הרבה זמן לא שמענו על טרנד אוכל ויראלי חדש. אחרי שבשנה שעברה הרשתות החברתיות ובראשון טיקטוק הכניסו לחיינו בסערה את טרנד הרול אפס שסחף כותרות ברחבי העולם ובמיוחד בישראל ואחריו את טרנד משקה הפריים המפוקפק, מגיע כעת הלהיט החדש שנראה הפעם מפתה ומעורר תיאבון בהרבה.
מה זה רול אפס ואיפה אפשר לקנות? – המדריך השלם לרול אפס
קרוקי – קרואסון + בצק עוגיות
אחרי שחשבנו שראינו הכול, מהקראפין ששילב בין קרואסון למאפין ועד הקרונט ששילב בין קרואסון לדונאט, הכרנו לראשונה את הקרוקי (Crookie). מדובר למעשה בשילוב מושחת במיוחד בין קרואסון צרפתי קלאסי לבצק עוגיות אמריקאי עם שוקולד צ'יפס שנאפים יחד ליצירה אחת מפוארת חדשה.
הקרוקי (קרוגייה או עוגיסון בתרגום חופשי, תבחרו אתם) הושק לראשונה בשנת 2022 במאפיית Boulangerie Louvard בפריז והפך לאחד המאפים הפופולריים והמזוהים ביותר עם המקום.
המאפייה עצמה לא מתייחסת לקרואסון עם בצק העוגיות האפוי כיצירת מופת קולינרית, אלא כמאפה טעים וכיפי שמציע שילוב מפתיע וגרסה חדשה לאחד המאפים האהובים בעולם.
כל קרוקי מיוצר מקרואסון החמאה הטהור והידוע של המקום בשילוב בצק עוגיות. בדומה לקרואסון שקדים, גם כאן הקרואסון עצמו ממתין מספר שעות בטרם השימוש.
לאחר שהוא מקבל את המרקם הרצוי, הקרואסון נחתך וממולא בבצק עוגיות. לבסוף עובר הקרואסון המחודש עובר אפייה קצרה נוספת של כ-10 דקות בכדי לאחד את הכול למאפה חם ומושחת במיוחד.
עוד טעימה: הקרואסונים של מטרלו מגיעים לתל אביב – לחודש שלם
כשהקרוקי מגיע לטיקטוק
השמועה על הקרוקי עברה מפה לאוזן והגיעה גם אל משפיעני אוכל פופולריים שהחלו לשכפל ולשדרג את המתכון וגרמו לזינוק במכירות של המאפייה.
אם בתחילה נמכרו במקום 100-150 קרוגיות מדי יום, לאחר שהטרנד התפוצץ בטיקטוק בחודש האחרון, הכמויות הגיעו ליותר מ-2,000 מדי יום והתור משתרך לאורכו של הרחוב בכל שעות היממה.
הזינוק בפופולריות של הקרוקי החל כמובן ברשת החברתית טיקטוק כשאחת המשתמשות העלתה וידאו ממאפיית Maison Louvard שצבר למעלה ממיליון צפיות תוך זמן קצר.
@annakloots “Le crookie” has arrived in Paris. A cookie dough stuffed butter croissant that I had to try and hate to admit – was absolutely DELICIOUS. You really should try this perfect mix of america and france!
בעקבות הסרטון החלו לצוץ אין סוף סרטונים של אלו שלא התמזל מזלם להגיע למיקום המקורי בפריז בהם הם יצרו מחדש את הקרוקי בגרסה הביתית עם קרואסון חמאה פשוט ובצק עוגיות שוקולד צ'יפס. גם סרטונים אלו הגיעו למיליוני צפיות, אין ספור תגובות ושלל גרסאות ושדרוגים נוספים של המתכון המקורי.
@naughtyfork A Crookie if you will
רוצים גם אתם להכין קרוקי בבית? חממו את התנור ל-180 מעלות ופרסו אורך קרואסון חמאה גדול ומוכן. לאחר מכן מלאו אותו בבצק עוגיות מוכן ופזרו עוד בצק עוגיות מעל. הכניסו לתנור לכ-10 דקות עד שהקרואסון מזהיב ובצק העוגיות מתייצב אך נשאר עדיין רך.
הכנתם קרוקי בבית? יש לכם טיפים ושדרוגים שאנחנו חייבים לנסות? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.