לזלול - מגזין אוכל ישראלי

פסטיבל גג עדן 2022 חוזר לגגות בירושלים, תל אביב וחיפה

פסטיבל גג עדן 2022 חוזר בפעם השנייה לירושלים עם יותר הרצאות, סדנאות, הופעות ואירועים קולינריים על שלל גגות בירושלים והשנה לראשונה - גם על גגות בתל אביב ובחיפה.
פסטיבל גג עדן 2022
פסטיבל גג עדן 2022 (צילום: אתר גג עדן)
שיתוף

פסטיבל גג עדן חוזר בפעם השנייה עם אירועים בעשרות גגות בירושלים והשנה לראשונה גם תל אביב וחיפה מצטרפות לחגיגה.

פסטיבל גן עדן 2022 יחל ביום שני ה-6 ביוני, הוא גם "יום הגגות העולמי" שמתקיים בעשרות ערים ברחבי העולם ויימשך עד יום חמישי ה-9 ביוני.

גג-עדן 2022 הופק על ידי עמותת מוסללה הירושלמית המקדמת יוזמות עירוניות בנושאים חברתיים, קיימות ואמנות. מטרת הפסטיבל היא להעלות את המודעות למרחבים הלא משומשים של גגות פרטיים וציבוריים ולעודד לקיים בהם פעילויות קהילתיות תרבותיות.

עוד טעימה: פסטיבל אוטו אוכל 2022 מגיע לירושלים ביולי-אוגוסט
וגם – הוא חוזר: פסטיבל הקינוחים של ירושלים במתחם התחנה הראשונה.

מוסללה מקיימת את הפסטיבל בשיתוף "סנטר פארק", גג דיזנגוף סנטר בתל אביב ו"גג 21" ברחוב סירקין בחיפה שיקיימו השנה אירועי קיימות ותרבות על גגות נבחרים בתל אביב ובחיפה במקביל לאירועים בירושלים.

על הגגות בכל הערים יוצעו פעילויות רבות כמו סיורים מודרכים, מסיבות, הופעות חיות, הקרנות סרטים, כנסים ופעילויות לילדים.

בתחום הקולינרי יוצעו במסגרת הפסטיבל סדנאות לגידול ירקות וצמחים על הגג והיכרות עם שיטות גידול חדשות. וארוחות שף מיוחדות מחומרי גלם שנאספו ע"י ארגון "מצילות המזון".

עוד טעימה: מצב הדבורים בעולם מדאיג את המדענים

פסטיבל גג עדן 2022 בירושלים – האירועים הקולינריים

גינה קטנה שלי

שעת סיפור לילדים ותכנון גינת ירקות קיץ ביתי עם אלישבע לוי שתלמד על מרכיבי הגינה הביתית ועל התנהגות האדמה למים ולשמש. אלישבע תספר על זרעים ועל דרכי ההשקייה, תסקור ירקות קיץ שונים ותשתול עם הממשתפים את הגינה האישית שלהם.

גינה קטנה שלי | המרפסת של מוסללה, יפו 97, על גג מרכז כלל |  6/6 | 16:00 

מייבשות בגגות

סדנא חווייתית של ייבוש מזון ביוזמת "מצילות המזון" ובהנחיית אילנה שטיין במסגרת גג עדן 2022. בין השאר ילמדו המשתתפים בסדנא על טכניקות שונות לייבוש מזון ומתכונים לייבוש פירות וירקות בבית כמו עגבניות מיובשות, לדר וצימוקים.

אילנה שטיין עוסקת בחקלאות זעירה, שימור וליקוט מזון באזור ירושלים. מצילות המזון עובדות בשוק הסיטונאי בירושלים ומקדמות חוסן תזונתי הרמה הקהילתית באמצעות שינוי תודעה ביחס לבזבוז מזון ברמה המקומית ובישראל בכלל.

מייבשות בגגות | המרפסת של מוסללה, יפו 97, על גג מרכז כלל |  6/6 | 17:00 

בינג קלימה

הרצאה על מערכת מיוחדת על גידולים הידרופוניים בעזרת אנרגיה סולרית מאת יוזמת בינג קלימה המאגדת מומחים במערכות מים ואנרגיה.

המערכת המדוברת ניתנת להקמה על כל גג, היא מודולרית וקלה להרכבה, תורמת לסביבה ומקזזת את פליטות הפחמן.

עוד טעימה: טעימה מן העתיד בשבוע הקיימות 2022

בינג קלימה | המרפסת של מוסללה, יפו 97, על גג מרכז כלל |  7/6 | סבבים מתחילים ב-17:00 ו-18:00

עַלַגַּג

אירוע נוסף בהובלת ארגון "מצילות המזון" המפיקות ערב קולינרי אמנותי בהובלת השפית רחלי אררה במסגרת גג עדן 2022. הארוחה תורכב מתוצרת מוצלת על בסיס חומרי גלם מאולתרים שלוקטו באותו היום מהשוק הסיטונאי ועסקים ירושלמים אחרים.

ארוחות מאולתרות בעבר כללו מרקים קרים, סלטים ואפילו קינוחים, כולם טבעוניים. האירוע פתוח לקהל אך הארוחה עצמה היא בתשלום. כל ההכנסות יועברו לארגון מצילות המזון.

עַלַגַּג | אברהם הוסטל, הנביאים 67 | 7/6 | 19:00

עוד טעימה: כל מה שצריך לדעת על פסטיבל הבירה ה-17 בירושלים

פסטיבל גג עדן 2022
פסטיבל גג עדן 2022 (צילום: אתר גג עדן)

כולנא על הגג

סדנת בישול על הגג עם רנא, בשלנית הבית של עמותת כולנא ירושלים ואחת ממובילות פרויקט חלוקת סלי מזון למשפחות במזרח ירושלים עם בית הספר הרטמן על ידי שימוש בירקות מ"לקט ישראל".

עמותת כולנא מקיימת מפגשים בין ערבים ליהודים בירושלים במבחר פעילויות משותפות.

כולנא ירושלים | עין רוגל 4 | 7/6 | 19:00

יריד קהילתי למשפחות וילדים בדו לשוני

בית הספר הדו לשוני בירושלים יחגוג את הפסטיבל עם יריד קהילתי למשפחות וילדים ובו דוכני אוכל מיוחדים, תערוכת אמנות של ילדי בית הספר, סדנת יצירה ופעילויות נוספות.

בית הספר הדו לשוני | אריה בעהם 7 ירושלים | 8/6 | 17:30 | הכניסה חופשית בהרשמה מראש

חי על הגג

סיור בהדרכת האגרונום דוד מנדלבאום על שיטות גידול ומצעי גגות ועל שימושים אפשריים בגגות לגידול צמחי מאכל, נוי ובר.

המרפסת של מוסללה, יפו 97, על גג מרכז כלל | 9/6 | 17:00 | הכניסה חופשית

עוד טעימה: פסטיבל האוכל הטבעוני 2022 יוצא לדרך

פסטיבל גג עדן 2022 בתל אביב – האירועים הקולינריים

כאמור, השנה לראשונה יתקיימו אירועים במסגרת פסטיבל גג עדן 2022 גם בתל אביב ובחיפה. האירועים בתל אביב יתקיימו ביוזמת "סנטר פארק" המתפעלת את הגג של הדיזנגוף סנטר. האירועים יתקיימו בסנטר ובגגות נוספים בתל אביב.

ארוחת שף של "רובין פוד"

ארוחת השף של עמותת "רובין פוד" במסגרת פסטיבל גן עדן 2022 היא ארוחה על בסיס מזון מוצל פרי ידיה של השפית נועה גרוס. המזון המוצל הוא מזון לא מנוצל שמגיע מחקלאים, שווקים וחנויות ברחבי העיר.

ארוחת שף "רובין פוד" | על גג דיזנגוף סנטר ליד הבריכה | 7/6 | 20:00 | 90 ש"ח | ההשתתפות בהרשמה מראש באתר

סדנת גינון עירוני

סדנת גינון בהנחיית אבי איפרגן, גנן מקצועי ומוביל גינות קהילתיות. בסדרה ילמד איפרגן איך להכין "מיני חממה" מחומרים ממוחזרים ואיך להנביט ולגדל ירקות בבית, במרפסת ועל הגג.

סדנת גינון עירוני | על גג דיזנגוף סנטר ליד הבריכה | 8/6 | 17:00 | 20 ש"ח | הרשמה מראש באתר

סיור אסיף: המרכז לתרבות אוכל בישראל

סיור של המרכז לתרבות האוכל בישראל, אסיף במסגרתו יוכלו המשתתפים להכיר את תהליך האסיף עם הסברים והדרכות. בין השאר יעיינו המבקרים בכתרים נדירים בספרייה הקולינרית של אסיף, יבקרו בתערוכה "עיר, חיטה, לחם" שאצרה רונית ורד ויגלו אילו לחמים אפו בירושלים במאה ה-17 וילמדו על עשבי תבלין שונים.

סיורי אסיף | לילנבלום 28, תל אביב-יפו | 7/6 | 18:00 | 50 ש"ח | הרשמה באתר

יום פתוח בביה״ס גימנסיה

יום פתוח בגימנסיה במסגרתו יוצעו פעילויות שונות מקטיף ושתילה על הגג הירוק, סיור בחוות הספירולינה של הגימנסיה והרצאת אורח בנושא קיימות עירונית "החופשה הבאה נמצאת בפח".

יום פתוח בגימנסיה | ז׳בוטינסקי 106, תל אביב | 9:00-16:00 | הכניסה חינם בהרשמה מראש באתר

סדנת הידרופוניקה למתחילים – גידול ירקות בבית

סדנא לגידול ירקות בשיטה ההידרופונית על מצע מים ללא אדמה וללא ריסוס.

במסגרת הסדנא יבקרו המשתתפים בחממת ירקות הידרופונית, יקבלו סקירה על חקלאות העתיד בעיר, ילמדו טיפים על בחירת מערכת נכונה והמלצות לחקלאי העירוני המתחיל.

סדנת הידרופוניקה למתחילים | סנטר פארק בדיזנגוף סנטר | 8/6 | 19:00 | 30-50 ש"ח

בחיפה יתקיימו אירועים במסגרת פסטיבל גג עדן 2022 במשך כל היום ביוזמת "גג 21" בסירקין 21 בחיפה. בין היתר ייהנו המבקרים מקפה בוקר, מיצג אינטרקטיבי קהילתי, ארוחת צהריים שתוגש במקום, שיחה על חשיבות המשתלה העירונית עם נדב גליק, הרצאה של אורי בן נעים על יזמות והופעה של גז' טריו בשקיעה.

הרשמה לכלל האירועים באתר פסטיבל גג עדן 2022 בירושלים ובתל אביב

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים

אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל אוטו אוכל 2023 בירושלים

אוטו אוכל 2023: פסטיבל האוכל של ירושלים חוזר – ובגדול

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל שוק מחנה יהודה בקניון הרצליה

הזדמנות חד פעמית: פסטיבל שוק מחנה יהודה מגיע להרצליה

אירועים ופסטיבלים
משבר הדבורים בעולם מחריף

הכל דבש? מצב הדבורים בעולם מדאיג את המומחים

חדשות האוכל
המכשיר שיספר איך לבחור אבוקדו בשל

העתיד כבר כאן: הסורק שיעזור לכם לבחור אבוקדו בשל

חדשות האוכל
סוחט שקיות קטשופ היינץ

חדש מהיינץ: סוחט שקיות קטשופ למיצוי כל טיפה

חדשות האוכל
טעימה מן העתיד - שבוע הקיימות 2022 במסעדות תל אביב

טעימה מן העתיד: שבוע הקיימות 2022 חוזר למסעדות

אירועים ופסטיבלים
יריד הקינוחים של ירושלים 2022

כמה מתוק: יריד הקינוחים של ירושלים חוזר למתחם התחנה

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל חוזר לחמם את החורף

לימים הקרים: חורף של מרקים מגיע למלון ענבל בירושלים

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל היין של MyYain במתחם התחנה ירושלים

לכבוד שבועות: פסטיבל יין בירושלים עם טעימות חופשיות

אירועים ופסטיבלים
מיינדפול שף - מסעדת אלטער של שף ענר בן רפאל

מיינדפול שף: ערב של קולינריה מודעת במסעדת אלטער

אירועים ופסטיבלים
מסע בעקבות חמין של מוזיאון מגדל דוד בירושלים

מסע בעקבות החמין: טועמים צ'ולנט בשכונות החרדיות בירושלים

חדשות האוכל