מתכון לצזיקי יווני: איך להכין סלט מלפפונים ויוגורט מרענן

מתכון לצזיקי יווני אותנטי מרענן ומלא טעמים. כך תכינו סלט מלפפונים ויוגורט קריר וטעים במטבח הביתי בקלות ובמהירות עם כמה מרכיבים פשוטים.

צאו למסע קולינרי אל לב יוון עם מתכון לצזיקי אותנטי. המטבל המרענן הזה, משלב בין העושר של היוגורט היווני עם הרעננות הפריכה של המלפפון לצד הטעמים העזים של השום והמרקם החלק של שמן הזית.

המרקם הקרמי הקריר הופך את הצזיקי לבחירה פופולרית לארוחות קיץ ומגשי מזטים. במתכון הבא נציע צזיקי בשיטה היוונית האותנטית ונתרכז במרכיבים פשטים באיכות גבוהה ובצעדים הקטנים שהופכים את המטבל הפופולרי לאהוב כל כך.

עוד טעימה: איך להכין גוואקמולי מקסיקני לוהט

עדכונים טעימים למייל!

מתכון לצזיקי יווני אותנטי

מרכיבים

  • 2 כוסות יוגורט יווני סמיך 7%-10%
  • מלפפון גדול
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • כפית חומץ
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. קלפו את המלפפון חלקית וגרדו על פומפייה (וכך תנקו פומפייה לאחר מכן)
  2. ערבבו את המלפפון המגורד עם מעט מלח והניחו בחיתול או בד כותנה לסינון מעל קערה ל-10-15 דקות להגרת נוזלים
  3. סחטו את המלפפון המגורד עם הידיים או עם מטלית נקייה בכדי להוציא כמה שיותר מים.
  4. הוסיפו לקערה גדולה את היוגורט ואת המלפפון המגורד הסחוט וערבבו בעדינות עד איחוד.
  5. ערבבו פנימה את השום הכתוש ומיץ הלימון. לאחר מכן הוסיפו שמן זית, שמיר, מלח, פלפל וחומץ בהדרגה ותקנו תוך כדי בהתאם לטעמכם.
  6. כסו את הקערה והכניסו למקרר למספר שעות, עדיף למשך הלילה בכדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  7. הגישו קר עם זילוף של שמן זית או שמיר טרי מעל לצד פיתה חמה ובשרים או כמטבל מרענן למבחר מנות.
  8. שמרו שאריות צזיקי בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים.

 

אל תהססו לשנות את כמות השום או עשבי התיבול בהתאם לטעם האישי שלכם. הקפידו על זמן המנוחה במקרר על מנת לשדרג את פרופיל הטעמים. ניתן להשתמש ביוגורט דל שומן למי ששומר על תזונה דלת שומן או להשתמש ביוגורט טבעוני כתחליף למי שאינו צורך מוצרי חלב. חשוב להקפיד במיוחד על שלב סחיטת המלפפון בכדי למנוע מהצזיקי להפוך לנוזלי מדי ולייצר מטבל קרמי ומלא טעמים.

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה לשמור מלפפונים במקרר

.

איך לשמור צזיקי במקרר

מומלץ לשמור את הצזיקי בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים. אם אתם מבחינים בריח חמוץ ולא אופייני, שינוי במרקם או צמיחת עובש, הגיע הזמן להיפרד מהצזיקי לשלום. היופי בצזיקי הוא טריותו, לכן עדיף לצרוך אותו בתוך כמה ימים מרגע הכנה.

יש לכם טיפ מנצח לצזיקי יווני מושלם? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

בראנץ' יווני של מסעדת גיליז

יאסו: בראנץ' יווני חדש מגיע לשבור את ראשון לציון

חדשות האוכל
קובה של מסעדת אמא קרית ענבים

סניף חדש אחרי 40 שנה: מסעדת אמא קרית ענבים

חדשות האוכל
5 טעויות נפוצות באחסון מלפפונים

5 טעויות שכולם עושים באחסון מלפפונים (ואיך להימנע מהן)

מדריכים וטיפים
מסעדת מסט - טברנה טורקית אותנטית בתל אביב

איסטנבול פינת לוינסקי: הטברנה הטורקית שמרימה את תל אביב

חדשות האוכל

טרי מהתנור

קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>
שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>

מדריכים שאהבתם

אחת ולתמיד: כמה קלוריות יש באוזן המן?

מדריכים וטיפים

איך להוריד נפיחות בבטן: 6 מאכלים להקלה מיידית

מדריכים וטיפים

מה לזלול?