לזלול - מגזין אוכל ישראלי

סיר לסוף שבוע: פסטיבל החמין הגדול יוצא לדרך

שוק האוכל "ריחות וטעמים" משיק את פסטיבל החמין הגדול הראשון עם סירי חמין חמים ומנחמים מכל העדות ומסביב לעולם לקחת הביתה
פסטיבל החמין של ריחות וטעמים
פסטיבל החמין של ריחות וטעמים | צילום: גיל אבירם
שיתוף

הקור של הימים האחרונים גורם לנו לחשוב רק על דבר אחד לקראת סוף השבוע הקרוב – חמין. והרבה חמין. אמנם אנחנו לא צריכים תירוץ מיוחד בכדי לפרק סיר חמין בכל הזדמנות שנקרית בדרכנו, אבל אין ספק שהאווירה הקרה הופכת את החוויה לשלמה.

גם בשוק האוכל "ריחות וטעמים" ברמת השרון ובנתניה החליטו לקבל את פני העונה הקרה ולעשות כבוד למאכל הכי יהודי שיש לשבת חורפית כהלכתה עם פסטיבל חמין מעורר תאבון במיוחד.

שוק האוכל של ריחות וטעמים חוגג את המנה הפופולרית שמלווה אותנו כבר מאות שנים על שלל גרסאותיה עם פסטיבל שמוקדש כולו לחמין (או צ'ולנט, טבית, סחיינה, תבחרו אתם) ויציעו במשך שני סופי השבוע הקרובים שפע של סירי חמין מרחבי העולם לקחת הביתה לשבת.

עוד טעימה: מסע בעקבות החמין של ירושלים
וגם – 5 סירי החמין הכי טובים בתל אביב

פסטיבל החמין של ריחות וטעמים – מה יש לזלול?

בתפריט תמצאו חמין קלאסי ממבחר עדות ועוד פרשנויות עדכניות ומפתיעות לסיר החמין המסורתי ממוחם הקודח של בני הזוג לימור אורן ועודד שהרבני, הבעלים של שוק ״ריחות וטעמים".

תוכלו לבחור בקלאסיקות כמו צ'ולנט אשכנזי מסורתי עם תפוחי אדמה, שעועית, גרסים, בשר, קישקע וביצים בשכבות עם תיבול מעודן; טבית עירקי על בסיס אורז ועוף עם עגבניות מרוסקות ובהרט עיראקי; חאלה ביבי פרסי עם גריסים, אורז, תפוחי אדמה, בשר, המון ירק וקציצות לחם בתיבול חמצמץ; חמין מקרון עם תפוחי אדמה, מקרוני, עוף, רסק עגבניות, סילאן ופלפל שחור ועוד.

מלבד הקלאסיקות יציעו בפסטיבל החמין של ריחות וטעמים סירי חמין ייחודיים שלא רואים בכל יום כמו חמין דג טוניסאי עם חיטה, בורגול, חומוס ומבחר תבליני חריימה; חמין ירקות שורש וכבש עם סלק, קולורבי, גזר, שומר, קוביות בשר כבש, פריקי ולימון פרסי; חמין פטריות, ערמונים וחיטה עם רוטב פטריות מצומצם ושמן כמהין ועוד.

עוד תמצאו בתפריט חמין קוקלא וכבש עם פריקי, צימוקים, תפוחי אדמה וקציצות קוקלא בשריות; חמין פירות יבשים עם שזיפים, משמשים וצימוקים מיובשים עם בשר וקוביות דלעת בניחוח קינמון; חמין עוף שלם וואריסה עם חיטה וחומוס מתובל; חמין עצמות ונקניק בשר עם תפוח אדמה, שעועית אדומה וגריסים.

גם הנמנעים מבשר ימצאו בפסטיבל חמין בדיוק בשבילם. אם זה חמין צמחוני עם תפוח אדמה, שעועית, גרגרי חומוס, חיטה וקציצות קוקלא צמחוניות; חמין טבעוני עם תפוחי אדמה, שעועית, גריסי פנינה ומיני בטטות או חמין טבעוני עם כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, עדשים, בורגול וסילאן. הקליקו כאן למתכון לכרוב ניצנים בתנור

בנוסף יציעו במקום קיגל ירושלמי עם אטריות דקות, ביצים, מלח ופלפל שחור וקיגל ירושלמי מתוק עם אטריות רחבות, אגוזים וצימוקים.

המחירים בפסטיבל מתחילים מ-69 ש"ח לקילו חמין בהתאם לסוג. הפסטיבל יתקיים בימי חמישי ושישי עד לקראת סופו של חודש פברואר במתחם שוק האוכל של "ריחות הטעמים".

פסטיבל חמין בשוק האוכל ריחות וטעמים | ימי חמישי ושישי (9-10.2 ו-16-17.2, חמישי 10:00-16:00 שישי 8:00-15:00 | החרש 8 א.ת. נווה מגן, רמת השרון | הזמנות בטלפון 03-5164465 | רחוב גיבורי ישראל 7, נתניה | הזמנות בטלפון: 09-7447464

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מה שמים בצלחת פסח

אביב הגיע: מה שמים בצלחת פסח של ליל הסדר

מדריכים וטיפים
5 מנות החמין הטובות בתל אביב - חמין של מסעדת סנדר

איזה קישקע: 5 מנות החמין הכי טובות בתל אביב

חדשות האוכל
סדר הפרשת חלה וברכות

ברכות וישועות: איך עושים הפרשת חלה כהלכתה

מדריכים וטיפים
חמין של שרי אנסקי במשלוח עד הבית

החמין של שרי אנסקי – עכשיו במשלוח עד הבית

חדש על המדף
אסתר ויהונתן - פופ אפ אוכל ביתי בתל אביב

זוג מנצח: פופ אפ אוכל ביתי של אסתר ויהונתן מגיע לתל אביב

אירועים ופסטיבלים
זיכרון במטבח 2023 באנו - מוזיאון העם היהודי

זיכרון במטבח: מפגשים עם שורדים דרך סיפורים קולינריים

אירועים ופסטיבלים
איך להכין ביצים חומות חמינדוס

חמינדוס בקלי קלות: איך להכין ביצים חומות מושלמות

מדריכים וטיפים
דלי יהודי-אמריקאי במסעדת האחים - פסטיבל ארוחות מהספרים

מחווה לאוכל היהודי: פסטיבל ארוחות מהספרים יוצא לדרך

אירועים ופסטיבלים
מסע בעקבות חמין של מוזיאון מגדל דוד בירושלים

מסע בעקבות החמין: טועמים צ'ולנט בשכונות החרדיות בירושלים

חדשות האוכל
שוק האוכל של דיזנגוף סנטר מתחדש

מתחדש: קורין גדעון מגיעה לשוק האוכל של דיזנגוף סנטר

חדשות האוכל
סירים של בית - בשלנים מעמידים סירים בקפה אסיף

סירים של בית: בשלנים מעמידים סיר ישראלי בקפה אסיף

אירועים ופסטיבלים
כמה זמן מותר לשמור חמין במקרר

רגע אחרי שבת: כמה זמן מותר לשמור חמין במקרר?

מדריכים וטיפים