שמאלצי: חיים כהן, יוני בלוך ולייזה פאנלים מספרים על אוכל יהודי

שמאלצי, האירוע הפופולרי מניו יורק מגיע לראשונה לישראל אל המרכז הקולינרי אסיף עם 5 סיפורי אוכל יהודי של אנשי קולינריה ותרבות מקומיים.
שמאלצי - סיפורי אוכל אינטימי וטעימות במרכז אסיף
שמאלצי - סיפורי אוכל אינטימי וטעימות במרכז אסיף | צילום: טל סיון ציפורין

במרכז הקולינרי אסיף יתקיים בשבת הקרובה (29/10) אירוע הדגל של ארגון Jewish Food Society. האירוע שנקרא "שמאלצי" (על שם חומר הגלם היהודי הפופולרי שמאלץ), משלב סיפורי אוכל אישיים של 5 אנשי קולינריה ותרבות מקומיים עם ארוחת טעימות של מנות מהסיפורים.

עוד טעימה: ספיישל שום ישראלי במרכז אסיף
ואיפה תאכלו את החמין הכי טוב בתל אביב?

Jewish Food Society הוא ארגון ניו יורקי שמטרתו שימור מסורות קולינריות יהודיות מסביב לעולם. השנה החליטו בארגון ובמרכז אסיף לייבא את האירוע המרכזי עם אושיות קולינריה ותרבות מקומיים.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: קולטורה – סרט יין והרצאה בהיכל התרבות

באירוע בהנחיית נועה רוזין ישתתפו השף חיים כהן, אשת הקולינריה ומחברת ספרי הבישול חגית ביליה הידועה בתור לייזה פאנלים, היוצר והיזם יוני בלוך, אשת התקשורת לוסי איוב והתסריטאית דקלה קידר. במקביל, האמנית רחלי שלו (mom_in_stripes) תאייר על הבמה את הסיפורים של כל אחד מהמשתתפים בזמן אמת.

כל אחד מהמשתתפים ב"שמאלצי" יעלה בתור לבמה וישתף בסיפורי אוכל אינטימיים משלו שנחקקו בזיכרונם והשפיע על זהותם היהודית ועל מי שהם כיום.

שמאלצי במרכז אסיף – מה בתפריט?

השף חיים כהן ישתף את הקהל בסיפור אינטימי על קציצות מטוגנות בחלה, חגית בילייה (לייזה פאנלים) תעלה זכרונות טעימים ממרק העוף עם קרפעלך האהוב עליה והזמר והיזם יוני בלוך יספר על פיתת ההפתעות הסודית שלו ששינתה את חייו מן הקצה אל הקצה.

שמאלצי במרכז הקולינרי אסיף
שמאלצי במרכז הקולינרי אסיף | צילום: טל סיון ציפורין

עוד יעלו לבמה אשת התקשורת לוסי איוב שתשחזר זיכרונות ילדות מסיר כופתה ואורז חאשווי והתסריטאית דקלה קידר שתקנח עם עם סיפור מפתיע על קנודל שזיפים. לאחר מכן יוכל הקהל לטעום את כל המנות מאחורי הסיפורים המרגשים.

ארגון Jewish Food Society הוקם על ידי נעמה שפי, מי שהקימה גם את המרכז הקולינרי אסיף החוקר את תרבות האוכל בישראל.

הארגון הוקם בשנת 2017 מתוך אמונה שהמתכונים המשפחתיים המסורתיים חקוקים במהות האישית שלנו ומספרים את סיפור חייו של העם היהודי בדרך הטובה ביותר.

לב פעילות הארגון הוא ארכיון דיגיטלי הכולל מאות מתכונים משפחתיים והסיפורים שמאחוריהם. במקביל עורך הארגון ארוחות פופ אפ, שיעורי בישול ואירועים מיוחדים כמו "שמאלצי" על בסיס הארכיון.

בשנת 2020 השיקו בארגון פודקסט המשתף את הסיפורים הטובים ביותר מהאירועים שהם עורכים עם שפים, סופרים, יזמים ובשלנים ביתיים.

"שמאלצי" – 5 סיפורי אוכל יהודי וטעימות | לילינבלום 28, תל אביב | שבת 29.10, 19:30 | מחיר כניסה: 180 ש"ח | כרטיסים באתר

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

כמה זמן מותר לשמור חמין במקרר

רגע אחרי שבת: כמה זמן מותר לשמור חמין במקרר?

מדריכים וטיפים
אסתר ויהונתן - פופ אפ אוכל ביתי בתל אביב

זוג מנצח: פופ אפ אוכל ביתי של אסתר ויהונתן מגיע לתל אביב

אירועים ופסטיבלים
סירים של בית - בשלנים מעמידים סירים בקפה אסיף

סירים של בית: בשלנים מעמידים סיר ישראלי בקפה אסיף

אירועים ופסטיבלים
דלי יהודי-אמריקאי במסעדת האחים - פסטיבל ארוחות מהספרים

מחווה לאוכל היהודי: פסטיבל ארוחות מהספרים יוצא לדרך

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

פופ אפ לוטוס ביסקוף בדיזנגוף סנטר

חלום מתוק: פופ אפ מושחת שכולו לוטוס מגיע לדיזנגוף סנטר

אירועים ופסטיבלים
העוגייה הקרמלית הנחשקת בישראל מגיעה לפופ אפ מושחת במיוחד בדיזנגוף סנטר עם שלל קינוחי לוטוס, משקאות מפתים ופעילויות לכל המשפחה >>
קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>

מדריכים שאהבתם

אביב הגיע: איך לנקות כיריים גז בקלות ובמהירות

מדריכים וטיפים

פעם אחת ולתמיד: איך לשמור על בזיליקום טרי לאורך זמן

מדריכים וטיפים

מה לזלול?