לזלול - מגזין אוכל ישראלי

ארוחת בוקר איטלקית מול הים: נפתחה מסעדת אונו בעכו

מסעדת אונו תציע תפריט ארוחות בוקר מגוון עם נוף פתוח לנמל עכו לצד תפריט צהריים וערב שמשלב בין הדגה המקומית לקולינריה האיטלקית
מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו
מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו (צילום: אפיק גבאי)
שיתוף

הסצנה הקולינרית המתעוררת של עכו מתחדשת עם מסעדת אונו – מסעדת גריל דגים איטלקית על שפת הים של האחים חמודי ומרוואן ברגות.

סמטאות עכו חקוקות היטב בזיכרונם של האחים ברגות, ילידי העיר העתיקה. החיבור הזה לעיר והרצון לשמר את הצבעוניות והקסם האופייניים לה, הוביל אותם להקים את מסעדת אלמרסא ובר האוכל "סמא" הפופולריים בין חומותיה וכעת גם את אונו.

מסעדת אונו - נוף פתוח לנמל עכו
מסעדת אונו – נוף פתוח לנמל עכו (צילום: אפיק גבאי)

על המטבח של מסעדת אונו מנצח השף רוני חליפה שכיהן שנים כשף הראשי של מלון דן כרמל והתמחה במסעדות רבות ברחבי העולם.

בתפריט שבנה מפגיש חליפה בין חומרי הגלם הטריים ביותר מן הים של עכו והדייגים המקומיים לבין המטבח האיטלקי וטכניקות בישול קלאסיות. במפגש הבלתי אמצעי הזה יוצר חליפה מנות ייחודיות המפגישות בין מזרח ומערב לצד ספיישלים מתחלפים על פי מה שעלה בחכה עם הנץ החמה.

עוד טעימה: מלון עכותיקה בעכו הוא פנינה קולינרית מקומית

מסעדת אונו בעכו – מה בתפריט?

בתפריט הבוקר יציעו באונו לאורחים לפתוח את היום מול הנוף של נמל עכו עם מגוון ארוחות בוקר מפנקות. בין השעות 9:00 ל-12:00 תוכלו להינות מלחם מהטאבון עם מטבלים וטעימות שונות כמו עגבניות וריחן, אנשובי וצלפים, קרם חציל, ארטישוק לב, שום קונפי ומרווה עם סלט ומנה עיקרית לבחירה לצד שתייה חמה וקלה.

בין העיקריות שיוצעו בארוחת הבוקר – פריטטה עם תוספות; קלצונה נאפולי במילוי חציל, גמבה וגבינת בולגרית, קשקבל ומוצרלה; ביצת עין עם סטייק חלומי על פוקאצ'ה ועוד (170 ש"ח למנה זוגית).

מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו
מסעדת אונו – מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו (צילום: אפיק גבאי)

תפריט הצהריים והערב של מסעדת אונו יציע מנות מן המטבח האיטלקי בשילוב ההיצע היומי של דייגי יפו. באגף הפיצות למשל תוכלו לטעום פיצה שרימפס עם פלפל קלוי ובזיליקום; פיצה לב ארטישוק עם זיתי לאצ'ינו וזעתר טרי או פיצה אנשובי בכבישה קלה, צלפים ואספרגוס.

באגף הפסטות תוכלו לטעום מנות כמו ניוקי עלי תרד עם ראשי אספרגוס; פפרדלה ים עם שרימפס, קלאמרי, מולים, יין לבן, עגבניות, מרווה ובזיליקום או ספגטי ארביאטה עם עגבניות, פפריקה חריפה ומתוקה, טבסקו וצ'ילי.

עוד תמצאו בתפריט הצהריים והערב מנות דגים נאות כמו טרטר דג ים על גספצ'ו שרי צהוב, ירוקים, גרידת לימון, פפרונצ'ינו חריף ושמן זית; קרפצ'יו דג ים של אליאס הדייג עם עלי חרדל, כוסברה יבשה, ירוק חריף, זרעי עגבניות, שמן זית, לימון ופירורי פיסטוק וסשימי אינטיאס בכבישה קלה עם מלפפון פרוס, טחינה, יוגורט, נענע וצנובר קלוי.

מסעדת אונו עכו - קרפצ'יו דג ים של אליאס הדייג
מסעדת אונו עכו – קרפצ'יו דג ים של אליאס הדייג (צילום: אפיק גבאי)

בנוסף יוצעו קלאמרי ממולא בריזוטו, רוטב יין, שום, בזיליקום ושמן כוסברה; פילה דג לבן על ריזוטו ברוקליני וארטישוק וג'מבו שרימפס על תבשיל אפונה, זעתר, ירוקים וחמאה חומה. מחירי המנות נעים בין 58 ל-112 ש"ח.

לקינוח תוכלו לטעום סיגר חלבה ופקאן על מרק אפרסקים וגלידת וניל ומסקרפוני עם טוויל קקאו.

מסעדת אונו | רחוב ההגנה 1, עכו | תפריט בוקר בכל יום 9:00-12:00 , תפריט ערב 18:00-23:00 | טלפון להזמנות: 04-6048080

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת טייסט אוף קולומביה Taste of Colombia

Taste of Colombia: שיר אהבה לאוכל קולומביאני בתל אביב

חדשות האוכל
איך לחמם סלמון מחדש

איך לחמם סלמון מחדש בדרך הנכונה: המדריך המלא

מדריכים וטיפים
הדיינר איטלו-אמריקנו - תפריט חדש

ארוחת בוקר אוסטרית או בראנץ' איטלקי? תפריטי אביב חדשים במסעדות

חדשות האוכל
בוטיק 180 - בר אוכל חדש על הטיילת של תל אביב

בוטיק 180: בר אוכל חדש ושמח על הטיילת של תל אביב

חדשות האוכל
מסעדת בר ים בעיר התחתית בחיפה

בר ים: בר-אוכל אינטימי בעיר התחתית בחיפה

חדשות האוכל
פיצה טרטופו של מסעדת ג'ובאני תל אביב

ג'ובאני: מצאנו פיצה מעולה בתל אביב במיקום לא שגרתי

חדשות האוכל
בראנץ' יווני של גרקו ביץ' תל אביב

גרקו ביץ': בראנץ' יווני אותנטי על חוף הים של תל אביב

חדשות האוכל
פיצה סנטרל חולון - פיצה נפוליטנית בטאבון

הבשורה הנפוליטנית: פיצה סנטרל נפתחה בחולון

חדשות האוכל
תפריט סתיו 2022 של קפה אירופה

הופה: קפה אירופה חוגגים עשור עם תפריט צהריים חדש

חדשות האוכל
איך להוריד עור של דג

זה עובד: הטריק הגאוני להורדת עור של דג ללא מאמץ

מדריכים וטיפים
איך למנוע מעור של דג להידבק למחבת

זה עובד: כך תמנעו מעור של דג להידבק למחבת

מדריכים וטיפים
זופה אמריקנו - פופ אפ איטלקי-אמריקאי

זופה אמריקנו – פופ אפ איטלקי-אמריקאי מושחת נוחת בת"א

אירועים ופסטיבלים