לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מתכון לצזיקי יווני: איך להכין סלט מלפפונים ויוגורט מרענן

מתכון לצזיקי יווני אותנטי מרענן ומלא טעמים. כך תכינו סלט מלפפונים ויוגורט קריר וטעים במטבח הביתי בקלות ובמהירות עם כמה מרכיבים פשוטים
מתכון לצזיקי - איך להכין צזיקי יווני מושלם
מתכון לצזיקי - איך להכין צזיקי יווני מושלם
שיתוף

צאו למסע קולינרי אל לב יוון עם מתכון לצזיקי אותנטי. המטבל המרענן הזה, משלב בין העושר של היוגורט היווני עם הרעננות הפריכה של המלפפון לצד הטעמים העזים של השום והמרקם החלק של שמן הזית.

המרקם הקרמי הקריר הופך את הצזיקי לבחירה פופולרית לארוחות קיץ ומגשי מזטים. במתכון הבא נציע צזיקי בשיטה היוונית האותנטית ונתרכז במרכיבים פשטים באיכות גבוהה ובצעדים הקטנים שהופכים את המטבל הפופולרי לאהוב כל כך.

עוד טעימה: איך להכין גוואקמולי מקסיקני לוהט

מתכון לצזיקי יווני אותנטי

מרכיבים

  • 2 כוסות יוגורט יווני סמיך 7%-10%
  • מלפפון גדול
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • כפית חומץ
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
איך להכין צזיקי יווני קלאסי
איך להכין צזיקי יווני קלאסי

הוראות הכנה

  1. קלפו את המלפפון חלקית וגרדו על פומפייה (וכך תנקו פומפייה לאחר מכן)
  2. ערבבו את המלפפון המגורד עם מעט מלח והניחו בחיתול או בד כותנה לסינון מעל קערה ל-10-15 דקות להגרת נוזלים
  3. סחטו את המלפפון המגורד עם הידיים או עם מטלית נקייה בכדי להוציא כמה שיותר מים.
  4. הוסיפו לקערה גדולה את היוגורט ואת המלפפון המגורד הסחוט וערבבו בעדינות עד איחוד.
  5. ערבבו פנימה את השום הכתוש ומיץ הלימון. לאחר מכן הוסיפו שמן זית, שמיר, מלח, פלפל וחומץ בהדרגה ותקנו תוך כדי בהתאם לטעמכם.
  6. כסו את הקערה והכניסו למקרר למספר שעות, עדיף למשך הלילה בכדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  7. הגישו קר עם זילוף של שמן זית או שמיר טרי מעל לצד פיתה חמה ובשרים או כמטבל מרענן למבחר מנות.
  8. שמרו שאריות צזיקי בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים.

 

אל תהססו לשנות את כמות השום או עשבי התיבול בהתאם לטעם האישי שלכם. הקפידו על זמן המנוחה במקרר על מנת לשדרג את פרופיל הטעמים. ניתן להשתמש ביוגורט דל שומן למי ששומר על תזונה דלת שומן או להשתמש ביוגורט טבעוני כתחליף למי שאינו צורך מוצרי חלב. חשוב להקפיד במיוחד על שלב סחיטת המלפפון בכדי למנוע מהצזיקי להפוך לנוזלי מדי ולייצר מטבל קרמי ומלא טעמים.

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה לשמור מלפפונים במקרר

.

איך לשמור צזיקי במקרר

מומלץ לשמור את הצזיקי בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים. אם אתם מבחינים בריח חמוץ ולא אופייני, שינוי במרקם או צמיחת עובש, הגיע הזמן להיפרד מהצזיקי לשלום. היופי בצזיקי הוא טריותו, לכן עדיף לצרוך אותו בתוך כמה ימים מרגע הכנה.

יש לכם טיפ מנצח לצזיקי יווני מושלם? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

Picture of שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מדריך: איך לשמור מלפפונים במקרר

אחת ולתמיד: איך לשמור מלפפונים במקרר

מדריכים וטיפים
מסעדת מסט - טברנה טורקית אותנטית בתל אביב

איסטנבול פינת לוינסקי: הטברנה הטורקית שמרימה את תל אביב

חדשות האוכל
ארוחת הסולטן במסעדת ארמון סהרה בגליל

ארוחת הסולטן: מסעדת ארמון סהרה משיקה סעודה בת 9 מנות

חדשות האוכל
מסעדת קיסר באקה אל גרבייה

ארוחת קיסרים: מה מחכה לכם במסעדת השף הערבית החדשה

חדשות האוכל
אחסון מלפפונים טריים

בדקנו והכרענו: זו הדרך הטובה ביותר לאחסן מלפפונים

מדריכים וטיפים
בצקי יופקה להכנה ביתית של Sari's

בורקס מים ובקלאווה טורקית: ניסינו את בצקי היופקה החדשים

חדש על המדף
הבראנץ' של שף עומר מילר במתחם DNA

בראנץ' & מרקט: שף עומר מילר מגיע לעזריאלי עם בראנץ' יווני

חדשות האוכל
בראנץ' יווני של גרקו ביץ' תל אביב

גרקו ביץ': בראנץ' יווני אותנטי על חוף הים של תל אביב

חדשות האוכל
ד"ר נוף עתאמנה - אוצרת פסטיבל דארנא בבאקה אל גרביה

דארנא: פסטיבל תרבות ואוכל חדש בבאקה אל גרביה בסוכות

אירועים ופסטיבלים
מלפפונים בחומץ או מלפפונים במלח - מה יותר בריא

הקרב הגדול: מלפפונים בחומץ או מלפפונים במלח?

מדריכים וטיפים
איך להחיות מלפפונים עייפים

השיטה שעובדת: כך תחזירו מלפפונים עייפים לחיים

מדריכים וטיפים
תפריט טורקי איזמירי של אבי ביטון במעדניית סוליקה

טורקיה זה כאן: השף אבי ביטון משיק תפריט איזמירי במעדניית סוליקה

חדשות האוכל