איך לא חשבנו על זה: הטריק ששומר על אבוקדו טרי למשך שבוע

הרשת שוב מספקת טריק קל ופשוט לביצוע שבאמצעותו אפשר לשמור על אבוקדו טרי וירוק ולמנוע ממנו מלהשחיר למשך יותר משבוע ימים.
שומרים על אבוקדו טרי ליותר משבוע
שומרים על אבוקדו טרי ליותר משבוע | תמונה: מערכת לזלול

כל חובב אבוקדו מכיר את הבעיה. אתם חותכים אבוקדו ורוצים לשמור חצי ממנו במקרר לפעם אחרת. אך אבוקדו כמו אבוקדו, נוטה לאבד מטריותו במהירות לאחר שכבר נחתך.

הרשת מלאה בטיפים וטריקים שונים שנועדו לשמור על האבוקדו בשל וטרי לאורך זמן כמו שימוש במיץ לימון טרי או שמן זית לדוגמא, אך נדמה שלא משנה מה נעשה, נגלה לרוב שהאבוקדו ששמרנו כבר לא אכיל ברגע האמת.

עוד טעימה: איך לגדל אבוקדו בבית – המדריך השלם

עדכונים טעימים למייל!

למה אבוקדו משחיר?

לאחר חיתוך האבוקדו וחשיפתו לאוויר מתרחש תהליך חמצון שגורם לשכבה העליונה להשחיר במהירות. אמנם הטעם נשאר דומה בתחילה גם בשכבות שעברו חמצון, אך המראה עצמו אינו מזמין או מעורר תאבון במיוחד.

לכל אחד יש כאמור את השיטה שלו להתמודד עם התופעה ולשמור על האבוקדו ירוק ומזמין לאורך זמן – מהוספת מיץ לימון או מריחת שמן זית לעטיפה בניילון נצמד ואחסון בקופסאות אטומות, באמת שניסינו כבר הכל.

על פי טריק חדש שצובר פופולריות ברשתות החברתיות, אפשר להימנע מאיבוד הטריות כבר בחיתוך הראשוני של האבוקדו על ידי פעולה אחת פשוטה שקצת קשה להאמין שלא חשבנו עליה קודם.

עוד טעימה: מתכון לגוואקמולה של מסעדת צ'יפוטלה
וגם – איך לשמור על מלפפונים במקרר לאורך זמן

איך לשמור על אבוקדו ירוק וטרי בפעולה אחת פשוטה

מרגרט דריסי, מאמנת קרוספיט משיקגו, שיתפה את הטריק אותו היא מכנה "ביצת דינוזאור" עם עוקביה ברשת החברתית אינסטגרם.

במקום לחתוך את האבוקדו לחצי כמו שרובנו עושים באופן אוטומטי, דריסי חותכת רק את הקצה העליון של האבוקדו ובעזרת כף לוקחת כמה אבוקדו שהיא רוצה. בכך היא שומרת את שאר האבוקדו בשלמותו יחד עם הגרעין.

היא ממליצה לשמור את האבוקדו בתוך כלי אטום במקרר ומציגה כיצד גם לאחר שבוע האבוקדו אינו משחיר ונראה טרי וטוב לאכילה. על פי דריסי, הטריק הזה טוב במיוחד למי שאוהב לשלב בארוחות שלו מעט אבוקדו מדי פעם ולא זקוק לכמות גדולה בבת אחת.

"אני מכינה טוסט אבוקדו כל בוקר, אבל אני לא משתמשת בהמון בכל יום. הבעיה הכי גדולה שלי עם להכין טוסט אבוקדו כל בוקר היא העובדה שהאבוקדו היה מאבד מטריותו ומשחיר וזה לא קורה יותר! עכשיו אני יכולה להחזיק אבוקדו אחד למשך שבוע", אומרת דריסי בסרטון.

ויש גם טריקים שמסוכן לנסות

בחודש מאי האחרון סרטון אבוקדו אחר עורר סערה ברשתות החברתיות לאחר שארגון הבריאות האמריקאי ה-FDA הוציא אזהרה חריגה מיישום ההמלצות שבו.

בסרטון המדובר שצבר מיליוני צפיות ברשת החברתית טיקטוק, ממליצים היוצרים לשמור אבוקדו שלם בקליפתו בקופסא עם מים בכדי למנוע ממנו להשחיר ולשמר את הצבע הירוק למשך שבועות רבים.

בעקבות הפופולריות הגואה של הסרטון הוציאו ב-FDA הודעה כי אחסון אבוקדו במים איננו בטוח ועלול לגרום להתפתחות זיהומים ושגשוג חיידקים כמו סלמונלה וליסטריה שמצליחים לחדור דרך הקליפה בשהות ארוכה במים. מצב זה עלול על פי רשויות הבריאות להוביל למחלות עיכול קשות ואף לסכנת חיים.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לקלף אבוקדו

זו הדרך היחידה לקלף אבוקדו בלי כל הבלגן

מדריכים וטיפים
איך לבחור אבוקדו מושלם

אחת ולתמיד: איך לבחור אבוקדו מושלם

מדריכים וטיפים
כמה קלוריות יש באבוקדו?

הנסיך הירוק חוזר: כמה קלוריות יש באבוקדו?

מדריכים וטיפים
איך לשמור חצי אבוקדו במקרר

זו הדרך הנכונה לשמור חצי אבוקדו במקרר מבלי שישחיר

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>
פסטיבל המרקים של מלון ענבל 2024

זלול כפי יכולתך: פסטיבל המרקים חוזר במהדורת חורף 2024

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל המרקים של מלון ענבל בירושלים חוזר בפעם העשירית ברציפות עם שלל מרקים מנחמים במתכונת בופה פתוח בכדי לחמם היטב את חורף 2024 >>

מדריכים שאהבתם

שוברי המיתוסים: חימום מזון במיקרוגל משמיד ערכים תזונתיים?

מדריכים וטיפים

בדקנו: זו הדרך הנכונה לאחסן ג'ינג'ר במטבח

מדריכים וטיפים

מה לזלול?