סירים של בית: בשלנים מעמידים סיר ישראלי בקפה אסיף

קפה אסיף משיק מסורת חדשה ומעוררת תאבון בכל יום שלישי במסגרתו בשלנים מכל הארץ יציעו סירים מפנקים עם שלל מנות ישראליות ביתיות .
עדכונים טעימים למייל!

קפה אסיף הפועל במרכז לתרבות האוכל אסיף מתחיל במסורת חדשה ומעוררת תאבון בשם "סיר של בית" במסגרתה יתארחו מדי יום שלישי בשלנים ובשלניות מכל רחבי הארץ לסרוויס צהריים מיוחד עם סיר גדול ומנחם של מאכלים ביתיים.

בכל שבוע יגיע לקפה אסיף בשלן אחר, ביתיים ומקצועיים כאחד מכל קצוות הארץ ותרבויות האוכל בישראל ויבשל סיר המבטא את שורשיו, את סיפורו ואת ביתו.

סירים של בית - בשלנים מעמידים סירים בקפה אסיף
סירים של בית - בשלנים מעמידים סירים בקפה אסיף | צילום: קפה אסיף
סירים של בית בכל שלישי בקפה אסיף
סירים של בית בכל שלישי בקפה אסיף | צילום: קפה אסיף

עד כה התארחו במטבח של קפה אסיף כמה בשלנים אהובים כמו המתכונאית והאופה רינה צדוק שהציעה סיר קציצות עוף ומנגולד לצד קוסקוס; הבשלנית הסורית סיגי מנטל עם תבשיל מדיאס חצילים והבשלנית האילתית בריג'יט שופן שהגישה בולט – קציצות תוניסאיות מסורתיות.

סירים של בית בקפה אסיף – מה בתפריט?

במהלך חודש דצמבר ועם בוא החורף ומזג האוויר הקריר צפויים להתארח בקפה אסיף בשלנים נוספים עם סיר חם ומנחם משלהם.

ב-6 בדצמבר יתארח גיל אקרמן שיציע סיר מפנק של קציצות פרגית ברוטב לימון, מנגולד, יין לבן וזעפרן; ב-13 בדצמבר יתארח ניסים זלייט שיבשל סיר קובה סלק קלאסי ומפתה וב-20 בדצמבר יתארח אביעד פלא ממסעדת פלא עם סיר הבית שלו.

סיר של בית ישראלי בקפה אסיף
סיר של בית ישראלי בקפה אסיף | צילום: קפה אסיף

אסיף – מרכז לתרבות האוכל בישראל

קפה אסיף כאמור הוא חלק מארגון אסיף, ארגון ללא מטרות רווח מייסודם של Jewish Food Society ו-Start Up Nation Central ששם לעצמו מטרה לסייע לתיעוד ולשימור של תרבות האוכל בישראל על שלל עדותיה ומסורותיה תוך כדי עידוד צמיחה והתפתחות של המטבח הישראלי המודרני והחדשני.

במתחם אסיף פועלת בין השאר ספרייה קולינרית, גלריה עם תערוכות מתחלפות, חווה לימודית וקפה אסיף בו פועלת מסעדה ומעדנייה עם תפריטים המשקפים את העשייה והמחקר המתבצע במרכז, שלל מנות מסורתיות וחומרי גלם מקומיים ועונתיים.

בין הספיישלים שהתקיימו במרכז אסיף בשילוב קפה אסיף נציין את הספיישל על טהרת השום הישראלי שנועד להעלות את המודעות למצבו הקשה של הענף שבמסגרתו הוצעו בקפה אסיף שלל מנות על בסיס השום הישראלי.

קפה אסיף | לילינבלום 28, תל אביב | ראשון-חמישי 9:00-17:00 שישי 9:00-15:00 | הזמנות בטלפון 03-375-2727 ובאתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

שמאלצי - סיפורי אוכל אינטימי וטעימות במרכז אסיף

שמאלצי: חיים כהן, יוני בלוך ולייזה פאנלים מספרים על אוכל יהודי

חדשות האוכל
סדר הפרשת חלה וברכות

ברכות וישועות: איך עושים הפרשת חלה כהלכתה

מדריכים וטיפים
שוק האוכל של דיזנגוף סנטר מתחדש

מתחדש: קורין גדעון מגיעה לשוק האוכל של דיזנגוף סנטר

חדשות האוכל
למה אוכלים מאכלי חלב בשבועות?

שאלת תם: למה אוכלים מאכלי חלב בשבועות?

חדשות האוכל

טרי מהתנור

פיסס (Pieces) של בן אנד ג'ריס

על המדף: מגנום סנדוויץ', בן & ג'ריס, פתי בר קוקיז או פאנטה מהאייטיז

חדש על המדף
עוגיות פתי בר וקרמוגית בטעמים, גלידות מפתיעות של בן אנד ג'ריס ומגנום, פאנטה במהדורת פקמן, משקאות מוגזים של נורדיק מיסט ועוד חדשים על המדף >>
קולקציית העוגות והקינוחים של ביסקוטי לראש השנה 2024

מלכת הדבש: ביסקוטי מציגה קולקציית עוגות וקינוחים מפתה לראש השנה

חדשות האוכל
לא התארגנתם על עוגה לראש השנה? רוצו לבדוק את קולקציית העוגות והקינוחים עתירת הדבש של קונדיטוריית ביסקוטי למרכז שולחן החג >>

מדריכים שאהבתם

באנו לפנק: איך להכין מקושקשת רכה ואוורירית כמו ענן

מדריכים וטיפים

בלי טיפת שמן: איך להכין חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים

מה לזלול?