הסצנה הקולינרית המתעוררת של עכו מתחדשת עם מסעדת אונו – מסעדת גריל דגים איטלקית על שפת הים של האחים חמודי ומרוואן ברגות.
סמטאות עכו חקוקות היטב בזיכרונם של האחים ברגות, ילידי העיר העתיקה. החיבור הזה לעיר והרצון לשמר את הצבעוניות והקסם האופייניים לה, הוביל אותם להקים את מסעדת אלמרסא ובר האוכל “סמא” הפופולריים בין חומותיה וכעת גם את אונו.
על המטבח של מסעדת אונו מנצח השף רוני חליפה שכיהן שנים כשף הראשי של מלון דן כרמל והתמחה במסעדות רבות ברחבי העולם.
בתפריט שבנה מפגיש חליפה בין חומרי הגלם הטריים ביותר מן הים של עכו והדייגים המקומיים לבין המטבח האיטלקי וטכניקות בישול קלאסיות. במפגש הבלתי אמצעי הזה יוצר חליפה מנות ייחודיות המפגישות בין מזרח ומערב לצד ספיישלים מתחלפים על פי מה שעלה בחכה עם הנץ החמה.
עוד טעימה: מלון עכותיקה בעכו הוא פנינה קולינרית מקומית
מסעדת אונו בעכו – מה בתפריט?
בתפריט הבוקר יציעו באונו לאורחים לפתוח את היום מול הנוף של נמל עכו עם מגוון ארוחות בוקר מפנקות. בין השעות 9:00 ל-12:00 תוכלו להינות מלחם מהטאבון עם מטבלים וטעימות שונות כמו עגבניות וריחן, אנשובי וצלפים, קרם חציל, ארטישוק לב, שום קונפי ומרווה עם סלט ומנה עיקרית לבחירה לצד שתייה חמה וקלה.
בין העיקריות שיוצעו בארוחת הבוקר – פריטטה עם תוספות; קלצונה נאפולי במילוי חציל, גמבה וגבינת בולגרית, קשקבל ומוצרלה; ביצת עין עם סטייק חלומי על פוקאצ’ה ועוד (170 ש”ח למנה זוגית).
תפריט הצהריים והערב של מסעדת אונו יציע מנות מן המטבח האיטלקי בשילוב ההיצע היומי של דייגי יפו. באגף הפיצות למשל תוכלו לטעום פיצה שרימפס עם פלפל קלוי ובזיליקום; פיצה לב ארטישוק עם זיתי לאצ’ינו וזעתר טרי או פיצה אנשובי בכבישה קלה, צלפים ואספרגוס.
באגף הפסטות תוכלו לטעום מנות כמו ניוקי עלי תרד עם ראשי אספרגוס; פפרדלה ים עם שרימפס, קלאמרי, מולים, יין לבן, עגבניות, מרווה ובזיליקום או ספגטי ארביאטה עם עגבניות, פפריקה חריפה ומתוקה, טבסקו וצ’ילי.
עוד תמצאו בתפריט הצהריים והערב מנות דגים נאות כמו טרטר דג ים על גספצ’ו שרי צהוב, ירוקים, גרידת לימון, פפרונצ’ינו חריף ושמן זית; קרפצ’יו דג ים של אליאס הדייג עם עלי חרדל, כוסברה יבשה, ירוק חריף, זרעי עגבניות, שמן זית, לימון ופירורי פיסטוק וסשימי אינטיאס בכבישה קלה עם מלפפון פרוס, טחינה, יוגורט, נענע וצנובר קלוי.
בנוסף יוצעו קלאמרי ממולא בריזוטו, רוטב יין, שום, בזיליקום ושמן כוסברה; פילה דג לבן על ריזוטו ברוקליני וארטישוק וג’מבו שרימפס על תבשיל אפונה, זעתר, ירוקים וחמאה חומה. מחירי המנות נעים בין 58 ל-112 ש”ח.
לקינוח תוכלו לטעום סיגר חלבה ופקאן על מרק אפרסקים וגלידת וניל ומסקרפוני עם טוויל קקאו.
מסעדת אונו | רחוב ההגנה 1, עכו | תפריט בוקר בכל יום 9:00-12:00 , תפריט ערב 18:00-23:00 | טלפון להזמנות: 04-6048080