פסטיבל הקינוחים של ירושלים מהדורת חנוכריסמס
קרדיט תמונה – Ita Pie
שיתוף

תוכן עניינים

לאחר ההצלחה של הירידים הקודמים, פסטיבל הקינוחים של ירושלים חוזר בפעם הרביעית למתחם התחנה הראשונה עם מגוון מתוקים מושקעים לאכול במקום או לקחת הביתה והפעם במהדורת חגיגית לחג החנוכה.

יריד הקינוחים הירושלמי JLM Dessert Fair יתקיים בימים שני ושלישי ה-19-20.12 ויציע מלבד קינוחים בגרסתם הקלאסית גם מבחר של מתוקים פרווה לצמחונים, וטבעונים ומגוון קינוחים ללא גלוטן.

היריד מתקיים במסגרת פסטיבל חנוכה בירושלים 2022 הכולל בין השאר מבחר של הופעות חיות בכל ערב, הצגות לילדים ולכל המשפחה, הדלקת נרות חגיגית בכל ערב בליווי מופע אורות ייחודי ומגוון מנות ספיישל לחג בלמעלה מ-30 מסעדות ובתי עסק מקומיים.

פסטיבל הקינוחים של ירושלים – מה יש לזלול

חובבי המאפים ימצאו ביריד קרואסוני חמאה ייחודיים של שיר מזרחי במגוון מילויים וציפויים מושחתים לבחירה; סופגניות בריוש של Miss Brown בטעמי קינדר, שוקולד אגוזי לוז, ריבת חלב, נוטלה, שוקולד לבן וריבת פירות יער (וגם צ'ורוס טבעוני למהדרין); כדורי ספינג' מטוגנים של סמדר רפיעי בטעמי וורדים, לימון, שוקולד, מייפל ופיסטוק ודוכן מתוקים של מלי יצחק עם מאפה בוסטוק בריוש, קרם פיסטוק, קרם שקדים, שקדים פרוסים ואבקת סוכר.

עוד תוכלו לבקר בדוכן של Ita Pie ולטעום קראק פאי ממכר ומבחר מיני פאי בטעמי שוקולד קרמל מלוח, קרם לוטוס, וניל עוגיות שוקו צ'יפס, שוקולד עוגת יומולדת וחד קרן; בדוכן המתוקים של ריקי חודוס שתציע פאי לימון ופטל, פאי לימון ופינגר ליים וקינוח סנט הונורה קלאסי ולבדוק את קינוחי הצנצנת של Hodi’s Sweets בטעמי סניקרס, פאי לימון מפורק, גבינה לוטוס, שוקולד מריר, פטל ועוגיות אמסטרדם.

וזה עוד לא נגמר – אוראל אפללו יציע בדוכן הפאדג'ננה פאדג' מושחת עם מבחר קרמים ושוקולדים; Iluz יגיע עם קיורטושים במילוי שוקולד, גלידת וניל, קצפת ותוספות מושחתות במיוחד; לירן כהן תציע בדוכן של Sweet To Meet קרם ברולה צרפתי קלאסי עם קרמל מתפצח וקבאנה בר יציעו קראק פאי עשיר ומנחם על בסיס שיבולת שועל.

יריד הקינוחים של ירושלים מהדורת חורף
יריד הקינוחים של ירושלים מהדורת חורף | צילום: מתוך עמוד האינסטגרם

מי שירצה לשתות משהו בין כל הקינוחים יוכל להתחמם עם פצצות השוקולד של אלישבע לוי בטעמי מריר, חלב או לבן במילוי אבקת שוקו ומרשמלו שמכניסים לספל, מוזגים חלב או מים רותחים ומקבלים שוקו שלא שוכחים כל כך מהר.

גם טבעונים יוכלו להתפנק בדוכן הקינוחים הקוריאנים של אפרת דיין עם קינוח "הוטוק" מדוכני הרחוב בדרום קוריאה שהוא למעשה בצק מטוגן במילוי סוכר חום, קינמון ושברי אגוזים ועם העוגייה הטבעונית מג'קגוואה (Maejakgwa) – עוגיית ג’ינג’ר קוריאנית מטוגנת ומצופה בסירופ.

עוד בין דוכני הפסטיבל: "עץ קפה" עם טירמיסו איטלקי משפחתי ועוגת גורמה ברזילאית עם שכבות עוגה רכה, קרם קצפת, פירות ושוקולדים; פרישוק עם סושי פירות בטעמים ובריז' קרפרי עם מגוון קרפים בטעמים וספיישלים מפתיעים.

קינוחי כוסות בפסטיבל הקינוחים של ירושלים
קינוחי כוסות בפסטיבל הקינוחים של ירושלים | צילום: פייסבוק התחנה הראשונה

דוכן נוסף ומסקרן במיוחד בפסטיבל הוא הדוכן של בית הספר לחינוך מיוחד יובלים בו תוכלו לזלול פנקייקים עם מבחר תוספות, פחזניות מצופות במילוי קרם וניל, כדורי שוקולד וכדורי תמרים כשכל הכנסות המכירה ייתרמו לבית הספר.

בכל דוכן ביריד הקינוחים הירושלמי תוצג תעודה עם סוג הכשרות הרלוונטי.

יריד הקינוחים של ירושלים – מהדורת חנוכריסמס | מתחם התחנה הראשונה ירושלים | שני 19.12, 18:00-23:00 שלישי 20:12 15:00-20:00 | הכניסה חופשית

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס