סירים של בית: בשלנים מעמידים סיר ישראלי בקפה אסיף

קפה אסיף משיק מסורת חדשה ומעוררת תאבון בכל יום שלישי במסגרתו בשלנים מכל הארץ יציעו סירים מפנקים עם שלל מנות ישראליות ביתיות .
סירים של בית - בשלנים מעמידים סירים בקפה אסיף
סירים של בית - בשלנים מעמידים סירים בקפה אסיף | צילום: קפה אסיף

קפה אסיף הפועל במרכז לתרבות האוכל אסיף מתחיל במסורת חדשה ומעוררת תאבון בשם "סיר של בית" במסגרתה יתארחו מדי יום שלישי בשלנים ובשלניות מכל רחבי הארץ לסרוויס צהריים מיוחד עם סיר גדול ומנחם של מאכלים ביתיים.

בכל שבוע יגיע לקפה אסיף בשלן אחר, ביתיים ומקצועיים כאחד מכל קצוות הארץ ותרבויות האוכל בישראל ויבשל סיר המבטא את שורשיו, את סיפורו ואת ביתו.

סירים של בית בכל שלישי בקפה אסיף
סירים של בית בכל שלישי בקפה אסיף | צילום: קפה אסיף

עד כה התארחו במטבח של קפה אסיף כמה בשלנים אהובים כמו המתכונאית והאופה רינה צדוק שהציעה סיר קציצות עוף ומנגולד לצד קוסקוס; הבשלנית הסורית סיגי מנטל עם תבשיל מדיאס חצילים והבשלנית האילתית בריג'יט שופן שהגישה בולט – קציצות תוניסאיות מסורתיות.

סירים של בית בקפה אסיף – מה בתפריט?

במהלך חודש דצמבר ועם בוא החורף ומזג האוויר הקריר צפויים להתארח בקפה אסיף בשלנים נוספים עם סיר חם ומנחם משלהם.

ב-6 בדצמבר יתארח גיל אקרמן שיציע סיר מפנק של קציצות פרגית ברוטב לימון, מנגולד, יין לבן וזעפרן; ב-13 בדצמבר יתארח ניסים זלייט שיבשל סיר קובה סלק קלאסי ומפתה וב-20 בדצמבר יתארח אביעד פלא ממסעדת פלא עם סיר הבית שלו.

סיר של בית ישראלי בקפה אסיף | צילום: קפה אסיף

אסיף – מרכז לתרבות האוכל בישראל

קפה אסיף כאמור הוא חלק מארגון אסיף, ארגון ללא מטרות רווח מייסודם של Jewish Food Society ו-Start Up Nation Central ששם לעצמו מטרה לסייע לתיעוד ולשימור של תרבות האוכל בישראל על שלל עדותיה ומסורותיה תוך כדי עידוד צמיחה והתפתחות של המטבח הישראלי המודרני והחדשני.

במתחם אסיף פועלת בין השאר ספרייה קולינרית, גלריה עם תערוכות מתחלפות, חווה לימודית וקפה אסיף בו פועלת מסעדה ומעדנייה עם תפריטים המשקפים את העשייה והמחקר המתבצע במרכז, שלל מנות מסורתיות וחומרי גלם מקומיים ועונתיים.

בין הספיישלים שהתקיימו במרכז אסיף בשילוב קפה אסיף נציין את הספיישל על טהרת השום הישראלי שנועד להעלות את המודעות למצבו הקשה של הענף שבמסגרתו הוצעו בקפה אסיף שלל מנות על בסיס השום הישראלי.

קפה אסיף | לילינבלום 28, תל אביב | ראשון-חמישי 9:00-17:00 שישי 9:00-15:00 | הזמנות בטלפון 03-375-2727 ובאתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
זיכרון במטבח 2023 באנו - מוזיאון העם היהודי
זיכרון במטבח: מפגשים עם שורדים דרך סיפורים קולינריים
אירועים קולינריים
שוק האוכל של דיזנגוף סנטר מתחדש
מתחדש: קורין גדעון מגיעה לשוק האוכל של דיזנגוף סנטר
חדשות האוכל
פסטיבל החמין של ריחות וטעמים
סיר לסוף שבוע: פסטיבל החמין הגדול יוצא לדרך
אירועים קולינריים
5 מנות החמין הטובות בתל אביב - חמין של מסעדת סנדר
איזה קישקע: 5 מנות החמין הכי טובות בתל אביב
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
בדקנו: האם צריך להוסיף שמן למי הבישול של הפסטה?
טיפים למטבח
המדריך השלם: איך לשמור על שום טרי לאורך זמן
טיפים למטבח
חשוב לדעת: איך לנקות קרש חיתוך מעץ או פלסטיק
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל