לחם עננים? זהו הלהיט האחרון שחורך את טיקטוק

הלהיט האחרון בטיקטוק שזוכה כבר לאין ספור גרסאות הוא מתכון צבעוני במיוחד של לחם עננים צבעוני ורך ב-3 מרכיבים בלבד שאפשר למצוא בכל מטבח..
לחם עננים - המתכון
לחם עננים - המתכון | צילום מסך/יוטיוב

תשכחו מפנקייק דגני בוקר, לאינטרנט יש להיט חדש ומפתה. הרשתות החברתיות מוצפות בשבועות האחרונים במתכון פשוט של 3 מרכיבים בלבד ללחם מיוחד במינו במרקם רך עם השם המחייב "לחם עננים".

חלק מהאופים החובבים לקחו את המתכון צעד אחד קדימה והוסיפו צבע מאכל שצובע את הלחם בגוונים שאי אפשר להתעלם מהם. עשרות אלפי פוסטים עם התגית cloudbread# הופיעו בטיק טוק ואינסטגרם בחודש האחרון ועוד מאות מתווספים בכל יום.

עוד טעימה: שף קובי – השף הצעיר בעולם
מתכון לביצה במעטפה משגע את טיקטוק
כך תכינו פלטת חמאה אצלכם בבית

עדכונים טעימים למייל!

מה זה לחם עננים?

בדומה לקפה דלגונה ופנקייק דגני בוקר שהפכו ויראליים בזמן התפרצות נגיף קורונה, גם לחם עננים עשוי מכמה מרכיבים פשוטים בלבד. בחלק מהסרטונים יש תוספות שונות, אך המתכון הבסיסי דומה.

לחם עננים – מתכון

מרכיבים:

  • 3 חלבונים
  • 2.5 כפות סוכר
  • 4 כפיות קורנפלור
  • צבע מאכל (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • חממו תנור ל-150 מעלות.
  • ערבלו את החלבונים בעזרת מיקסר עד שנוצרות בועות.
  • הוסיפו סוכר וקורנפלור וערבלו עד קבלת פסגות קשות. (קצף יציב)
  • הוסיפו צבע מאכל (לא חובה)
  • עצבו את הקצף לצורה הרצויה ואפו במשך 20 עד 25 דקות.

וודאו שהקצף יציב מאוד בטרם תכניסו אותו לאפייה, כמו כן יש לוודא שהתנור לא חם מדי, אחרת המרקם של הלחם עלול להיהרס. גם אפייה ארוכה מדי יכולה להרוס את צורת הלחם, לכן יש לשים לב לתנור תוך כדי האפייה.

לשדרוג המראה אפשר לחלק את התערובת ל-2-3 קערות, להוסיף לכל אחת צבע מאכל שונה, לערום אחד על השני, לעצב לצורת הלחם ולאפות. אפשר גם לפזר סוכריות צבעוניות מעל למראה כיפי במיוחד.

לחם עננים הוא דל בפחמימות, עשיר בחלבונים ונטול גלוטן, מה שהופך אותו גם לאלטרנטיבה לאלו שנמנעים מכך. אם רוצים להימנע מהסוכר ומקורנפלור, אפשר להשתמש בתחליפים כמו סטיביה וקרם טרטר.

עוד טעימה: מתכון ללהיט של הקורונה – לחם חמאת בוטנים

מאחר ולחם עננים הוא בסופו של דבר סוג של מרנג שיותר מצטיין במראה מאשר בטעם, אפשר לנסות לשפר את טעמו עם תמציות טעם כמו תמצית תפוז או לימון טרי, אבקת קקאו ותמצית וניל או כל טעם אחר שאתם אוהבים.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לחמם פיתה במיקרוגל?

כמו מהטאבון: איך להפשיר פיתה במיקרוגל בדרך הנכונה

מדריכים וטיפים
ג'בטה ללא גלוטן ותערובת אפייה כשרה לפסח של קמח הארץ

טחנת "קמח הארץ" משיקה ג'בטה ותערובת אפייה כשרים לפסח

חדש על המדף
מתכון של קפה דלגונה

מדריך: איך להכין קפה דלגונה מוקצף אצלכם בבית

מדריכים וטיפים
טעויות נפוצות באפיית לחם ביתי

6 טעויות באפיית לחם ביתי שכולם עושים

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

פופ אפ לוטוס ביסקוף בדיזנגוף סנטר

חלום מתוק: פופ אפ מושחת שכולו לוטוס מגיע לדיזנגוף סנטר

אירועים ופסטיבלים
העוגייה הקרמלית הנחשקת בישראל מגיעה לפופ אפ מושחת במיוחד בדיזנגוף סנטר עם שלל קינוחי לוטוס, משקאות מפתים ופעילויות לכל המשפחה >>
מסעדת צפונה בנגה בפר דרייר ביפו

צפונה בנגה: מסעדת החורף הצפונית של ארז קומרובסקי מגיעה ללב יפו

חדשות האוכל
השפים ארז קומרובסקי וחנן עזרן פותחים מסעדת חורף צפונית ואינטימית לפופ אפ של 3 חודשים בלבד במסעדת פר דרייר האהובה ביפו >>

מדריכים שאהבתם

אספנו את השיטות לניקיון קל של סיר אורז שרוף

מדריכים וטיפים

הכללים: כמה זמן מותר לשמור אורז מבושל במקרר?

מדריכים וטיפים

מה לזלול?