מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו
קרדיט תמונה – אפיק גבאי

ארוחת בוקר איטלקית מול הים: נפתחה מסעדת אונו בעכו

מסעדת אונו תציע תפריט ארוחות בוקר מגוון עם נוף פתוח לנמל עכו לצד תפריט צהריים וערב שמשלב בין הדגה המקומית לקולינריה האיטלקית
שיתוף

תוכן עניינים

הסצנה הקולינרית המתעוררת של עכו מתחדשת עם מסעדת אונו – מסעדת גריל דגים איטלקית על שפת הים של האחים חמודי ומרוואן ברגות.

סמטאות עכו חקוקות היטב בזיכרונם של האחים ברגות, ילידי העיר העתיקה. החיבור הזה לעיר והרצון לשמר את הצבעוניות והקסם האופייניים לה, הוביל אותם להקים את מסעדת אלמרסא ובר האוכל "סמא" הפופולריים בין חומותיה וכעת גם את אונו.

מסעדת אונו - נוף פתוח לנמל עכו
מסעדת אונו – נוף פתוח לנמל עכו (צילום: אפיק גבאי)

על המטבח של מסעדת אונו מנצח השף רוני חליפה שכיהן שנים כשף הראשי של מלון דן כרמל והתמחה במסעדות רבות ברחבי העולם.

בתפריט שבנה מפגיש חליפה בין חומרי הגלם הטריים ביותר מן הים של עכו והדייגים המקומיים לבין המטבח האיטלקי וטכניקות בישול קלאסיות. במפגש הבלתי אמצעי הזה יוצר חליפה מנות ייחודיות המפגישות בין מזרח ומערב לצד ספיישלים מתחלפים על פי מה שעלה בחכה עם הנץ החמה.

עוד טעימה: מלון עכותיקה בעכו הוא פנינה קולינרית מקומית

מסעדת אונו בעכו – מה בתפריט?

בתפריט הבוקר יציעו באונו לאורחים לפתוח את היום מול הנוף של נמל עכו עם מגוון ארוחות בוקר מפנקות. בין השעות 9:00 ל-12:00 תוכלו להינות מלחם מהטאבון עם מטבלים וטעימות שונות כמו עגבניות וריחן, אנשובי וצלפים, קרם חציל, ארטישוק לב, שום קונפי ומרווה עם סלט ומנה עיקרית לבחירה לצד שתייה חמה וקלה.

בין העיקריות שיוצעו בארוחת הבוקר – פריטטה עם תוספות; קלצונה נאפולי במילוי חציל, גמבה וגבינת בולגרית, קשקבל ומוצרלה; ביצת עין עם סטייק חלומי על פוקאצ'ה ועוד (170 ש"ח למנה זוגית).

מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו
מסעדת אונו – מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו (צילום: אפיק גבאי)

תפריט הצהריים והערב של מסעדת אונו יציע מנות מן המטבח האיטלקי בשילוב ההיצע היומי של דייגי יפו. באגף הפיצות למשל תוכלו לטעום פיצה שרימפס עם פלפל קלוי ובזיליקום; פיצה לב ארטישוק עם זיתי לאצ'ינו וזעתר טרי או פיצה אנשובי בכבישה קלה, צלפים ואספרגוס.

עוד טעימה: תפריט בין המצרים של מסעדת 02 במלון ענבל

באגף הפסטות תוכלו לטעום מנות כמו ניוקי עלי תרד עם ראשי אספרגוס; פפרדלה ים עם שרימפס, קלאמרי, מולים, יין לבן, עגבניות, מרווה ובזיליקום או ספגטי ארביאטה עם עגבניות, פפריקה חריפה ומתוקה, טבסקו וצ'ילי.

עוד תמצאו בתפריט הצהריים והערב מנות דגים נאות כמו טרטר דג ים על גספצ'ו שרי צהוב, ירוקים, גרידת לימון, פפרונצ'ינו חריף ושמן זית; קרפצ'יו דג ים של אליאס הדייג עם עלי חרדל, כוסברה יבשה, ירוק חריף, זרעי עגבניות, שמן זית, לימון ופירורי פיסטוק וסשימי אינטיאס בכבישה קלה עם מלפפון פרוס, טחינה, יוגורט, נענע וצנובר קלוי.

מסעדת אונו עכו - קרפצ'יו דג ים של אליאס הדייג
מסעדת אונו עכו – קרפצ'יו דג ים של אליאס הדייג (צילום: אפיק גבאי)

בנוסף יוצעו קלאמרי ממולא בריזוטו, רוטב יין, שום, בזיליקום ושמן כוסברה; פילה דג לבן על ריזוטו ברוקליני וארטישוק וג'מבו שרימפס על תבשיל אפונה, זעתר, ירוקים וחמאה חומה. מחירי המנות נעים בין 58 ל-112 ש"ח.

לקינוח תוכלו לטעום סיגר חלבה ופקאן על מרק אפרסקים וגלידת וניל ומסקרפוני עם טוויל קקאו.

מסעדת אונו | רחוב ההגנה 1, עכו | תפריט בוקר בכל יום 9:00-12:00 , תפריט ערב 18:00-23:00 | טלפון להזמנות: 04-6048080

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס