודי:

  • האקסטרים UNICONE סופלה: עם גנאש שוקולד חלב וסוכריות קונפטי צבעוניות.

  • האקסטרים UNICONE טירמיסו: מבוסס על הטילון של שמו, עם גנאש שוקולד לבן ואבקת קקאו.

  • האקסטרים UNICONE ⁠סינבון: גם הוא מבוסס על טילון הסדרה, עם גנאש שוקולד חלב-לבן ושברי וופל.

  • האקסטרים UNICONE ⁠בראוניז: לחובבי השוקולד, עם גנאש שוקולד חלב ושברי עוגיות קקאו.

  • האקסטרים UNICONE ריבת חלב: בטאץ' דרום אמריקאי עם גנאש שוקולד לבן ופניני שוקולד חלב.

יד מחזיקה קינוח קרואסון עם גלידת טילון ורוטב שוקולד
יוניקון של מיקי שמו, גלידות נסטלה ונדב בורנשטיין | צילום: אנטולי מיכאלו

 

ימים ושעות פעילות הפופ אפים ברחבי הארץ:

  • 12-14.8: קניון עזריאלי, תל אביב

  • 15,17,18.8: קניון מלחה, ירושלים

  • 19-20.8: קניון חיפה

  • 21-22.8: קניון הנגב, באר שבע

פופ אפ ה-Unicone | חודש אוגוסט בקניונים ברחבי הארץ | שעות הפעילות: ימים א'-ה' 13:00-19:00, ובשישי 10:00-15:00 | כשר חלבי

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מעמולים של פרח רסלאן בשוק הנמל תל אביב
פרח רסלאן פותחת דוכן קינוחים קבוע בשוק הנמל תל אביב
חדשות האוכל
איפה קונים קראנץ' פיסטוק של נסטלה?
הבהלה לירוק: אז איפה קונים קראנץ' פיסטוק?
חדשות האוכל
פופ אפ גרמקנודל בשטפן בייקרי אוסטרי
שובו של הגרמקנודל: פופ אפ חורפי ומושחת מגיע לתל אביב
אירועים קולינריים
רוגלידה - רוגלך במבה וגלידה של ביסקוטי
הלהיט הבא? תכירו את הרוגלידה – רוגלך בטעמים עם גלידה אמריקאית
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
דבש לראש השנה: איך לבחור את הצנצנת המושלמת לשולחן החג
טיפים למטבח
7 טעויות בהכנת בצל מקורמל שכולם עושים
טיפים למטבח
איך להכין המבורגר עסיסי בבית: 5 טיפים לקציצה המושלמת
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל