פסטיבל הקינוחים קרם דה לה קרם 2022 באשדוד
קרדיט תמונה – שירן כהן שי

קרם דה לה קרם: פסטיבל הקינוחים הראשון באשדוד

פסטיבל הקינוחים הראשון בישראל, פסטיבל קרם דה לה קרם, מגיע באוגוסט אל אשדוד לחגיגה מתוקה במיוחד של מנות מעשרות מאפיות, קונדיטוריות ומסעדות מקומיות
שיתוף

תוכן עניינים

העיר אשדוד חווה פריחה קולינרית חסרת תקדים בשנים האחרונות עם אין ספור מסעדות, בתי קפה, מאפיות וקונדיטוריות חדשות המבטאות את העושר התרבותי והגיוון שיש לעיר להציע.

קרם דה לה קרם, פסטיבל הקינוחים הראשון של ישראל שייערך באשדוד, מבקש להציג את העושר הזה דרך קינוחים ומתוקים מכל הסוגים של עסקים מקומיים שיציעו מרכולתם בעשרות דוכנים במשך האירוע.

עוד טעימה: פסטיבל דארנא בבאקה אל גרביה יתקיים בחול המועד סוכות
מה שצריך לדעת על פסטיבל לילות רמלה

הפסטיבל יתקיים ברחבת המשכן לאומניות הבמה בעיר בימים שני-שלישי (22-23.8) כשביום רביעי ה-24.8, יתפזרו הדוכנים ברחבי העיר וייערכו גם סדנאות מתוקות בבתי האמנים, סיורי טעימות בקונדיטוריות ועוד מגוון פעילויות לכל המשפחה.

פסטיבל קרם דה לה קרם הוא הראשון מבין אירועי "ארץ חדשה" המתקיימים במימון ובחסות המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל בשלושה מוקדים ברחבי הארץ.

במסגרת הפסטיבל יוצעו מנות הדגל המתוקות והמושחתות של כ-30 קונדיטוריות, מאפיות, גלידריות ומסעדות מקומיות ואהובות במחיר של עד 20 ש"ח לקינוח. במתחם הפסטיבל ייערכו גם מגוון של מופעי קרקס, הופעות של אמני רחוב ופסלים חיים.

עוד טעימה: פסטיבל ביס שדרותי – פסטיבל קולינרי בשדרות

פסטיבל קרם דה לה קרם – מה בתפריט?

בין הקינוחים בפסטיבל קרם דה לה קרם תוכלו לטעום את אחד הקרואסונים הידועים באזור הדרום, קרואסון הפיסטוק של פנינה פאי שמושך מבקרים מכל הארץ גם בשגרה; את הספוליאטלה הנפוליטני הקלאסי של פיצה פארינו הפופולרית ופרילינים מפתים של דודו אוטמזגין.

קרואסון פיסטוק של פנינה פאי
קרואסון פיסטוק של פנינה פאי | צילום: שירן כהן שי

עוד קינוחים בולטים בפסטיבל: מילפיי עם קרם שמנת ופירות יער בזיגוג תות של בוטיק הפיתה; פונצ'יקי (סופגניה גרוזינית) במילוי קרם פטיסייר או קרם ריקוטה של מסעדת קאיפויה ועוגיות אמסטרדם מושחתות של lianne's bakery.

פטטיבל הקינוחים קרם דה לה קרם באשדוד – רשימת המשתתפים המלאה

ענבר יוסף, פינוקי עידן, קאיפויה, יאמי, המרענן, ליאנס בייקר, גנאש, דואטו, שערות סבתא ,פנינה פאי ,פארינו, Inbal kalabres ,ברולה, MIRI, Inbal lutati ,אבישג כהן, יעקוב ,שירה ,רחלי שושן, אגם זהבי , שיראל וקנין ,נוי ביטון ,נופית מרזוק ,זה ,דודו אוטמזגין ,בוטיק הפיתה , מולי, קפה שרון ,מאויז ,מלבי kar ,אלוצ׳קה , דלי קרים ,קונדאוריה ,דניאלה סוויט קייק , שולה סוויט , שלוץ , דהרי, בלי קמח ,סתיו קללר ,כרמית יצחק ,הילה חסידים 14, בגסו קייק , יסכה עטון , נועם סבג, נוי אהרון.

מי שאמון על הייעוץ הקולינרי של פסטיבל קרם דה לה קרם ואשדודי בעצמו הוא בלוגר האוכל וכוכב הרשת הפופולרי גל זהבי שילווה את המשתתפים לכל אורכו.

ספוליאטלה של פיצה פארינו
ספוליאטלה של פיצה פארינו | צילום: שירן כהן שי

במסגרת יומו האחרון של הפסטיבל (24/8) יתקיימו כאמור מבחר של סיורים קולינריים וסדנאות ברחבי העיר בהרשמה ובתשלום מראש. בין הסיורים תוכלו להשתתף בסיור עששיות ומופע אור קולי, סיור קינוחים בקונדיטוריות מובחרות בעיר, סיור מתוקים בבית אריה קלאנג, סיור טעימות וגריפטי ועוד ועוד.

פסטיבל קרם דה לה קרם | 22-23 באוגוסט | רחבת המשכן לאומנויות, אשדוד | החל מ-19:00 | הכניסה חופשית | דוכנים, סיורים וסדנאות מתוקות ברחבי העיר בהרשמה מראש | 24 באוגוסט

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס