לחם עננים - המתכון
קרדיט תמונה – צילום מסך

לחם עננים? זהו הלהיט האחרון שחורך את טיקטוק

הלהיט האחרון בטיקטוק שזוכה כבר לאין ספור גרסאות הוא מתכון צבעוני במיוחד של לחם עננים צבעוני ורך ב-3 מרכיבים בלבד שאפשר למצוא בכל מטבח.
שיתוף

תוכן עניינים

תשכחו מפנקייק דגני בוקר, לאינטרנט יש להיט חדש ומפתה. הרשתות החברתיות מוצפות בשבועות האחרונים במתכון פשוט של 3 מרכיבים בלבד ללחם מיוחד במינו במרקם רך עם השם המחייב "לחם עננים".

חלק מהאופים החובבים לקחו את המתכון צעד אחד קדימה והוסיפו צבע מאכל שצובע את הלחם בגוונים שאי אפשר להתעלם מהם. עשרות אלפי פוסטים עם התגית cloudbread# הופיעו בטיק טוק ואינסטגרם בחודש האחרון ועוד מאות מתווספים בכל יום.

עוד טעימה: שף קובי – השף הצעיר בעולם
מתכון לביצה במעטפה משגע את טיקטוק
כך תכינו פלטת חמאה אצלכם בבית

מה זה לחם עננים?

בדומה לקפה דלגונה ופנקייק דגני בוקר שהפכו ויראליים בזמן התפרצות נגיף קורונה, גם לחם עננים עשוי מכמה מרכיבים פשוטים בלבד. בחלק מהסרטונים יש תוספות שונות, אך המתכון הבסיסי דומה.

לחם עננים – מתכון

מרכיבים:

  • 3 חלבונים
  • 2.5 כפות סוכר
  • 4 כפיות קורנפלור
  • צבע מאכל (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • חממו תנור ל-150 מעלות.
  • ערבלו את החלבונים בעזרת מיקסר עד שנוצרות בועות.
  • הוסיפו סוכר וקורנפלור וערבלו עד קבלת פסגות קשות. (קצף יציב)
  • הוסיפו צבע מאכל (לא חובה)
  • עצבו את הקצף לצורה הרצויה ואפו במשך 20 עד 25 דקות.

וודאו שהקצף יציב מאוד בטרם תכניסו אותו לאפייה, כמו כן יש לוודא שהתנור לא חם מדי, אחרת המרקם של הלחם עלול להיהרס. גם אפייה ארוכה מדי יכולה להרוס את צורת הלחם, לכן יש לשים לב לתנור תוך כדי האפייה.

לשדרוג המראה אפשר לחלק את התערובת ל-2-3 קערות, להוסיף לכל אחת צבע מאכל שונה, לערום אחד על השני, לעצב לצורת הלחם ולאפות. אפשר גם לפזר סוכריות צבעוניות מעל למראה כיפי במיוחד.

לחם עננים הוא דל בפחמימות, עשיר בחלבונים ונטול גלוטן, מה שהופך אותו גם לאלטרנטיבה לאלו שנמנעים מכך. אם רוצים להימנע מהסוכר ומקורנפלור, אפשר להשתמש בתחליפים כמו סטיביה וקרם טרטר.

עוד טעימה: מתכון ללהיט של הקורונה – לחם חמאת בוטנים

מאחר ולחם עננים הוא בסופו של דבר סוג של מרנג שיותר מצטיין במראה מאשר בטעם, אפשר לנסות לשפר את טעמו עם תמציות טעם כמו תמצית תפוז או לימון טרי, אבקת קקאו ותמצית וניל או כל טעם אחר שאתם אוהבים.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס