כל מי שגידל בבית יודע שאין כמו לקטוף נענע טרייה מהעציץ שטיפחתם באהבה ולהוסיף לספל התה החם. למזלנו, נענע נחשבת לצמח ידידותי מאוד למגדל המתחיל ומצריכה טיפול מינימלי יחסית בכדי לפרוח כראוי בכל סביבה.
במדריך הבא אספנו את כל המידע שצריך לדעת על מנת לגדל בהצלחה נענע בבית, מהמיקום ובחירת האדמה ועד לרגע בו תוכלו לקטוף עלי נענע טריים היישר מהעציץ.
הנענע היא צמח רב שנתי בעל עשרות מינים. בישראל גדלים 3 מינים עיקריים עם פריחה מהירה בין יוני לאוקטובר אך ניתן למצוא יבול טרי של נענע לאורך כל השנה.
מעבר לארומה ולטעם לנענע יתרונות בריאותיים רבים, בין השאר בעזרה בבעיות עיכול והקלה על תסמינים רבים אחרים.
עוד טעימה: איך לשמור על נענע טרייה לאורך זמן
וגם – איך לגדל בזיליקום בבית בקלות.
איך לגדל נענע בבית
נענע קלה מאוד לגידול בבית אך היתרון הזה יכול להיות לעיתים גם בעוכריה. זאת מאחר שלנענע יש אופי פולשני למדי והיא נוטה להשתלט על אזורים נרחבים אם תשתלו אותה בגינה. לכן מומלץ לרוב לגדל נענע בעציצים או באדמה באזור מתוחם בגינה שלא יאפשר לנענע להתפשט.
שתילת נענע
כיום ניתן להשיג בקלות שתילי נענע איכותיים במשתלות לכל אורך השנה כך שאין באמת צורך לזרוע בעצמכם את השתיל אך אם אתם מעדיפים בכל זאת ללכת על כל התהליך מתחילתו ועד סופו, מומלץ לעשות בין אפריל ליוני.
זרעו את הנענע במרווח ובעומק של כ-2 ס"מ באדמה לחה ולא דחוסה מדי שתאפשר ניקוז יעיל. ניתן גם לייחר נענע בקלות על ידי הנחה של קצה ענף צעיר עם מעט עלים לכוס מים למספר ימים והעברה לאדמה בעציץ לאחר שהתפתחו שורשים.
מיקום ואור
את זרעי נענע כאמור יש לשתול בעציץ או באדמה בגינה באזור מתוחם שימנע התפשטות שורשים. הנענע אמנם יכולה לגדול גם בצל חלקי אך אוהבת במיוחד שמש מלאה כך שמומלץ להניח את העציץ בחוץ או במרפסת עם שמש ישירה לפחות 6 שעות ביום.
תחזוקה שוטפת
כאמור נענע נחשבת קלה לגידול יחסית להרבה צמחים אחרים וההתעסקות השוטפת מעטה מאוד.
מומלץ להשקות את הנענע באופן יומיומי בכדי לשמור על האדמה לחה. הקפידו לא להשקות יותר מדי אלא רק כשהאדמה מתייבשת מעט בכדי לא להציף את הצמח ולגרום לריקבון. לאחר ההשקיה הקפידו גם לרוקן את המים שהתנקזו.
מומלץ גם לגזום ענפים עייפים או שהחלו לקמול מדי פעם בכדי לשמור על בריאות הצמח וניתן גם להוסיף מעט קומפוסט אחת לשבועיים שלושה בכדי לעודד גדילה מהירה ויעילה ולהגן ממזיקים.
זמן קציר
הנענע סוף סוף צמחה לה לתפארת וזה הזמן להתחיל וליהנות ממנה באמת. שתיל הנענע צפוי להניב עלים גדולים וארומטיים תוך כחודשיים ימים אך משך הזמן יכול להשתנות בהתאם לאקלים, לסוג ולאיכות הנענע ולזמן בשנה.
תוכלו לקטוף בכל פעם עלים בהתאם לצרכים שלכם בכדי לעודד צמיחה חדשה או להסיר את רובו רגע לפני הפריחה כשהארומה והטעמים מגיעים לשיאם.