מתכון לצזיקי יווני: איך להכין סלט מלפפונים ויוגורט מרענן

מתכון לצזיקי יווני אותנטי מרענן ומלא טעמים. כך תכינו סלט מלפפונים ויוגורט קריר וטעים במטבח הביתי בקלות ובמהירות עם כמה מרכיבים פשוטים.
צזיקי ביתי אותנטי
צזיקי ביתי אותנטי

צאו למסע קולינרי אל לב יוון עם מתכון לצזיקי אותנטי. המטבל המרענן הזה, משלב בין העושר של היוגורט היווני עם הרעננות הפריכה של המלפפון לצד הטעמים העזים של השום והמרקם החלק של שמן הזית.

המרקם הקרמי הקריר הופך את הצזיקי לבחירה פופולרית לארוחות קיץ ומגשי מזטים. במתכון הבא נציע צזיקי בשיטה היוונית האותנטית ונתרכז במרכיבים פשטים באיכות גבוהה ובצעדים הקטנים שהופכים את המטבל הפופולרי לאהוב כל כך.

עוד טעימה: איך להכין גוואקמולי מקסיקני לוהט

מתכון לצזיקי יווני אותנטי

מרכיבים

  • 2 כוסות יוגורט יווני סמיך 7%-10%
  • מלפפון גדול
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • כפית חומץ
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. קלפו את המלפפון חלקית וגרדו על פומפייה (וכך תנקו פומפייה לאחר מכן)
  2. ערבבו את המלפפון המגורד עם מעט מלח והניחו בחיתול או בד כותנה לסינון מעל קערה ל-10-15 דקות להגרת נוזלים
  3. סחטו את המלפפון המגורד עם הידיים או עם מטלית נקייה בכדי להוציא כמה שיותר מים.
  4. הוסיפו לקערה גדולה את היוגורט ואת המלפפון המגורד הסחוט וערבבו בעדינות עד איחוד.
  5. ערבבו פנימה את השום הכתוש ומיץ הלימון. לאחר מכן הוסיפו שמן זית, שמיר, מלח, פלפל וחומץ בהדרגה ותקנו תוך כדי בהתאם לטעמכם.
  6. כסו את הקערה והכניסו למקרר למספר שעות, עדיף למשך הלילה בכדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  7. הגישו קר עם זילוף של שמן זית או שמיר טרי מעל לצד פיתה חמה ובשרים או כמטבל מרענן למבחר מנות.
  8. שמרו שאריות צזיקי בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים.

 

אל תהססו לשנות את כמות השום או עשבי התיבול בהתאם לטעם האישי שלכם. הקפידו על זמן המנוחה במקרר על מנת לשדרג את פרופיל הטעמים. ניתן להשתמש ביוגורט דל שומן למי ששומר על תזונה דלת שומן או להשתמש ביוגורט טבעוני כתחליף למי שאינו צורך מוצרי חלב. חשוב להקפיד במיוחד על שלב סחיטת המלפפון בכדי למנוע מהצזיקי להפוך לנוזלי מדי ולייצר מטבל קרמי ומלא טעמים.

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה לשמור מלפפונים במקרר

.

איך לשמור צזיקי במקרר

מומלץ לשמור את הצזיקי בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים. אם אתם מבחינים בריח חמוץ ולא אופייני, שינוי במרקם או צמיחת עובש, הגיע הזמן להיפרד מהצזיקי לשלום. היופי בצזיקי הוא טריותו, לכן עדיף לצרוך אותו בתוך כמה ימים מרגע הכנה.

יש לכם טיפ מנצח לצזיקי יווני מושלם? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

משתה מרוקאי במסעדת אווה סאפי לסילבסטר 2023

כיד המלך: החפלה המרוקאית של אווה סאפי לסילבסטר

אירועים ופסטיבלים
איך לבחור מלפפונים טריים

פעם אחת ולתמיד: איך לבחור מלפפונים טריים אצל הירקן

מדריכים וטיפים
ארוחת הסולטן במסעדת ארמון סהרה בגליל

ארוחת הסולטן: מסעדת ארמון סהרה משיקה סעודה בת 9 מנות

חדשות האוכל
בית אלפארשה - סדנאות אוכל

לבשל בבית אלפראשה: אוכל עכואי דרך הנשים שעושות את העיר

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל

לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד

חדשות האוכל
מסעדת פאסטל המוערכת משיקה שיתוף פעולה חדש עם מוזיאון תל אביב בדמות תפריט קינוחים יצירתי במיוחד. זה מה שתוכלו לזלול >>
קולקציית העוגות והקינוחים של ביסקוטי לראש השנה 2024

מלכת הדבש: ביסקוטי מציגה קולקציית עוגות וקינוחים מפתה לראש השנה

חדשות האוכל
לא התארגנתם על עוגה לראש השנה? רוצו לבדוק את קולקציית העוגות והקינוחים עתירת הדבש של קונדיטוריית ביסקוטי למרכז שולחן החג >>

מדריכים שאהבתם

הקרב הגדול: מה עדיף – דבש או סילאן?

מדריכים וטיפים

די לשפשף: כך מנקים מחבת שרופה בלי מאמץ

מדריכים וטיפים

מה לזלול?