מסעדת יאסו חוגגת עשור עם השפים אבי ביטון וחיים כהן

מסעדת יאסו בהובלתו של שף אבי ביטון חוגגת עשור להקמתה ומארחת את שף חיים כהן לסדרת ארוחות ספיישל מיוחדות ושמחות בניחוח יווני ל-4 ימים בלבד
מסעדת יאסו חוגגת עשור עם השפים אבי ביטון וחיים כהן
מסעדת יאסו חוגגת עשור עם השפים אבי ביטון וחיים כהן | צילום: רן בירן
שיתוף

מסעדת יאסו של השף אבי ביטון (קפה פופולר) תארח את אחד מעמודי התווך של הקולינריה הישראלית, השף חיים כהן, ל-4 ימים של חגיגות לרגל עשור להקמתה.

השניים יציגו תפריט חגיגי עם מנות בניחוח יווני עם השפעות המטבחים של כל אחד מהם שיוגש לצד התפריט הקבוע החגיגי בפני עצמו.

עשור למסעדת יאסו – שף אבי ביטון מארח את שף חיים כהן – מה בתפריט?

בין המנות שרקחו השניים לתפריט הספיישל לכבוד חגיגות העשור של מסעדת יאסו תוכלו למצוא מחבת שקשוקה טלה עם קציצות טלה, עגבניות, חצילים, ביצה וטחינה לבנה; טרטר דג ים עם חלב שקדים ועשבים ירוקים; קלמרי מרדומה צרוב עם עגבניות, פלפלים חריפים, שום, יוגורט כבשים וחלה קלוי ועוד הפתעות.

עוד טעימה: ערב הוקרה למרגרט תייר במסעדת יפו-תל אביב

לצד תפריט הספיישל תוכלו למצוא בתפריט הקבוע של המסעדה מגוון של פתיחים ומאזטים, מנות דגים, ירקות, בשר וקינוחים.

בפתיחים תוכלו למצוא מנות כמו ציזיקי קלאסי עם יוגורט, מלפפונים, שמיר ואורגנו; דלומה – עלי גפן ממולאים, כרוב, רכז רימונים ויוגורט כבשים; טירוקפטרי – ממרח פלפלים קלויים עם שקדים וגבינת פטה; פאבה בובס – ממרח שעועית עם זיתי קלמטה, פלפל חריף, עגבניות ואבן יוגורט ועוד (27-46 ש"ח).

באגף הירקות תוכלו לטעום סלט יווני קלאסי עם ירקות טריים, גבינת פטה, זיתי קלמטה ושמנת זעתר; חציל פיראוס קלוי עם יוגורט ראשד, עשבים ושקדים קלויים; ריזוטו ספנקוריזו עם מנגולד, כרישה וגבינת פרמז'ן ועוד (52-78 ש"ח).

בתפריט העיקריות הקבוע של יאסו תמצאו מנות דגים ופירות ים כמו סביצ'ה לסבוס עם בר ים נא, שמיר, בצל סגול, שמנת חמוצה ופיתה גריל; שרימפס אוזו עם עגבניות מיובשות, שום ועשבים; סטיפדו לברק עם ירקות צלויים ,עשבי תיבול ויין לבן (66-119 ש"ח)

שף אבי ביטון חוגג עשור למסעדת יאסו
שף אבי ביטון חוגג עשור למסעדת יאסו | צילום: יח"צ

עוד בעיקריות מנות בשר כמו קרפצ'יו פילה בקר עם צימוקי אוכמניות, בלסמי, בצל ירוק, נענע ופרמז'ן; סופלקי פרגית או פילה בקר עם יוגורט, סלט מאשוויה, ציזיקי ופיתה קלויה; גירוס טלה עם פיתה יוונית, , ציזיקי טחינה, ירקות צלויים ועלים טריים; אסאדו יווני עם צלעות בקר צלויות על העצם, תפוח אדמה פריך וציר בקר ועוד (64-138 ש"ח).

לקינוח תוכלו לזלול ביאסו סמי פרדו ברולה עם קצפת פיסטוק, טוויל שקדים ומרקחת פינק ליידי; ברד פודינג חלווה עם קרעי בריוש, חלבה יוונית, פיסטוקים וגלידת וניל; לוקומדס סופגניות יווניות עם קרם פרש , סירופ דבש וקינמון ועוד (46-58 ש"ח).

השף אבי ביטון לקח את המושכות של מסעדת יאסו לפני כשנה וחצי מידיו של שף אביב משה ורענן את התפריט שממשיך להיות נאמן לוייב היווני תוך כדי מתן הפרשנות הקולינרית האישית שלו.

מסעדת יאסו חוגגת עשור עם שף אבי ביטון ושף חיים כהן | 7-10.9 | הירקון 105, תל אביב | הזמנות בטלפון 03-6031719 או באתר אונטופו

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments