אל דאלי בר ומעדנייה בתל אביב
קרדיט תמונה – אל דאלי בר

חדש: אל דאלי – בית קפה ומעדנייה עם אג'נדה חברתית

אל דאלי (El Dali) החדשה בתל אביב היא מעדנייה בימים ובר בלילות עם אג'נדה חשובה ולא מדוברת מספיק, שילוב עובדים על הרצף האוטיסטי בשוק התעסוקה
שיתוף

תוכן עניינים

אל דאלי הוא לא רק עוד בית קפה/מעדנייה/בר שנפתחים בשגרה בתל אביב, האנשים שעומדים מאחורי הקמת המקום משלבים במקום החדש את האהבה לאוכל עם אג'נדה חברתית חשובה של שילוב עובדים על הרצף האוטיסטי ועידוד העסקתם בכל התחומים. בחודש מרץ האחרון דיווחנו על יוזמה דומה עם בית הקפה החברתי באופקים

אל דאלי – מה יש לאכול?

בבית קפה / מעדנייה / בר הממוקם בכניסה לשוק הכרמל בתל אביב, יציעו במשך שעות היום תפריט עם כריכים מגוונים בלחמים טריים עם שפע גבינות, נקניקים ובשרי פרימיום מהמעדנייה בנוסף לכריכי דגים מעושנים וכריכים ללא גלוטן.

בין הכריכים תמצאו כריך בשר עם מיונז, חרדל, ריבת בצל וחסה סלנובה; נקניקיית עגל בלחמניית פרעצל; כריך סלמון מעושן וגבינת שמנת עם סלק מוחמץ ועוד.

בשעות הערב המקום משנה פניו לבר קוקטיילים עם אווירה שמחה ומנות טאפאסים כמו ברוסקטות, עלי גפן או צ'יפס ספרדי.

עוד טעימה: פאנל נשי קולינרי של יוזמת "מטבח משלהן"

אל דאלי בר אלנבי
אל דאלי בר אלנבי (צילום: אל דאלי בר)

הבניין בו ממוקם אל דאלי ברחוב אלנבי 43, הוא חלל לפעילות חברתית ללא תמורה. בבניין גם שוכנים הארגון "המרחב החברתי" והמרכז לנוער גאה איגי.

אלעד מגורים, מי שמחזיקה בבניין, החליטה לוותר על דמי שכירות למשך 4 השנים הקרובות בכדי לאפשר את הפעילויות המדוברות וקבוצת פורת מימנה חצי ממחיר שיפוץ הבר החדש.

את הכשרת העובדים מבצעים בעזרת סדנא תעסוקתית מיוחדת בת 12 מפגשים של עמותת "אנשים יוצרים חברה" המעודדת שילוב בעלי מוגבלויות בחברה ובשוק העבודה. במסגרת הסדנא לומדים המשתתפים מיומנויות תקשורת מול עמיתים לעבודה, מעסיקים ולקוחות ועזרה בפירוש סיטואציות חברתיות שעולות במסגרת יום עבודה סטנדרטי.

בנוסף זוכים העובדים לליווי רציף לכל אורך תקופת ההעסקה ולכלים להתמודדות עם חרדות חברתיות וויסות רגשי וניהול קונפליקטים.

אל דאלי | אלנבי 43, תל אביב | א'-ד' 10:30-01:30 ה' 10:30-02:30 שישי 10:30-17:30 שבת 20:30-02:00 | פרטים בפייסבוק

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס