איך להכין גזרים בתנור
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

גזרים צלויים מושלמים בתנור – קל, טעים, בריא ומנחם

מתכון לגזרים בתנור צלויים בדיוק במידה עם פריכות מענגת וטעם מתקתק שאי אפשר להפסיק לנשנש. זו הדרך הנכונה לצלות גזרים מושלמים בתנור
שיתוף

תוכן עניינים

לפעמים יש לנו חשק לנשנוש פשוט, מנחם וטעים להפליא אבל גם בריא. פעמים רבות הפתרון הוא לצלות גזרים בתנור עד מידת עשייה מושלמת. ירק השורש הצנוע הזה יכול להפוך ליצירת מופת קולינרית של ממש עם מעט זמן בתנור בזכות קירמול הסוכרים הטבעיים שבגזר. בכך מתקבלת מנה מתקתקה ומלוחה מעט, מושלמת כמנת צד או חטיף בריא במשך היום.

מעבר לטעם, הפלא הכתום הזה הוא מעצמה של רכיבים תזונתיים שמועילים לגוף ולבריאות. מבטא קרוטן, וויטמינים ומינרלים ועד לסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שתומכים בראייה טובה ובבריאות הלב ומפחיתים את הסיכון לסרטן. והחלק הכי טוב? צלייה של גזרים בתנור היא קלה ורב תכליתית, מה שמאפשר אין ספור שילובי טעמים. במדריך הבא נלמד אתכם איך להכין גזרים בתנור בכדי לקבל גזרים צלויים מושלמים בכל פעם מחדש.

איך להכין גזרים צלויים בתנור

מרכיבים

  • חצי קילו גזרים קלופים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ לימון
  • דבש/סירופ מייפל
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עשבי תיבול ותבלינים אהובים כמו רוזמרין, תימין, אבקת שום או פפריקה לפי טעמכם

הוראות הכנה

  1. חממו תנור ל-220 מעלות.
  2. קלפו את הגזרים והחליטו אם לחתוך אותם – גזרים קטנים יחסית כמו גזר גמדי אפשר לצלות שלמים אך גזרים גדולים יותר מומלץ לפרוס למקלות באורך 5-6 ס"מ ובעובי של כ-1.5 ס"מ.
  3. ערבבו את הגזרים בקערה גדולה עם שמן זית עד ציפוי אחיד
  4. תבלו עם מלח ופלפל והוסיפו עשבי תיבול ותבלינים לבחירתכם.
  5. סדרו את הגזרים בשכבה אחת אחידה על תבנית עם נייר אפייה. הקפידו לא לצופף את הגזרים בכדי למנוע אידוי ולהשיג את הפריכות הרצויה.
  6. הכניסו לתנור ל-20-25 דקות. ערבבו והפכו את הגזרים באמצע האפייה.
  7. הגזרים מוכנים כשהם מקבלים גוון זהוב והופכים לרכים ומזלג חודר דרכם בקלות יחסית.
  8. הוציאו מהתנור והוסיפו מעט מיץ לימון או דבש/סירופ מייפל בכדי לשדרג את המתיקות הטבעית של הגזר. הגישו חם.
מתכון לגזרים צלויים בתנור
מתכון לגזרים צלויים בתנור

שדרוגים וגיוונים

עשבי תיבול ותבלינים

שדרגו את הטעמים על ידי הוספה של עשבי תיבול ותבלינים אהובים. נסו להוסיף כמון וכוסברה לטעמים ארציים יותר או שמיר וגרידת לימון לטעמים רעננים ומעקצצים. לגרסא מתקתקה-חריפה הוסיפו מעט קינמון ופלפל צ'ילי.

זיגוג דבש ובלסמי

לטוויסט מתקתק אף יותר, ניתן לזגג את הגזרים בדבש לפני הצלייה. ערבבו דבש עם מעט חומץ בלסמי ותימין ומרחו על הגזרים לפני שתכניסו אותם לתנור.

גזרים בשום ופרמזן

לפני הצלייה, ניתן לערבב את הגזרים עם שום כתוש ושמן זית ולאחריה לפזר גבינת פרמזן מגוררת מעל הגזרים החמים.

עוד טעימה: איך לאחסן גזר בצורה הנכונה

טעויות נפוצות

תיבול חסר

לגזרים יש מתיקות טבעית שמשודרגת משמעותית עם תיבול נכון. אל תפחדו להוסיף מלח, פלפל ועשבי תיבול לבחירתכם בכדי לוודא שתקבלו גזרים מלאי טעם.

טמפרטורת תנור נמוכה

צליית גזרים בטמפרטורה נמוכה מדי לא תעניק להם את הקירמול הנחשק. וודאו שאתם מחממים את התנור ל-220 מעלות לפחות לפני שתכניסו את הגזרים.

תבנית צפופה

הקפידו להעניק לגזרים מספיק מקום בתבנית האפייה. תבנית צפופה תוביל לאפקט אידוי במקום צלייה, מה שיוביל לגזרים רכים מדי.

גודל לא אחיד

רצוי להקפיד על גזרים בגודל אחיד או לפרוס למקלות בגודל אחיד בכדי לוודא צלייה אחידה ולמנוע מצב בו חלק מהגזרים נשארים קשים וחלק מתבשלים יתר על המידה.

ערכים תזונתיים

כאמור, גזרים צלויים הם לא רק חגיגה לבלוטות הטעם אלא גם ברכה לבריאות שלכם. מנה של גזר צלוי מכילה כמות משמעותית של ויטמין A שחיוני לראייה, תפקוד מערכת החיסון ובריאות העור. מעבר לכך, כמות הסיבים התזונתיים בגזר מסייעת בעיכול ועוזרת לשמור על משקל תקין.

מנה ממוצעת של גזרים צלויים תכיל את הערכים הבאים

קלוריות: 120
פחמימות: 14 גרם
סיבים תזונתיים: 4 גרם
חלבון: 1 גרם
שומן: 7 גרם
ויטמין A: כ-400% מהצריכה היומית המומלצת

ערכים אלו הופכים את הגזר הצלוי לבחירה מעולה למי שמחפשים חטיף בריא ודל בקלוריות או לתוספת עשירה ברכיבים תזונתיים מועילים לארוחה הבאה.

נשמח לשמוע על חוויות הצלייה. שתפו אתנו ועם הזללנים בתגובות את השיטה המנצחת שלכם להכנת גזרים בתנור, על שילובי טעמים מפתיעים ועוד סיפורים מעוררי תיאבון.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.

כתבות בשבילך

חבל לפספס