מדריך: איך לאחסן תפוחי אדמה לאורך זמן

איך לאחסן תפוחי אדמה? איך יודעים אם תפוח אדמה מקולקל? האם אפשר לאחסן אותם במקרר ובמקפיא? כל התשובות במדריך השלם לאחסון תפוחי אדמה לאורך זמן.
איך לאחסן תפוחי אדמה
איך לאחסן תפוחי אדמה | תמונה: מערכת לזלול

תפוחי אדמה הם ללא ספק אחד מחומרי הגלם הפופולריים ביותר במטבח. הם משמשים באין ספור מתכונים שונים ברחבי העולם ונחשבים לחומר גלם זמין, זול וטעים. מתפוח אדמה אפוי בתנור לצ'יפס מטוגן ועד ניוקי תפוחי אדמה. איך לאחסן תפוחי אדמה לאורך זמן – המדריך השלם.

עוד טעימה: איך כדאי לאחסן דבש?
ואיך לאחסן נענע במקרר?

איך לאחסן תפוחי אדמה

צורת האחסון המומלצת ביותר היא מחוץ למקרר, בתוך שקית במקום חשוך וקריר יחסית. אם מדובר באזור בו הטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת החדר, תפוחי אדמה יכולים לשמור על מצבם עד חודשיים. בטמפרטורת החדר הם יהיו טובים לשימוש עד לשבועיים ימים.

כמה זמן תפוחי אדמה יחזיקו מעמד במקרר

אחסון של תפוחי אדמה במקרר אינו מומלץ מאחר והקירור גורם לעמילן להפוך לסוכר ולטעמם להיות מתוק יותר, אך אם אין לכם אופציה אחרת, הם יכולים לשרוד שלמים במקרר בין שלושה לארבעה שבועות. תפוח אדמה לא מבושל שנחתך ואוחסן בקערה עם מים קרים, יהיה טוב ל-24 שעות ומבושל בין שלושה לארבעה ימים במקרר.

תפוחי אדמה טריים

כמה זמן תפוח אדמה מחזיק מעמד במקפיא?

בנוגע להקפאה, ההמלצה היא להקפיא תפוחי אדמה מבושלים בלבד. אחסון של תפוחי האדמה המבושלים במיכל אטום ישמור עליהם ראויים למאכל עד לשנה.

עוד טעימה: תפוח אדמה במיקרו – השיטה המנצחת

איך לדעת אם תפוח האדמה מקולקל?

אחרי שהבנו איך לאחסן תפוחי אדמה, כדאי לדעת גם את הסימנים לתפוח אדמה מקולקל. למעשה, אפשר לדעת זאת במגע. תפוח אדמה מקולקל ירגיש רך יותר. תוכלו גם להבחין בריח חמוץ או מעופש שמצביע על ריקבון.

שימו לב שנבטים המופיעים על פני השטח אינם סימן לריקבון, הם כן מסמנים הפחתה של החומרים המזינים והפחתה באיכותם, אך לא מצביעים על כך שבהכרח הגיע הזמן לזרוק אותם לפח.

הדעות לגבי הנושא עדיין חלוקות. בעוד רבים מאמינים שתפוחי האדמה עדיין ראויים למאכל גם לאחר שהנביטו, כל עוד אינם מראים סימנים נוספים כפי שצוין קודם לכן. לטענתם, כל מה שצריך זה להוריד את הנבטים ולבשל אותם כרגיל. אחרים ממליצים לזרוק את התפוחים שהפכו ירוקים או הנביטו בכדי להתגונן מפני הרעלה פוטנציאלית.

תפוחי אדמה מכילים רעלנים טבעיים הנקראים גליקואלקלואידים, בתפוח האדמה עצמו ריכוז הגליקואלקלואידים נמוך אך בקליפה הירוקה ובנבטים הריכוז עולה לגבוה משמעותית ואכילתם עלולה לגרום להקאות, כאבי בטן וחום.

לכאורה, קילופו של תפוח האדמה והסרה של הנבטים עליו אמור לפתור את הבעיה, אך עדיין תמיד בדקו בזהירות תפוחי אדמה שהפכו ירוקים או גידלו נבטים בטרם תחליטו האם להשתמש או לזרוק אותם.

תפוח אדמה מדורג בצמרת הגידולים הנצרכים בעולם לאחר אורז, חיטה ותירס ומהווה מוצר מזון בסיסי בכל העולם, במיוחד במזרח אירופה ובאסיה. מדענים מייחסים את מקורו להרי האנדים בדרום אמריקה שם תורבת לראשונה ומשם הגיעה לאנגליה ואירלנד.

בעולם יש כיום יותר מ-5,000 זנים שונים של תפוחי אדמה למטרות שונות כמו בישול, אפייה וטיגון. צריכתו בישראל עומדת על כ-45 קילו לאדם לשנה, כמות נמוכה יחסית לאירופה שם הצריכה נעה בין 70 ל-120 קילוגרם של תפוחי אדמה לנפש בשנה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך להפשיר סלמון קפוא
עניין של זמן: איך להפשיר סלמון בדרך הנכונה
טיפים למטבח
ניוקי תפוחי אדמה
ויראלי: כך תכינו ניוקי תפוחי אדמה שמשגע את הרשת
מתכונים
אחסון דובדבנים טריים
הדובדבן שבקצפת: המדריך לאחסון דובדבנים טריים
טיפים למטבח
הפשרה נכונה של עוף קפוא
הדרך הנכונה והבטוחה להפשיר עוף קפוא במהירות
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
5 טעויות שכולם עושים באחסון מלפפונים (ואיך להימנע מהן)
טיפים למטבח
לפני שיתקלקל: זו הדרך הנכונה לאחסן שמן זית במטבח
טיפים למטבח
ניסינו וזה עובד: איך לנקות ולהבריק את דלת תנור האפייה
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל