כל חובב אבוקדו מכיר את הבעיה. אתם חותכים אבוקדו ורוצים לשמור חצי ממנו במקרר לפעם אחרת. אך אבוקדו כמו אבוקדו, נוטה לאבד מטריותו במהירות לאחר שכבר נחתך.
הרשת מלאה בטיפים וטריקים שונים שנועדו לשמור על האבוקדו בשל וטרי לאורך זמן כמו שימוש במיץ לימון טרי או שמן זית לדוגמא, אך נדמה שלא משנה מה נעשה, נגלה לרוב שהאבוקדו ששמרנו כבר לא אכיל ברגע האמת.
עוד טעימה: איך לגדל אבוקדו בבית – המדריך השלם
למה אבוקדו משחיר?
לאחר חיתוך האבוקדו וחשיפתו לאוויר מתרחש תהליך חמצון שגורם לשכבה העליונה להשחיר במהירות. אמנם הטעם נשאר דומה בתחילה גם בשכבות שעברו חמצון, אך המראה עצמו אינו מזמין או מעורר תאבון במיוחד.
לכל אחד יש כאמור את השיטה שלו להתמודד עם התופעה ולשמור על האבוקדו ירוק ומזמין לאורך זמן – מהוספת מיץ לימון או מריחת שמן זית לעטיפה בניילון נצמד ואחסון בקופסאות אטומות, באמת שניסינו כבר הכל.
על פי טריק חדש שצובר פופולריות ברשתות החברתיות, אפשר להימנע מאיבוד הטריות כבר בחיתוך הראשוני של האבוקדו על ידי פעולה אחת פשוטה שקצת קשה להאמין שלא חשבנו עליה קודם.
עוד טעימה: מתכון לגוואקמולה של מסעדת צ'יפוטלה
וגם – איך לשמור על מלפפונים במקרר לאורך זמן
איך לשמור על אבוקדו ירוק וטרי בפעולה אחת פשוטה
מרגרט דריסי, מאמנת קרוספיט משיקגו, שיתפה את הטריק אותו היא מכנה "ביצת דינוזאור" עם עוקביה ברשת החברתית אינסטגרם.
במקום לחתוך את האבוקדו לחצי כמו שרובנו עושים באופן אוטומטי, דריסי חותכת רק את הקצה העליון של האבוקדו ובעזרת כף לוקחת כמה אבוקדו שהיא רוצה. בכך היא שומרת את שאר האבוקדו בשלמותו יחד עם הגרעין.
היא ממליצה לשמור את האבוקדו בתוך כלי אטום במקרר ומציגה כיצד גם לאחר שבוע האבוקדו אינו משחיר ונראה טרי וטוב לאכילה. על פי דריסי, הטריק הזה טוב במיוחד למי שאוהב לשלב בארוחות שלו מעט אבוקדו מדי פעם ולא זקוק לכמות גדולה בבת אחת.
"אני מכינה טוסט אבוקדו כל בוקר, אבל אני לא משתמשת בהמון בכל יום. הבעיה הכי גדולה שלי עם להכין טוסט אבוקדו כל בוקר היא העובדה שהאבוקדו היה מאבד מטריותו ומשחיר וזה לא קורה יותר! עכשיו אני יכולה להחזיק אבוקדו אחד למשך שבוע", אומרת דריסי בסרטון.
ויש גם טריקים שמסוכן לנסות
בחודש מאי האחרון סרטון אבוקדו אחר עורר סערה ברשתות החברתיות לאחר שארגון הבריאות האמריקאי ה-FDA הוציא אזהרה חריגה מיישום ההמלצות שבו.
בסרטון המדובר שצבר מיליוני צפיות ברשת החברתית טיקטוק, ממליצים היוצרים לשמור אבוקדו שלם בקליפתו בקופסא עם מים בכדי למנוע ממנו להשחיר ולשמר את הצבע הירוק למשך שבועות רבים.
בעקבות הפופולריות הגואה של הסרטון הוציאו ב-FDA הודעה כי אחסון אבוקדו במים איננו בטוח ועלול לגרום להתפתחות זיהומים ושגשוג חיידקים כמו סלמונלה וליסטריה שמצליחים לחדור דרך הקליפה בשהות ארוכה במים. מצב זה עלול על פי רשויות הבריאות להוביל למחלות עיכול קשות ואף לסכנת חיים.