פסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022
קרדיט תמונה – מערכת האתר

ביקרנו בפסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022 – מה כדאי לאכול?

ויגן פסט 2022 יצא לדרך עם יותר ממאה דוכני אוכל מהיר ומסעדות טבעוניות. יצאנו לטעום וחזרנו עם כל מה שכדאי לאכול בפסטיבל הטבעונות הגדול בעולם.
שיתוף

תוכן עניינים

פסטיבל ויגן פסט האחרון שהתקיים אי שם בשנת 2019 בפארק שרונה, היה הצלחה מסחררת בכל קנה מידה עם יותר מ-50 אלף מבקרים במשך יומיים. מדובר היה במפגן כוח חגיגי של האג'נדה הטבעונית עם עשרות מסעדות שהציעו מנות ללא מוצרים מן החי לצד מתחמי הרצאות, סדנאות והופעות.

עוד טעימה: פסטיבל אוטו אוכל חוזר לירושלים

אמש (שלישי) חזר פסטיבל הטבעונות במהדורת 2022 שמבטיח להיות השנה גדול ומגוון יותר עם כ-100 מסעדות, דוכני אוכל רחוב ושפע מתחמים מיוחדים לאורך 3 ימים ברחבי פארק שרונה בתל אביב.

הגענו לפארק בסביבות השעה 18:00, כשעה לאחר הפתיחה הרשמית, היה ניתן כבר להבחין בתורים אימתניים המשתרכים בפני כמה מן הדוכנים הפופולריים ביותר אך לרוב ההמתנה הממוצעת בדוכנים אחרים הייתה קצרה יחסית.

פסטיבל ויגן פסט 2022 אכן מרשים בממדיו וחולש על שטח נכבד מהפארק רחב הידיים של שרונה. לצד השמחה על ההיצע הגדל והולך של אופציות טבעוניות מגוונות והרצון להציג שפע בתחום שסבל לאורך שנים מתדמית קולינרית סגפנית, צריך לציין שמי שיבקר בפסטיבל מבלי להכיר את מה שחם בסצנה הטבעונית היום, עלול למצוא את עצמו מבולבל מן האופציות הרבות ומאוכזב מהבחירות שעשה לאורך הערב.

אמנם יש לציין לטובה את הדוכנים הרבים שמציעים טעימות נדיבות ממרכולתם, אך עדיין ייתכן שהשאיפה של המארגנים לגדול משנה לשנה באה מעט בעוכרי הפסטיבל ושמתחם מהודק יותר עם פחות דוכני אוכל היה מעניק חוויה טובה גם למבקר הרנדומלי שאינו טבעוני דווקא אך פתוח לנסות טעמים חדשים.

הכמות הגדולה של הדוכנים גורמת גם ליתר פופוליזם עם ריבוי מנות מז'אנר 'לא בשר שמתחזה לבשר' שלוקחות לעיתים את תשומת הלב מדוכנים ומנות שנותנות את הכבוד לחומרי גלם טבעוניים, ירקות ועשבים וכל מה שיש לאדמה להציע באופן טבעי. גם דוכני מזון גנרי כמו צ'יפסריה או דוכן תאילנדי שנראה כמו קפא בזמן בטיילת של טבריה בשנות ה-80 לא תורמים לחוויה הכללית.

פסטיבל ויגן פסט 2022 בשרונה
פסטיבל ויגן פסט 2022 בשרונה (צילום: מערכת האתר)

לאחר שוטטות בין אין ספור הדוכנים התמקדנו על מספר מנות שסקרנו אותנו מספיק וחזרנו עם מנצח אחד ברור שאתם חייבים לטעום לפני שהפסטיבל מסתיים.

פסטיבל האוכל הטבעוני ויגן פסט 2022 – מה כדאי לאכול?

דים סאם של Miss V

דים סאם של Miss V
דים סאם של Miss V (צילום: מערכת האתר)

המנה הראשונה שטעמנו בויגן פסט 2022 התגלתה גם כמנה הטובה של הערב. מצאנו אותה בתפריט של Miss V האסייתית שצברה לעצמה קהל אוהדים נאמן לא קטן. "מאדאם דים סאם" התגלתה כמנה יפה, חכמה ומאוד טעימה עם צלחת בה נחו 3 כיסוני דים סאם במילוי "צלי בשר" עשוי פרי ג'ק פרוט בתיבול אבקת פטריות.

השימוש בג'ק פרוט התגלה כלא פחות מגאוני ודימה מצוין את המרקם והטעם הבשרי והתיבול היה מדויק ולא מתנצל. הכיסונים עצמם היו בעובי הנכון עם יחס טוב בין הבצק למילוי והעניקו לנו ביס מושלם לפתיחת הערב.

סטייק בפיתה של 416

סטייק בפיתה של 416
סטייק בפיתה של 416 (צילום: מערכת האתר)

רגע לאחר שחיסלנו את הדים סאם, התמקמנו בתור למסעדת 416 הסופר פופולרית, פשוט כי התור הארוך ביותר בפסטיבל ויגן פסט 2022 הגיע כמעט עד לדוכן של Miss V שזה עתה עזבנו. רבות דובר על המסעדה מרחוב הארבעה שהפכה למוסד טבעוני תל אביבי וישראלי תוך זמן קצר.

בתפריט הפסטיבל הציעו ב-416 מנות רחוב של שווארמה, סטייק או קבב בפיתה ומנת סיגרים או קלמרי. לאחר המתנה ארוכה מדי בחרנו במנת סטייק בפיתה עם בצל וטחינה.

מנת הסטייק בפיתה של 416 הייתה ללא ספק המנה המאכזבת של הערב. המנה עצמה היתה נדיבה יחסית והטחינה היתה לא רעה אבל הסטייק עצמו התגלה כרצועות סייטן צמיגיות בגודל לא אחיד עם תיבול אגרסיבי מדי שגרם לנו לאבד עניין בפיתה אחרי כמה ביסים.

המבורגר אמריקאי של BioBeef

המשכנו לשוטט ברחבי שרונה עד שנתקלנו בתור ארוך לדוכן של BioBeef, מותג בשר אלטרנטיבי שטרם ניסינו. בתור חובבי ביונד ורידיפיין מיט, היינו חייבים לבדוק גם אותם.

BioBeef הם שחקנים חדשים יחסית בשוק הבשר האלטרנטיבי. הם הוקמו ב-2018 עם חזון להציע תחליף בשר שאינו מזיק לסביבה ולבעלי חיים, ללא תוספות כימיים ותרגילי מעבדה, ללא גלוטן וללא חומרים משמרים.

במבחן התוצאה ההמבורגר של BioBeef אכן עומד בגאון באותה שורה התחליפים המוכרים והגדולים בשוק. הקציצה שומרת על עסיסיות נדיבה והמרקם מרגיש בשרי וכיף ללעיסה. אמנם אין כאן בשורה חדשה מבחינת טעמים, בסך הכל יש תחושה שרוב המוצרים הקיימים בשוק הגיעו לאיזושהי נקודת קצה מבחינת היכולת לדמות בשר ומבחינת פרופיל הטעמים אך החוויה של ביוביף עדיין מספקת ומהנה.

המבורגר אמריקאי של BioBeef
המבורגר אמריקאי של BioBeef (צילום: מערכת האתר)

סלט סובה של אנסטסיה

בית הקפה הטבעוני, אנסטסיה, הפך זה מכבר למוסד טבעוני מוערך בתל אביב עם ארוחות בוקר איכותיות ומקושקשת טבעונית ששמה יצא למרחוק. אנסטסיה חלשו על מספר דוכנים בפסטיבל, בין השאר הציעו מנות מארוחת הבוקר, מוצרי מעדנייה לקחת הביתה וגם מספר מנות כריכים וסלטים.

בחרנו מהתפריט סלט סובה שהורכב מאטריות כוסמת, כרוב צלוי, קייל, אורוגולה, כוסברה ובצל ירוק בקרם קשיו וג'ינג'ר עם קראמבל שקדים פיקנטי.

הסלט היה הפתעה נעימה. סלט גדול וכיפי עם טעמים עשירים ולא מתחנפים של סויה וג'ינג'ר. אפשר אולי להפחית מכמות אטריות הסובה ולהגדיל את כמות הירקות אבל הסלט נשאר מרענן ולא כבד בכל מקרה. הקראמבל היה תוספת מעולה ורוטב הבוטנים שידרג את הסלט פלאים.

סלט סובה של אנסטסיה
סלט סובה של אנסטסיה (צילום: מערכת האתר)

עוד דוכנים ששווים בדיקה בויגן פסט 2022 – הדוכן של מנאל אסמעיל שכיכב גם בפסטיבל תל אביב eat בחודש שעבר עם מנות אותנטיות וטעימות להפליא, במיוחד השישברק שמוצע כאן בגרסתו הטבעונית; הדוכן של Plenty שהציעו פלאטות של גבינות ויוגורטים (תנסו את גבינת הקשיו כמהין וקשיו פסטו החדשות) וגרין רול שהתהדרו אף הם בתור אינסופי אך מקורות יודעי דבר דיווחו כי הגרין רול ספיישל שלהם עם טופו, בטטה ומלפפון בציפוי אבוקדו שווה את ההמתנה הארוכה.

היו עוד דוכנים שרצינו לבקר בהם כמו סאמר לאב והיוגורטים הידועים שלהם אך נאלצנו לוותר לאחר שמכונת היוגורט נתקלה בקשיי תפקוד בזמן שחלפנו שם

פסטיבל ויגן פסט 2022 הוא אכן פסטיבל מרשים עם הפקה רצינית של אנשים שאכפת להם. זו חגיגה אמיתית לכל מי שטבעוני ואלו ימצאו את עצמם שם בקלות. בנוגע לאורחים מזדמנים אחרים, ייתכן שאפשר לעשות עבדה טובה יותר בהנגשה, הדרכה ומיקוד בכדי למנוע בלבול ואכזבה בקרב אלו שרוצים להיחשף לעולם החדש ולטעום באמת עד לאן התקדם העולם הקולינרי הטבעוני תוך שנים מעטות בלבד.

פסטיבל האוכל הטבעוני ויגן פסט 2022 | פארק שרונה, תל אביב | 7-9/6, 17:00-23:00

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס