היי דרומה: סיורים קולינריים טעימים לחנוכה ברחבי הנגב

הרשות לפיתוח הנגב משיקה סדרת סיורים קולינריים מרתקים עם מבחר טעימות, סיפורים, סדנאות והדרכות בכפרים וערים מרכזיות בדרום הארץ
סיורים קולינריים בנגב ב-20 ש"ח
סיורים קולינריים בנגב ב-20 ש"ח | צילום: יאיר גולן
שיתוף

במהלך כל חודש דצמבר תערוך "נגב טור" של הרשות לפיתוח הנגב מבחר של סיורים קולינריים ברחבי הדרום במחירים מסובסדים ונוחים של 20 ש"ח למשתתף.

כל אחד מהסיורים המודרכים בערי הנגב יתמקד באזור ספציפי עם מאפייניו הייחודיים ויאפשר למשתתפים לחוות את המקום, העדות והתרבויות השונות בצורה האולטימטיבית תוך כדי טעימות במבחר בתי אוכל מקומיים ומפגש עם האנשים והסיפורים של הנגב בצורה בלתי אמצעית.

עוד טעימה: על פסטיבל התרבות והאוכל של באקה אל גרביה

עד כמה התקיימו החודש סיורים קולינריים מגוונים בשדרות, סיור חנוכיות בשכונה ה' בבאר שבע, סיור ממתקים בעיר רהט, סיור אוכל ללא גלוטן ועוד. הנה כמה אירועים מומלצים שאספנו שעוד אפשר וכדאי להזמין אליהם כרטיסים באתר נגב טורס.

עוד טעימה: איך להכין ספינג' מושלם

בין המחבתות- סיור מטוגנים בירוחם

סיור אל ההיסטוריה, הריחות והטעמים של הסופגניות והספינג'ים דרך עיניה של התרבות המזרחית המסורתית של העיר ירוחם כולל סדנאות הכנה מעשיות ושלל מתכונים וסיפורים בהדרכת עמותת תיירות ירוחם.

נקודת מפגש: כולנא ירוחם | 21.12 9:30 ו-11:30 | משך הסיור כשעתיים

השבט שלי ואני – סיור טעימות בלקיה

סיור טעימות בלקיה בהדרכת אנשארח אבו עאמר, נשואה ואמא ל-5 ילדים שחיה כל חייה בכפר. אנשארח תספר על חומרי הגלם של החברה הבדואית לצד טעימות זיתים מהמסיק האחרון, פיתות חמות מהסאג' ופריסת בוקר בדואית אותנטית קינוח מסורתי ומשקה תמר הינדי.

נקודת מפגש: הכניסה ללקיה | 9.12, 30.12 | משך הסיור כשעתיים

סיורי טעימות קולינריים בנגב
סיורי טעימות קולינריים בנגב | צילום: רגב כלף

מעוז שוק – סיור חנוכה בשוק באר שבע

סיור מיוחד לחנוכה בשוק של באר שבע בו יכירו המשתתפים את סמטאות השוק, את הדוכנים הייחודיים ואת הטעמים והריחות של האזור משמן זית וזיתים מובחרים ועד לסופגניות חמות ומתוקות.

נקודת מפגש: תכשיטי חביב, השוק העירוני באר שבע | 21.12, 23.12 | הדרכה של I LOVE BASH | משך הסיור כשעתיים

דימְיוֹנה: סיור טעימות בדימונה

סיור טעימות חגיגי בדימונה שעוקב אחר ההיסטוריה של מייסדי העיירה בשילוב טעימות מכור ההיתוך שנוצר בעיר לאורך השנים. בין השאר יטעמו המשתתפים ספינג' עבודת יד, בטטה ווארה הודית ומבחר של מאפים בוכריים.

הסיורים נערכים בשיתוף עיריית ומתנ"ס דימונה על ידי המדרך גל גרינברג.

נקודת מפגש: צלילי מדבר, שד' הנשיא 1, דימונה | שישי 30.12, 9:00 ו-11:30 | משך הסיור כשעתיים

הסיור הטבעוני והצבעוני בשכונה ד'

סיור טעימות טבעוני ייחודי של המדריכים עומר שוורצפוקס ואיצק פרס בשכונה ד' בבאר שבע בשילוב סיפורים ישנים ומרתקים שיסתיים באזור הבילויים ברחוב רינגלבלום עם ארוחה במסעדה הטבעונית המובילה בעיר, אוכל הודי מעולה וחומוס למביני עניין בלבד.

נתהלך בין רחובותיה של שכונה ד' ונגיע עד לאזור רחוב רינגלבלום שוקק מקומות הבילוי וההסעדה.

נקודת מפגש – מועדון נעורים, באר שבע | חמישי-שישי 29.12 16:30, 19:30 | 30.12 10:00 | משך הסיור כשעתיים

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments