צ'ילי קון קרנה של וולט דיסני
קרדיט תמונה – Pixabay

נחשף המתכון הרשמי של דיסני לצ'ילי קון קרנה

מועדון המעריצים הרשמי של דיסני מפרסם את המתכון המקורי של וולט דיסני בכבודו ובעצמו לצ'ילי קון קרנה מושלם ללילות הארוכים מול הטלוויזיה
שיתוף

תוכן עניינים

וולט דיסני היה אנימטור ומפיק סרטי אנימציה. ב-1923 ייסד את חברת וולט דיסני ואת אולפניה. ב-1955 הקים את הפארק הראשון של דיסנילנד בקליפורניה, ארצות הברית. דיסני שייסד את מותג Disney המוכר, אהב אוכל קלאסי כמו צ'ילי קון קרנה, המבורגרים, סנדוויצ'ים וספגטי.

"וולט אכל מאוד פשוט, הוא אהב אוכל בסיסי, הוא אהב צ'ילי, לעיתים קרובות הוא ישב במשרדו ואכל רק צ'ילי ואף נהג לצאת למסעדות שונות כדי לאכול עוד ועוד צ'ילי" כך העידו עליו חבריו.

במועדון המעריצים החליטו לחשוף את המתכון המפורסם של דיסני  לצ'ילי קון קרנה והמליצו "התכסו בשמיכה האהובה שלכם, הפעילו את סרט הדיסני האהוב עליכם והתנחמו עם המנה המושלמת הזו".

זהו לא המתכון הראשון שמועדון המעריצים של דיסני מפרסם – קדמו לו מתכונים לפאי תפוחים אמריקאי של דיסני, גרילד צ'יז של דיסני ועוגיות שוקולד צ'יפס של פיקסאר, החברה הבת.

צ'ילי קון קרנה
הצ'ילי של וולט דיסני

מתכון: צ'ילי קון קרנה של וולט דיסני

מרכיבים

  • קילו בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום
  • חצי כוס שמן
  • כוס סלרי קצוץ
  • כפית אבקת צ'ילי
  • כפית פפריקה
  • כפית אבקת חרדל
  • קופסא גדולה של רסק עגבניות
  • קילו שעועית אדומה
  • מלח

לתיבול נוסף הוסיפו מעט מהתבלינים הבאים:

  • צ'ילי אדום קטן
  • זרעי כוסברה
  • כורכום
  • זרעי צ'ילי
  • זרעי כמון
  • זרעי שומר
  • ציפורן
  • קינמון
  • אבקת ג'ינג'ר

אופן הכנה

  • השרו את השעועית למשך לילה במים קרים, רוקנו את המים והוסיפו לסיר עם הבצל. כסו במים את השעועית ובשלו ברתיחה עדינה למשך ארבע שעות עד להתרככות.
  • טגנו את השום והבשר הטחון בשמן והוסיפו את שאר המרכיבים. בשלו ברתיחה עדינה לשעה נוספת.
  • הוסיפו את רוטב הבשר לשעועית המוכנה ובשלו ברתיחה עדינה לחצי שעה נוספת.
  • המתכון מספיק ל-6-8 אנשים, ניתן להגיש עם אורז ולהוסיף מעל שמנת חמוצה וגבינת צ'דר.
  • בתאבון!
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס