נחשף המתכון הרשמי של דיסני לצ'ילי קון קרנה

מועדון המעריצים הרשמי של דיסני מפרסם את המתכון המקורי של וולט דיסני בכבודו ובעצמו לצ'ילי קון קרנה מושלם ללילות הארוכים מול הטלוויזיה.
צ'ילי קון קרנה של דיסני
צ'ילי קון קרנה של דיסני

וולט דיסני היה אנימטור ומפיק סרטי אנימציה. ב-1923 ייסד את חברת וולט דיסני ואת אולפניה. ב-1955 הקים את הפארק הראשון של דיסנילנד בקליפורניה, ארצות הברית. דיסני שייסד את מותג Disney המוכר, אהב אוכל קלאסי כמו צ'ילי קון קרנה, המבורגרים, סנדוויצ'ים וספגטי.

"וולט אכל מאוד פשוט, הוא אהב אוכל בסיסי, הוא אהב צ'ילי, לעיתים קרובות הוא ישב במשרדו ואכל רק צ'ילי ואף נהג לצאת למסעדות שונות כדי לאכול עוד ועוד צ'ילי" כך העידו עליו חבריו.

במועדון המעריצים החליטו לחשוף את המתכון המפורסם של דיסני  לצ'ילי קון קרנה והמליצו "התכסו בשמיכה האהובה שלכם, הפעילו את סרט הדיסני האהוב עליכם והתנחמו עם המנה המושלמת הזו".

עוד טעימה: מתכון לצ'ילי קון קרנה עם שוקולד, בירה ואספרסו

זהו לא המתכון הראשון שמועדון המעריצים של דיסני מפרסם – קדמו לו מתכונים לפאי תפוחים אמריקאי של דיסני, גרילד צ'יז של דיסני ועוגיות שוקולד צ'יפס של פיקסאר, החברה הבת.

מתכון: צ'ילי קון קרנה של וולט דיסני

מרכיבים

  • קילו בשר טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום
  • חצי כוס שמן
  • כוס סלרי קצוץ
  • כפית אבקת צ'ילי
  • כפית פפריקה
  • כפית אבקת חרדל
  • קופסא גדולה של רסק עגבניות
  • קילו שעועית אדומה
  • מלח

לתיבול נוסף הוסיפו מעט מהתבלינים הבאים:

  • צ'ילי אדום קטן
  • זרעי כוסברה
  • כורכום
  • זרעי צ'ילי
  • זרעי כמון
  • זרעי שומר
  • ציפורן
  • קינמון
  • אבקת ג'ינג'ר

אופן הכנה

  • השרו את השעועית למשך לילה במים קרים, רוקנו את המים והוסיפו לסיר עם הבצל. כסו במים את השעועית ובשלו ברתיחה עדינה למשך ארבע שעות עד להתרככות.
  • טגנו את השום והבשר הטחון בשמן והוסיפו את שאר המרכיבים. בשלו ברתיחה עדינה לשעה נוספת.
  • הוסיפו את רוטב הבשר לשעועית המוכנה ובשלו ברתיחה עדינה לחצי שעה נוספת.
  • המתכון מספיק ל-6-8 אנשים, ניתן להגיש עם אורז ולהוסיף מעל שמנת חמוצה וגבינת צ'דר.
  • בתאבון!
הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
צלייה נכונה: זמן מנוחה לבשר
החיפזון מהשטן: הטעות שכולם עושים בצליית בשר
טיפים למטבח
ספטמבר מהסרטים בבושוויק עם תפריט אמריקאי מושחת
חיים בסרט: בושוויק משיקים פופ אפ קולנועי ותפריט אמריקאי מושחת
אירועים קולינריים
איך להפשיר בשר טחון
חשוב לדעת: איך להפשיר בשר טחון בדרך הנכונה
טיפים למטבח
הסטייק המושלם ע"פ ג'יימי אוליבר
שף ג'יימי אוליבר חושף: כך תכינו את הסטייק המושלם
מתכונים
טרנדים קולינריים טריים
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כדאי לדעת: איך לשמור שאריות מרק במקרר או במקפיא?
טיפים למטבח
המדריך השלם לבחירת שמן זית איכותי
טיפים למטבח
מדריך: איך לאחסן תפוחי אדמה לאורך זמן
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל