הולי קראק פאי
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

התמכרות פרימיום: הולי קראק פאי מפיצים את הבשורה

הולי קראק פאי שמים את הפאי המושחת והמתוק ביותר בשנים האחרונות במרכז התפריט שלהם עם שלל גרסאות ותוספות מושחתות ומתוקות במיוחד לכל אירוע
שיתוף

תוכן עניינים

הולי קראק פאי? כשחושבים על זה, קראק פאי הוא סוג של אנומליה בציר הזמן של עולם הקינוחים, ממש הפוך לרוח התקופה עם פער דרמטי בין המראה לטעם .

פאי פשוט בלי לוק אינסטגרמי צעקני, בלי זיקוקים ופירוטכניקה ועם וייב כללי של טו קול פור סקול, שהפך בכל זאת ללהיט היסטרי בארה"ב.

מי שאחראית לנסיקתו היא שף-קונדיטורית כריסטינה טוצ'י שהחלה להגיש את הקראק פאי בשנת 2009 ב"מילק בר" בניו יורק כמחווה לעוגה קלאסית מדרום ארצות הברית.

עוד טעימה: קרימיסימו בטעם החלב של הקורנפלקס נוחתת על המדפים

השילוב בין הקלתית החמאתית מעוגיות שיבולת שועל טחונות ופריכות והמלית הקטיפתית, הקרמלית והמתוקה להפליא הפך את הקראק פאי של המילק בר לקלאסיקה מודרנית מיידית.

בישראל בשורת הקראק פאי לא התפשטה במהירות ונשארה בגדר סוד מושחת למביני עניין כמו השף יהונתן בורוביץ' שהכניס את הקראק פאי לתפריט במסעדת קפה 48 המיתולוגית בשנת 2011.

בשנים האחרונות לעומת זאת החל הקראק פאי להופיע ביותר ויותר קונדיטוריות, בתי קפה ומסעדות בארץ וביתר שאת בתל אביב. כמה מהם כמו קראק פאי פיסטוק של קפה טאיזו או הקראק פאי של מסעדת מגזינו הפכו אף הן לקלאסיקות מקומיות.

עוד טעימה: רק בארה"ב – פאי ריסס ענקי

הולי קראק פאי – מתוק, מתוק, מתוק ומדויק

הולי קראק פאי הוא מיזם שהחליט להפיץ את בשורת הקראק פאי להמונים. אחראים לו עדן אלקיים (26) ורון גולן (27). שני חברים שלקחו על עצמם את המשימה לאפות את הקראק פאי האולטימטיבי.

התפריט של הולי מציע מלבד הקראק פאי הקלאסי (קוטר 15 ו-22, 75 ו-130 ש"ח בהתאמה) גם פאי פרימיום מדיום עם פיסטוק בקלתית וחמאת פיסטוק או הולי פרימיום פינק עם מחית פירות יער ושברי פטל קריספי (קוטר 15, 90-95 ש"ח).

למי שרוצה לחוות כמה שיותר טעמים מציעים בהולי את הספיישל הולי ביג שמורכב מ-8 פרוסות של קראק פאי עם תוספות מגוונות: פקאן שוקולד לבן, תות ושוקולד רובי, טריו שוקולדים, ריזס בייגלה, פטל, נוגט, קקאו שוקולד מריר ואוכמניות שוקולד לבן. (קוטר 22, 191 ש"ח).

ניתן גם להזמין פרוסה נפרדת באחד מהטעמים הנ"ל ב-29 ש"ח לפרוסה.

מלבד קראק פאי, מציעים ב"הולי" גם "קרייזי מאפינס", מארז של 6 מאפינס בטעמי פיסטוק, ריסס בייגלה, פטל, אספרסו, נוגט וקלאסי.

אפשר להתעדכן במוצרים וטעמים חדשים גם בעמוד האינסטגרם של הולי קראק פאי

עוד טעימה: מתכון לפאי תפוחים של דיסני

הולי קראק פאי בטעמים
הולי קראק פאי בטעמים

הקראק פאי של הולי מגיע באריזה בצבעי ורוד-צהוב עם וייב צעקני-שמח ומהודק. כשפותחים את הקופסא מתגלה פאי שמזכיר במראה את זה המקורי מניו-יורק. פאי עגול נמוך ויציב עם קראסט גס ושחום, מלית קרמית וחלקה וצבע זהוב-קרמלי מפתה.

בניגוד להרבה קראק פאי אחרים, הולי קראק פאי מפתיעים עם עוגה דביקה במתינות ויציבה שנחתכת בקלות מבלי להתפרק בדרך.

טעמנו את הגרסא הקלאסית שמקיימת לגמרי את ההבטחה. טעמים שנותנים כבוד למקור ואיזון מפתיע בעדינותו למרות המתיקות העזה.

בסיס עוגיית שיבולת השועל בתחתית אמנם עבה מעט אבל מוסיפה מרקם מעניין עם מרירות אדמתית שמאזנת היטב את המתיקות של המלית.

המלית עצמה חמאתית, דביקה מעט אך עם טקסטורה רכה שנמסה על הלשון ועם טעם קרמלי מצוין.

הקראק פאי הקלאסי של הולי קראק פאי הרגיש לנו מדויק, נימוח, עם תחושה קלילה יחסית לעוגות אחרות בז'אנר וטעמים שלא מתביישים גם להיות עמוקים.

בכל זאת יש לציין שבשורה התחתונה, קראק פאי במהותו מיועד למי מאיתנו שאוהבים מתוק, על סף מתוק מאוד.

אם אתם בכל זאת סקרנים אך חרדים מטעמי מתוק עזים, הולי מציעים פתרון בדמות קראק פאי פרימיום עם תוספות שממתנות את כל הסוכר הזה.

עוד טעימה: בייליס פאי תפוחים כבר טעמתם?

הולי קראק פאי - הולי פרימיום פינק
הולי קראק פאי – הולי פרימיום פינק

טעמנו גם את הולי פרימיום פינק בתוספת מחית פירות יער ושברי קריספי פטל מעל.

הקלתית גם כאן היתה מדויקת, פריכה במידה ומעקצצת. למלית הקלאסית הוסיפו בגרסא הזו מחית פירות שמעניקה בביס הראשון קונטרה של חמצמצות נעימה לפרץ המתיקות והקריספי פטל הוסיף עוד מרקם כיפי בפה.

היינו רוצים להרגיש יותר מהחמוץ המעקצץ הזה וליותר תעוזה במשחק על סקאלת הטעמים. טעם פירות היער אמנם בולט ונעים אך הרגיש מעט שטוח לעומת עומק הטעמים של ההולי קראק פאי הקלאסי.

הולי קראק פאי

כתובת: רוטשילד 4, ראשון לציון, 050-4334144.

טלפון להזמנות: 050-929-1314

הזמנות גם באתר 

20 ש"ח דמי משלוח למרכז ולאזור ירושלים.

בתוך ירושלים אין מינימום הזמנה דרך תן ביס, בראשל"צ הזמנות דרך וולט.

כשרות רבנות ראשון לציון.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס