איך להפסיק שיהוקים: 5 מאכלים להקלה מיידית

לא מצליחים להפסיק לשהק? אספנו 5 מאכלים ומשקאות שאפשר למצוא בכל מטבח ויכולים לעזור להקל על התופעה ולעצור שיהוקים ביעילות ובמהירות .
איך להפסיק שיהוקים - 5 מזונות להקלה
איך להפסיק שיהוקים - 5 מזונות להקלה

שיהוקים הם ללא ספק תופעה נפוצה ומתסכלת במיוחד שמשפיעה על אנשים בכל הגילאים. ההתכווצויות הבלתי רצוניות הללו של הסרעפת ולאחריהן הסגירה הפתאומית של מיתרי הקול, יכולות לשבש את סדר היום ולהפוך למביכות באירועים חברתיים.

בעוד ברוב המקרים שיהוקים מפסיקים מעצמם לאחר כמה דקות, כדאי תמיד להכיר כמה שיטות יעילות לעצירתם. במדריך הבא נסקור את 5 המאכלים והמשקאות היעילים ביותר לעצירת שיהוקים, נספק דירוג לכל אחת מהשיטות יחד עם היתרונות והחסרונות, נבדוק איך כל אחד מהם עובד ונעניק כמה טיפים לשימוש יעיל בהם.

עוד טעימה: 5 מאכלים להקלה על נפיחות בבטן

להבין שיהוקים

עוד לפני שנכנס למטבח בחיפוש אחר מזון שיקל על השיהוקים הבלתי פוסטים, כדאי להבין עם מה אנחנו מתמודדים. אנחנו משהקים כששריר הסרעפת, השריר שמפריד בין החזה לבטן, מתחיל להתכווץ באופן לא רצוני. הכיווץ גורם לסגירה מהירה של מיתרי הקול, מה שמוביל לצליל האופייני.

אמנם הסיבה המדויקת לשיהוקים עדיין נחשבת כסוג של תעלומה, אך הם נוטים להופיע פעמים רבות במקרים של אכילת יתר, צריכת מזונות חריפים, שתייה של משקאות מוגזים או בעת תגובות רגשיות פתאומיות כמו התרגשות או לחץ.

אך לא כל השיהוקים נולדו שווים. שיהוקים מדי פעם נחשבים ללא מזיקים ונעלמים מעצמם לאחר כמה דקות. עם זאת, אם השיהוקים נמשכים ומופיעים לעיתים קרובות בצורה כרונית ליותר מ-48 שעות ואפילו למספר חודשים, ייתכן ויש בעיה בריאותית חמורה יותר שמצריכה בדיקה. בשיהוקים הנורמטיביים יותר ניתן לטפל, כך מסתבר, גם בעזרת מספר מוצרי מזון שיכולים להרגיע את הסרעפת המגורה או לקטוע את סבב השיהוקים ולספק הקלה מידית.

עוד טעימה: 5 מאכלים שעוזרים להתעורר בבוקר

5 מאכלים שעוזרים להפסיק שיהוקים

סוכר

כפית סוכר לעצירת שיהוקים
כפית סוכר לעצירת שיהוקים

המאכל הראשון שיכול לעצור שיהוקים הוא מרכיב בסיס פשוט ומתוק שאפשר למצוא בכל מטבח – סוכר. תרופת הסבתא הקלאסית שמציעה לבלוע כפית סוכר היא לא רק מיתוס מתקתק אלא פעולה שמגובה על ידי המדע ברמה מסוימת.

כשאתם בולעים סוכר לבן או חום, המרקם הגרגרי גורם לעצב שאחראי על רפלקס השיהוק להתאפס. המתיקות הפתאומית גם מסיחה את דעת הגוף ומאפשרת לסרעפת המתעוותת להירגע. אם אין לכם מגבלות בריאותיות עם צריכת סוכר, פשוט בלעו כפית סוכר אחת ללא מים כשאתם משהקים והמתינו מספר רגעים.

לימון

פרוסת לימון להפסקת שיהוקים
פרוסת לימון להפסקת שיהוקים

המאכל הבא במלחמה בשיהוקים הוא הלימון עם הטעם העז והחמוץ שיכול להכניס את מערכות הגוף לשוק מהר ולאפס ביעילות את העצבים שגורמים לתופעה. שיטה זו משתמשת באלמנט ההפתעה עם הטעם החמוץ העז שמסיח את מערכות הגוף מהשיהוקים. כל מה שתצטרכו לעשות זה לחתוך פרוסת לימון טרי ולמצוץ את תוכנה או לסחוט לכם מעט מיץ לימון טרי בלי למהול אותו במים ולהמתין מספר רגעים.

חמאת בוטנים

חמאת בוטנים למניעת שיהוקים
חמאת בוטנים למניעת שיהוקים

המוצר הבא ברשימה הוא הממרח העשיר והקרמי האהוב שמככב לא מעט בכריכים. המרקם הסמיך והדביק של חמאת הבוטנים מצריך מעט יותר מאמץ במהלך הבליעה. כשאתם אוכלים חמאת בוטנים אתם למעשה קוטעים את דפוס הנשימה ומכריחים את הסרעפת להתרכז בבליעה. פשוט קחו כפית מלאה בחמאת בוטנים ואכלו אותה לאט תוך כדי לעיסה והמתינו כמה רגעים.

ג'ינג'ר

להפסיק לשהק עם ג'ינג'ר
להפסיק לשהק עם ג'ינג'ר

מזון בסיסי נוסף ביעיל להעלמת שיהוקים הוא הג'ינג'ר, השורש הארומטי שידוע בסגולותיו הרפואיות. מעבר ליכולתו להרגיע את מערכת העיכול, הג'ינג'ר יכול לעזור גם בהרגעת רפלקס השיהוק. הטעם העז והחריף של הג'ינג'ר יכול לפעול גם הוא כהסחת דעת חושית ולעצור את השיהוקים הבלתי נגמרים.

בכדי להשתמש בג'ינג'ר ביעילות למטרה זו, מומלץ ללעוס לאט פיסת ג'ינג'ר קטנה. אם קשה לכם עם ג'ינג'ר נא, תוכלו לשלב אותו במקום בכוס תה. התה יעניק גם אפקט מחמם שיכול להרגיע את הסרעפת ולהקל על השיהוקים הג'ינג'ר יגרה את העצבים בגרון ובפה ויעצור את השיהוקים.

מים חמים ודבש

עצירת שיהוקים עם דבש ומים חמים
עצירת שיהוקים עם דבש ומים חמים

הפתרון האחרון הוא למעשה המשך ישיר של הקודם, שילוב בין מים חמים ודבש. הדבש עם המרקם החלק והצמיגי יכול לעטוף ולהרגיע את הגרון המגורה ולספק הקלה לשיהוקים בעוד המים החמים מרגיעים אף הם את הסרעפת ומפחיתים את העוויתות.

ערבבו היטב כפית של דבש בכוס מים חמים ולגמו לאט. החום והמתיקות יציעו הקלה מידית על רפלקס השיהוק והלגימה והבליעה האיטית תעזור לאפס את קצב הסרעפת.

טיפים נוספים

מלבד שימוש במזונות המוזכרים על מנת לעצור או להקל על שיהוקים, מומלץ לנסות כמה צעדים קטנים אחרים שיכולים לסייע עם התופעה. נסו להקפיד על נשימות עמוקות ואיטיות או להחזיק את הנשימה בכדי להרגיע את השיהוקים. ניתן גם לנסות ולאכול פיסת לחם יבשה מעט, לשתות כוס מים קרים באיטיות או לגרגר מי קרח. זכרו, אם השיהוקים הופכים לתכופים ומתמשכים ליותר מ-48 שעות, מומלץ להתייעץ עם גורם רפואי מוסמך בכדי לשלול בעיות בריאותיות אחרות.

יש לכם שיטה מנצחת לעצירת שיהוקים מהירה? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות ועזרו לנו לנשום לרווחה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
ממרחי טחינה מתוקים של אחוה
בסנדוויץ' הבא שלכם: אחוה משיקה סדרת ממרחי טחינה מתוקים
חדש על המדף
איך לרכך דבש שאיך לרכך דבש שהתגבשהתגבש
הדבש התגבש? למה זה קורה ואיך לרכך אותו ברגע
טיפים למטבח
דבש או סילאן - מה יותר בריא?
הקרב הגדול: מה עדיף – דבש או סילאן?
טיפים למטבח
איך להכין פסטו ביתי מושלם
מתכון: איך להכין פסטו ביתי מושלם כמו מקצוענים
מתכונים
טרנדים קולינריים טריים
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
כוסות בירה ויינשטפן
מי צריך את מינכן: פסטיבלי בירה סטייל אוקטוברפסט (וגם וויסקי) בישראל
אירועים קולינריים
מתכננים לחגוג את אוקטוברפסט? פסטיבלי הבירה הלוהטים של סתיו 2025 בישראל: ת"א, חיפה, ב"ש ועוד. כל התאריכים, המחירים והפרטים כאן. מדריך מתעדכן. >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כדאי לדעת: כמה ביצים מותר לאכול ביום?
טיפים למטבח
שוב העוגה נסדקת ומתפקעת במרכז? זו הסיבה וזה הפתרון
טיפים למטבח
עד הטיפה האחרונה: איך מוציאים את הסוף של הקטשופ מהבקבוק?
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל