קרוקי: מה יש בקרואסון החדש שמשגע את טיקטוק?

אחרי הרול אפס מגיע טרנד האוכל הוויראלי הבא שחורך את טיקטוק. תכירו את הקרוקי - קרואסון חמאה עשיר במילוי בצק עוגיות שוקולדי, רך ואפוי
קרוקי - קרואסון עם בצק עוגיות
קרוקי - קרואסון עם בצק עוגיות | צילום: מערכת לזלול
שיתוף

הרבה זמן לא שמענו על טרנד אוכל ויראלי חדש. אחרי שבשנה שעברה הרשתות החברתיות ובראשון טיקטוק הכניסו לחיינו בסערה את טרנד הרול אפס שסחף כותרות ברחבי העולם ובמיוחד בישראל ואחריו את טרנד משקה הפריים המפוקפק, מגיע כעת הלהיט החדש שנראה הפעם מפתה ומעורר תיאבון בהרבה.

קרוקי – קרואסון + בצק עוגיות

אחרי שחשבנו שראינו הכול, מהקראפין ששילב בין קרואסון למאפין ועד הקרונט ששילב בין קרואסון לדונאט, הכרנו לראשונה את הקרוקי (Crookie). מדובר למעשה בשילוב מושחת במיוחד בין קרואסון צרפתי קלאסי לבצק עוגיות אמריקאי עם שוקולד צ'יפס שנאפים יחד ליצירה אחת מפוארת חדשה.

הקרוקי (קרוגייה או עוגיסון בתרגום חופשי, תבחרו אתם) הושק לראשונה בשנת 2022 במאפיית Boulangerie Louvard בפריז והפך לאחד המאפים הפופולריים והמזוהים ביותר עם המקום.

המאפייה עצמה לא מתייחסת לקרואסון עם בצק העוגיות האפוי כיצירת מופת קולינרית, אלא כמאפה טעים וכיפי שמציע שילוב מפתיע וגרסה חדשה לאחד המאפים האהובים בעולם.

קרוקי - קרואסון עם בצק עוגיות ושוקולד צ'יפס אפוי
קרוקי – קרואסון עם בצק עוגיות ושוקולד צ'יפס אפוי

כל קרוקי מיוצר מקרואסון החמאה הטהור והידוע של המקום בשילוב בצק עוגיות. בדומה לקרואסון שקדים, גם כאן הקרואסון עצמו ממתין מספר שעות בטרם השימוש.

לאחר שהוא מקבל את המרקם הרצוי, הקרואסון נחתך וממולא בבצק עוגיות. לבסוף עובר הקרואסון המחודש עובר אפייה קצרה נוספת של כ-10 דקות בכדי לאחד את הכול למאפה חם ומושחת במיוחד.

עוד טעימה: הקרואסונים של מטרלו מגיעים לתל אביב – לחודש שלם

כשהקרוקי מגיע לטיקטוק

השמועה על הקרוקי עברה מפה לאוזן והגיעה גם אל משפיעני אוכל פופולריים שהחלו לשכפל ולשדרג את המתכון וגרמו לזינוק במכירות של המאפייה.

אם בתחילה נמכרו במקום 100-150 קרוגיות מדי יום, לאחר שהטרנד התפוצץ בטיקטוק בחודש האחרון, הכמויות הגיעו ליותר מ-2,000 מדי יום והתור משתרך לאורכו של הרחוב בכל שעות היממה.

הזינוק בפופולריות של הקרוקי החל כמובן ברשת החברתית טיקטוק כשאחת המשתמשות העלתה וידאו ממאפיית Maison Louvard שצבר למעלה ממיליון צפיות תוך זמן קצר.

@annakloots

“Le crookie” has arrived in Paris. A cookie dough stuffed butter croissant that I had to try and hate to admit – was absolutely DELICIOUS. You really should try this perfect mix of america and france!

♬ Thank You for Being You – OctaSounds

בעקבות הסרטון החלו לצוץ אין סוף סרטונים של אלו שלא התמזל מזלם להגיע למיקום המקורי בפריז בהם הם יצרו מחדש את הקרוקי בגרסה הביתית עם קרואסון חמאה פשוט ובצק עוגיות שוקולד צ'יפס. גם סרטונים אלו הגיעו למיליוני צפיות, אין ספור תגובות ושלל גרסאות ושדרוגים נוספים של המתכון המקורי.

רוצים גם אתם להכין קרוקי בבית? חממו את התנור ל-180 מעלות ופרסו אורך קרואסון חמאה גדול ומוכן. לאחר מכן מלאו אותו בבצק עוגיות מוכן ופזרו עוד בצק עוגיות מעל. הכניסו לתנור לכ-10 דקות עד שהקרואסון מזהיב ובצק העוגיות מתייצב אך נשאר עדיין רך.

הכנתם קרוקי בבית? יש לכם טיפים ושדרוגים שאנחנו חייבים לנסות? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת