לזלול - מגזין אוכל ישראלי

חביתיות להמונים: 5 הקרפים הכי טובים בתל אביב

מהם 5 הקרפים הכי טובים בתל אביב? מתוקים או מלוחים, מושחתים או בריאים, בטעם מקומי או בניחוחות אסייתיים ועם מגוון ממרחים, רטבים ותוספות מושחתות
5 הקרפים הכי טובים בתל אביב - ברטון קרפרי מקומי
5 הקרפים הכי טובים בתל אביב - ברטון קרפרי מקומי | צילום: מערכת לזלול
שיתוף

הקרפים הכי טובים בתל אביב: קרפ הפך למאכל כמעט מיתולוגי בישראל של שנות התשעים ובתל אביב ביתר שאת. קרפריות צצו בכל פינת רחוב כמו פטריות אחרי הגשם ואין ספור קרפים עם מילויים מתוקים ומלוחים כיכבו בחלומותיהם הקולינריים של ילדים ומבוגרים כאחד.

עם השנים הקרפ הלך גם הוא בנתיב של להיטים אחרים כמו הפרוזן יוגורט ועבר לרקע, הוא עדיין היה שם אבל מעמדו מעולם לא חזר לעצמו, ימי התהילה חלפו.

בשנים האחרונות נדמה שהקרפים מטפסים בחזרה לצמרת עם קרפריות משודרגות שמציעות הכל מהכל. מקרפ נוטלה קלאסי עד לקרפים עם מגוון של בשרים מיושנים וגבינות איכותיות

הקרפ שמוצאו במחוז בריטאני בצרפת של המאה ה-13 נחגג ברחבי המדינה בכל שנה ב-3 בפברואר. לכבוד יום הקרפ אספנו את 5 הקרפים הכי טובים, מושחתים ומקוריים בתל אביב. עד שנגיע לפריז.

5 הקרפים הכי טובים בתל אביב

קרפ גראטן בייקון טלה של ברטון קרפרי מקומי

מזניקים את רשימת הקרפים הכי טובים בתל אביב עם ברטון קרפרי שפתחו את הסניף הראשון שלהם רק ב-2016 וכבר הספיקו להפוך למוסד קרפים מקומי. מאז הספיקו לפתוח סניף לא פחות פופולרי בשכונת פלורנטין.

ברטון קרפרי מקומי - 5 הקרפים הכי טובים בתל אביב
ברטון קרפרי מקומי – 5 הקרפים הכי טובים בתל אביב | צילום: מערכת לזלול

לעומת הקרפריות שהורגלנו לראות כאן בשנים עברו, בברטון החליטו לשים את הדגש על קרפים מלוחים עם ירקות, גבינות ובשרים, ביחד או לחוד.

בברטון החליטו לקחת את הקרפ המלוח הצרפתי הקלאסי (שנקרא גם גאלט) ולהוסיף לו טעם ישראלי מקומי. את בלילת הקרפ מכינים בברטון מקמח כוסמת שנטחן בכל יום ואינו מכיל גלוטן או מוצרים מן החי.

בתפריט תוכלו לבחור בין קרפ טבעוני במילוי גבינה טבעונית וירקות כמו עגבניות מיובשות, חצילים וארטישוק לבין קרפ במילוי גבינות, במילוי דגים כמו פלמידה או סלמון או בשילוב של בשר וגבינות  למושחתים שבינינו עם בייקון טלה, ירקות ומבחר של גבינות ורטבים.

גם לחובבי המתוק יש שפע אפשרויות בברטון. מלבד מילוי נוטלה קלאסי תוכלו גם להתפנק עם מילויים כמו חמאת בוטנים, שוקולד ובייגלה. קרם ערמונים שמיוצר במקום. קרמל מלוח, קרם פרש ושקדים וגרסא לטארט טאטן עם קרם פרש, תפוחים וקרמל.גם הבלילה המתוקה בברטון קרפרי מקומי מיוצרת במקום.

במדור הגבינות אהבנו במיוחד את סנט מור ודבש עם במילוי גבינת סנט מור, שקדים פרוסים, רוקט ודבש, קלאסיקה עם טעמים חזקים ומנוגדים שיוצרים יחד עדינות מפתיעה, ייחודית ומרעננת.

אם תרצו לשלב גבינות ובשר אנחנו ממליצים על גראטן בייקון טלה עם קרם פרש, גבינת אמנטל, תפוחי אדמה, בייקון טלה, בצל ירוק, שום קונפי ופלפל שחור. קרפ שהוא ארוחה שלמה וחגיגה של טעמים בפה

ברטון קרפרי מקומי: סניף אבן גבירול 52, תל אביב | טלפון: 03-6358221 | שעות פתיחה: א’-ה’ 10:00-01:00 | ו’ 10:00-17:00 | ש’ 11:00-01:00

סניף פלורנטין שדרות וושינגטון 22, תל אביב | 03-9199773 | שעות פתיחה: א’-ה’ 11:00-00:00 | ו’ 11:00-18:00 | ש’ 11:00-00:0

קרפ לוטוס של אהרל'ה קרפ ברולה

הלהיט שהחל דרכו בשוק מחנה יהודה בירושלים הגיע גם לשוק הכרמל בתל אביב שמציג פריחה קולינרית מרשימה בשנים האחרונות והכה שם שורשים במהירות מרשימה.

באהרל'ה החליטו ללכת על קונספט קרפים מתוקים בלבד עם טוויסט שמקורו ביפן – קרפ קונוס עם שכבת עליונה של סוכר מקורמל. וגלידה.

אהרל'ה קרפ ברולה
צילום: אהרל'ה קרפ ברולה/אינסטגרם

מלבד מנת הדגל "קרם ברולה" עם קרם פטיסייר, בננות, פירות יער, נוטלה וגלידת וניל שאתם חייבים לנסות, תמצאו בתפריט גם קרפ לוטוס, עוגת גבינה, שוקולד ופאי לימון. במקום גם נמכרים צנצנות קינוחים בטעמי שוקולד שחיתות, לוטוס, פאי לימון ועוגת גבינה.

בתור סאקרים של עוגת גבינה ולוטוס, לא יכולנו שלא לחטוף מהתפריט קרפ לוטוס שנטרף בשניות. הקרפ מכיל, תחזיקו את הנשימה – עוגת גבינה ולוטוס, קרם לוטוס, קראמבל לוטוס, רוטב טופי, גלידת קרמל מלוח וכמובן עוגיית לוטוס, שלא יחסר חלילה.

אהרל'ה קרפ ברולה: אגריפס 72, שוק מחנה יהודה, ירושלים | 050-646-6828 | שעות פתיחה: א'-ה' 01:00 – 11:00 | ו' 15:00 – 09:00 | מוצ”ש: 01:00 – 21:00

אלנבי 60, תל אביב | 054-215-0674 | שעות פתיחה: א'-ה' 01:00 – 11:00 | ו' 17:00 – 09:00 | מוצ”ש: 01:00 – 21:00

עוד טעימה: מתכון לפנקייק של השפים המובילים בישראל

קרפ פיסטוק מסקרפונה מקס ברנר

ברשת היכלי השוקולד של מקס ברנר מקדישים מדור שלם בתפריט למבחר קרפים מתוקים, עמוסים ומושחתים במיוחד.

תוכלו לבחור בין קרפ מסקרפונה פיסטוק, קרפ פאדג' בואנו, קרפ לוטוס, קרפ אוראו, קרפ בננה נוגט, קרפ קראמבל מסקרפונה ושוקולד לבן, קרפ מרשמלו וקרפ ספיישל עונתי כמו קרפ עוגת גבינה ותותים שמוגש כעת לכבוד החורף.

קרפ של מקס ברנר
צילום: מקס ברנר/אינסטגרם

אם אתם חובבי פיסטוק כמונו, אתם חייבים לנסות את הקרפ מסקרפונה פיסטוק עם ממרח פיסטוק של מקס, קרם מסקרפונה, קראמבל עוגיות, שברי פיסטוקים קלויים, שברי שוקולד לבן, גלידת וניל ושוקולד לבן חם ששופכים מעל הכל.

אם הגעתם עם הילדים, קרפ מרשמלו עם שוקולד לבן נמס, מרשמלו צלוי, גלידת וניל, דובוני גומי ושוקולד חם ששופכים מעל, יסגור לכם את הפינה.

מקס ברנר: שדרות רוטשילד 45, תל אביב יפו | 03-5604570 | שעות פתיחה: יום א'-ד': 09:00-00:30 | יום ה'-ו': 09:00-03:00 | יום ש': 09:00-01:00

קרפ כוסמת של גודנס

אם אתם מחפשים קרפ מלוח, טבעוני וללא גלוטן, בדיינר הטבעוני והאהוב גודנס, שחרט על דגלו לייצר אוכל טבעוני ומושחת שמבוסס על חומרי גלם איכותיים מציעים קרפ כוסמת ירוקה אורגנית שנטחנת במקום עם כרובית צלויה בתנור בשמן זית, רוקט, עגבניות ומעט צ'ילי טרי על מצע שמנת קשיו.

גודנס נפתחה בשנת 2017 על ידי אילאיל יהב, מי שהיתה הבעלים של השווארמה הטבעונית בתור דיינר אמריקאי עם תפריט אוכל רחוב טבעוני עם טוויסט.

קרפ כוסמת של גודנס
תמונה: אינסטגרם/גודנס

מלבד נבחרת בורגרים הכוללת המבורגר ביונד, בורגר סויה ופטריות, סמאש בורגר של רידפיין מיט ושניצל בורגר, תמצאו בתפריט של גודנס גם שקשוקה מפנקת עם "ביצי עין" מדלעת ערמונים וטופו, קרואסונים מושחתים, מרקים ונאגטס.

לקינוח מציעים בגודנס עוגת גבינה ומנגו או "מסיבת קקאו" –  קינוח ממולא בקרם נוגט וקרם פטיסייר, מצופה שוקולד ושברי בייגלה עם רוטב פירות יער.

הכל כאמור, טבעוני לחלוטין.

גודנס דיינר טבעוני: המלך ג'ורג' 41, תל אביב ​| 055-9735792 | ראשון – שישי: 23:00 – 11:00 | שבת: 23:00 – 12:00

דוסת הדגל של דוסה בר

סוגרים את רשימת הקרפים הכי טובים בתל אביב הם הדוסה בר. בית אוכל הודי שהוקם ב-2016 וצבר קהל נאמן וקבוע עם אווירה הודית אותנטית ותפריט שמתמקד בדוסה, הגרסא ההודית לקרפ שעשוי מבלילה מותססת של אורז וקטניות ומוגש במילוי ירקות.

במקרה של הדוסה בר מדובר בדוסה מבלילת אורז ושעועית מש שחורה מקולפת שנצרבת על הפלאנצ'ה עם בצל סגול, שמן קוקוס וצ'אטני צ'ילי.

את הדוסה ממלאים באחת מן האופציות המוצעות במקום:

  • מסאלה דוסה עם תבשיל תפוחי אדמה באטר, בצל ותבלינים.
  • דוסה כתומה במילוי מסאלה דלעת יפנית ודלורית.
  • דוסה כתומה במילוי תבשיל מנגולד, תרד, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ותבלינים.
  • דוסה סגולה במילוי תבשיל סלק, תרד, קלמטה וטופו קדיתא ברוטב עגבניות.
הקרפים הכי טובים בתל אביב - קרפ דוסה בר
צילום: דוסה בר/אינסטגרם

אנחנו ממליצים על דוסת הדגל במילוי מסאלה תפו"א, מסאלה דלעת יפנית ודלורית ותבשיל מנגולד עם שלושה סוגי צ'אטני שנותן לכם לטעום מכל מה שיש לדוסה בר להציע לכם.

כל הדוסות פיקנטיות יחסית אבל אפשר לבחור את מידת החריפות. כל הדוסות מוגשות עם מרק סאמבר (מרק עדשים כתומות ועגבניות) או דאל עדשים ירוקות, לצד 3 סוגי צ'אטני (מלבד הדוסה הסגולה, שמוגשת עם מרק סלק ועדשים שחורות).

דוסה בר: בן יהודה 188, תל אביב.| 03-6591961 | א’-ה’ 12:00- 23:00 | ו’ 14:45-11:00

יש לכם קרפים אחרים שחייבים להכנס לרשימת הקרפים הכי טובים? שלחו הודעה ונזלול בשמחה.

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

Sweeties - פסטיבל הקינוחים המושחתים חנוכה 2022

אהרוני, שפיץ ו-NUNUNU: פסטיבל הקינוחים המושחתים חוזר

אירועים ופסטיבלים
איך מכינים קצפת מושלמת

איך מכינים קצפת: מתכון וטיפים לקצפת מושלמת בכל פעם מחדש

מדריכים וטיפים
פסטיבל הקינוחים של אשדוד - קרם דה לה קרם 2023

דרום מתוק: פסטיבל הקינוחים 'קרם דה לה קרם' חוזר לאשדוד

אירועים ופסטיבלים
ספיישל אייס קנודל בשטפן בייקרי אוסטרי

הלהיט של הקיץ: אייס קנודל כבר טעמתם?

חדשות האוכל
ציוד מומלץ לקונדיטור ולאופה הביתי

המדריך לקונדיטור הביתי: רשימת ציוד מומלצת לאפייה מקצועית

מדריכים וטיפים
ליטל מונס - מוצ'י בטעמים במשלוח של יאנגו דלי

המוצ'י של Little Moons מגיע ליאנגו דלי עם משלוח עד הבית

חדש על המדף
לשמור על עוגה רכה ועסיסית עם פרוסת לחם

העוגה מתייבשת במהירות? כך תשמרו עליה רכה ועסיסית

מדריכים וטיפים
הולי קראק פאי

התמכרות פרימיום: הולי קראק פאי מפיצים את הבשורה

חדשות האוכל
יוגורט דנונה WOW הסדרה של אסלה

וואו? טעמנו את קינוחי היוגורט של אסטלה מבית דנונה

חדש על המדף
בורקס מים (סו בורק) של וילי פוד

וילי פוד מציגים: בורקס מים וכנאפה להכנה ביתית

חדש על המדף
מתכון לפאדג' ב-3 מרכיבים

ויראלי: מתכון לפאדג' לוטוס ב-3 מרכיבים

מתכונים
מתכון לספינג' מרוקאי

זה המתכון היחיד שאתם צריכים לספינג' מרוקאי אותנטי

מתכונים