מתכון לצזיקי יווני: איך להכין סלט מלפפונים ויוגורט מרענן

מתכון לצזיקי יווני אותנטי מרענן ומלא טעמים. כך תכינו סלט מלפפונים ויוגורט קריר וטעים במטבח הביתי בקלות ובמהירות עם כמה מרכיבים פשוטים.

צאו למסע קולינרי אל לב יוון עם מתכון לצזיקי אותנטי. המטבל המרענן הזה, משלב בין העושר של היוגורט היווני עם הרעננות הפריכה של המלפפון לצד הטעמים העזים של השום והמרקם החלק של שמן הזית.

המרקם הקרמי הקריר הופך את הצזיקי לבחירה פופולרית לארוחות קיץ ומגשי מזטים. במתכון הבא נציע צזיקי בשיטה היוונית האותנטית ונתרכז במרכיבים פשטים באיכות גבוהה ובצעדים הקטנים שהופכים את המטבל הפופולרי לאהוב כל כך.

עוד טעימה: איך להכין גוואקמולי מקסיקני לוהט

מתכון לצזיקי יווני אותנטי

מרכיבים

  • 2 כוסות יוגורט יווני סמיך 7%-10%
  • מלפפון גדול
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • כפית חומץ
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. קלפו את המלפפון חלקית וגרדו על פומפייה (וכך תנקו פומפייה לאחר מכן)
  2. ערבבו את המלפפון המגורד עם מעט מלח והניחו בחיתול או בד כותנה לסינון מעל קערה ל-10-15 דקות להגרת נוזלים
  3. סחטו את המלפפון המגורד עם הידיים או עם מטלית נקייה בכדי להוציא כמה שיותר מים.
  4. הוסיפו לקערה גדולה את היוגורט ואת המלפפון המגורד הסחוט וערבבו בעדינות עד איחוד.
  5. ערבבו פנימה את השום הכתוש ומיץ הלימון. לאחר מכן הוסיפו שמן זית, שמיר, מלח, פלפל וחומץ בהדרגה ותקנו תוך כדי בהתאם לטעמכם.
  6. כסו את הקערה והכניסו למקרר למספר שעות, עדיף למשך הלילה בכדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  7. הגישו קר עם זילוף של שמן זית או שמיר טרי מעל לצד פיתה חמה ובשרים או כמטבל מרענן למבחר מנות.
  8. שמרו שאריות צזיקי בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים.

 

אל תהססו לשנות את כמות השום או עשבי התיבול בהתאם לטעם האישי שלכם. הקפידו על זמן המנוחה במקרר על מנת לשדרג את פרופיל הטעמים. ניתן להשתמש ביוגורט דל שומן למי ששומר על תזונה דלת שומן או להשתמש ביוגורט טבעוני כתחליף למי שאינו צורך מוצרי חלב. חשוב להקפיד במיוחד על שלב סחיטת המלפפון בכדי למנוע מהצזיקי להפוך לנוזלי מדי ולייצר מטבל קרמי ומלא טעמים.

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה לשמור מלפפונים במקרר

.

איך לשמור צזיקי במקרר

מומלץ לשמור את הצזיקי בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים. אם אתם מבחינים בריח חמוץ ולא אופייני, שינוי במרקם או צמיחת עובש, הגיע הזמן להיפרד מהצזיקי לשלום. היופי בצזיקי הוא טריותו, לכן עדיף לצרוך אותו בתוך כמה ימים מרגע הכנה.

יש לכם טיפ מנצח לצזיקי יווני מושלם? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מלפפונים חמוצים במלח או בחומץ
הקרב הגדול: מלפפונים בחומץ או מלפפונים במלח?
טיפים למטבח
שף אורן אסידו מציג פופ אפ מרוקאי בקניון TLV
שף אורן אסידו פותח פופ אפ מרוקאי בקניון TLV
אירועים קולינריים
מימונה 2023 במסעדת אווה סאפי
יאללה מופלטה: מסעדת אווה סאפי חוגגת מימונה כמו במרוקו
חדשות האוכל
אבן עזרא - מסעדת שף מזרחית של הדור הבא של עזורה
עזורה 2.0: מסעדת אבן עזרא פותחת שולחן בשוק לוינסקי
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
איך לבחור מנגו מושלם – המדריך המלא לקיץ
טיפים למטבח
טוסט עם המון גבינה נמתחת זה כל מה שאנחנו רוצים
טיפים למטבח
סיימתם עם השניצלים? כך תיפטרו משמן טיגון במהירות ובקלות
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל